24 Haziran 2020 Çarşamba

"18 YILDA, 309 BARAJ" DA...

18 YILDA, 309 BARAJ" DA...
"SALIPAZARI BARAJI"NIN 'HİZMETE ALINMASI', 'YAPILMASI', 'AÇILIŞI' 2023'LERİ BULACAK GİBİ...

Bugün, bir gazetenin 'manşet haberi', beni bu yazıyı yazmama da sebep oldu.
'Yapımı biten", 'hizmete alınan', dün 'açılan' "Kars Barajı", 585. Barajımız imiş.
Yani "276 Baraj"ımıza, "kimlik siyaseti" değil de, "hizmet siyaseti" yaptıklarını ve bunu da,"onlar düşünür, biz yaparız" sloganı ile ifade eden,"18 Yıllık AK PARTİ Tek Başına İktidar Dönemi"nde, bir 276 baraj daha yapılmış artı 33 baraj da eklenmiş.
Yani toplamda, "18 yılda, 309 baraj" 'yapılmış','açılmış', 'hizmete alınmış..."
SALIPAZARI BARAJI 2023'LERDE...
'Dün' 'açılan, yapımı tamamlanan, 'hizmete alınan' "585. Kars Barajı" da dahil , kendilerini neredeyse '1(bir) senede finanse ettiklerini' yani "baraj yapım masrafları"nın, yapılan "barajın getirdiği faydalar", "ekonomik girdiler"le de, "1(bir) sene içinde masraflarının da karşılandığını" ifâde ediyorlar.
"Salıpazarı Barajı Mes'elesi", benim bildiğim, neredeyse "20 senelik mes'ele..."
Şöyle bir "Murat ÇOBANOĞLU", "Şeref TAŞLIOVA" gibi "Aşıklar"ımızın da, ki Türkiye'mizin en fazla "Âşıklar çıkartan toprağı, Kars toprağı" imiş; 'internet'ten "Serhad Şehri"miz "Kars"a, "Pazartesi Sabahı" ile uzanıverdiğimde; hem, gazetenin 'manşet haberi'ni 'teyid'ledim; hem de "Kars Şehri"miz hakkında, aklıma da 'bi şeyler düşmeye' de başladı.
"Ermenistan"ın, âdeta bir "hançer gibi"de, "Türkiye-Azerbaycan" arasına 'soruşturulmuş olduğunu, yine hatırladım.
"Kars Toplum Yapısı"nı meydana getiren 'Müslümanlar'ın, 'yarısının Şiî, yarısının da Sünnî olduğu" bilgisi ile "Kars Vilâyeti"mizdeki 'seçimler' sonucunda,"hazineden de 'Devlet Yardımı' almaya devam eden" 'Halkların Demokrasi Partisi(HDP)"nin ise 'en çok oyu' alan 'siyasî parti' olduğunu ve yine 2014'ler Kars'ının 'Belediye Başkanı'nın ise 'Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)"nden olduğu malumatlarını da okuyunca(wikipedia.org); kısa bir 'empati' sonrası, "Kars'ta yaşamış olmak, çok ilginç olsa gerek.Hele benim oğlan için 'etli yemekler' de olunca", diye de düşündüm.
Her neyse!
Yine 'Son Durum' itibari ile 'internet'ten 'Salıpazarı Barajı'nı tıklayınca; daha doğrusu "google"dan 'tıklayınca'; '18 Senelik Dönemde', 'Salıpazarı Barajı Mes'elesi'nde, "Çok Yalanlar Söyledikleri" ni de anladım ve kavradım.
Herhalde bu sebepten olacak; "siyasî muhalifler";"Türk siyasî tarihinin en çok yalancı siyasî örgütü, 'AK PARTİ ÖRGÜTÜ'dür", diye boşuna da demiyorlarmış...
Her neyse!

Geçen sene "tarihinin en büyük sel felaketini de yaşamış" "Terme İlçemiz" in, "Terme Halkı"mızın ve tabii 'Salıpazarı Ilçemiz'in ve 'Salıpazarı Halkı'mızın yaşadığı 'Sel Kâbusu', 'Tufan Korkusu' vesaire, 2020'de de, 2021'de de, 2022'de de hattâ muhtemelen 2023'leri aşacak tarihlerde de devam edecek gibi.
Çünkü eski 'veri'ler de, eski 'done'ler de, eski 'istatistikî bilgiler' de, "Terme Tarihi"nde, "her sene sel felâketi yaşandığını" gösteriyor.
"Çarşamba'yı daha sel almıyor"; nedense "Bursa'yı sel alıyor artık..."
Çünkü 'şehid olma pahası'na, 'Hasan Uğurlu'/'Suat Uğurlu' Barajları yapılmış, açılmış, 'hizmete alınmış...'
"Hacı! Gerçekler acı!"
"Sel felâketi", "Tufan" âdeta 'kapıda...'
"İmtihanlar 'Tufan'dan Önce...' "
22 Haziran 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: