18 Haziran 2020 Perşembe

"DERİN TARİH DERGİSİ"NİN DE 'KAFASI KARIŞIK' HERHALDE...


"DERİN TARİH DERGİSİ"NİN DE 'KAFASI KARIŞIK' HERHALDE...
"Derin Tarih Dergisi","Libya'da Osmanlı'nın Ayak Sesleri" 'Kapak Konulu' sayısında;(Sayı:95, Şubat 2020),"Orijinal" bir "fotoğraf"ı "ön kapak"ta değil de;"iç sayfa"da(s.58) paylaştı.
Rahmetli ATATÜRK'e;"İslam Dünyası"nda,'Son Mücahid","İslam'ın Kılıncı" sıfatlarının verildiği ve "Şeyh Ahmed SUNUSÎ-Selahaddin EYYUBÎ-Mustafa Kemal Paşa"nın yan yana olduğu,"İslam Dünyası"nda elden ele dolaşan resim...
Yine "Derin Tarih Dergisi", ilgili sayısında,"Libya'ya Gönüllü Olarak,İtalyanlarla Mücadele Etmek İçin Giden Türk Subayları"mızdan, rahmetli "Enver Paşa"yı "öne çıkarayım" derken;rahmetli "Mustafa Kemal Paşa'mıza ait,"ilk defa gördüğümüz resimlere" de yer verdi.
Hattâ," Bunu da gördük"(Artık ne demekse?) alt başlığı altında; "M.Kemal Paşa Trablusgarb Kıyafetiyle Şeyhler ve Hocalar Arasında Poz Veriyor" başlığı altında; 22 MART 1921'de, Ankara'da,"Meclis Bahçesi"nde çekilmiş ve yine "ilk defa gördüğümüz" bir fotoğrafa da , tam sayfa yer verdi.(s.8)
Yoksa bu gidişat ile "Derin Tarih Dergisi Zihniyeti", rahmetli "Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK" e "mevcut bakışı"nı değiştiriyor mu?
İsmet GÜLTEKİN

Hiç yorum yok: