23 Haziran 2020 Salı

İSTANBUL'UN FETHİ'NDE, "ULUBATLI HASAN" VARDI(*)

İSTANBUL'UN FETHİ"NDE;"ULUBATLI HASAN" VARDI...(*)

"Bencilleyin Müslüman Türk"ü bile "şaşırtmış"lar; "yeni bir malumat" ayağına; güyâ "kandırmış"lardı..
Ve sıcağı sıcağına da, bir "yazı" da kaleme almıştım:"Ulubatlı Hasan" Değildi; İşte "Balabanlı" şuydu" muhtevalı...
Halbuki; AKİT TV'nin bu akşam ki; "İstanbul'un Fethi'nin 567. Yılı" ağırlıklı;"Canlı","Kayıt Dışı Tarih" programında; "Derin Tarih Dergisi"nin de 'Editör'lüğünü yapan; hakkında, zaman zaman "Fetu'cu İddiaları" ile "Atatürk Düşmanı İddiaları" dillendirilen; Şanlıurfalı 'Tarihçi-Yazar' Mustafa ARMAĞAN; 'delilleri' ile "Istanbul'un Fethi'nde, Ulubatlı Hasan'ın Var" olduğunu da ispatladı.
Hem de "Bizanslı Tarihçi"nin yazdığı ve Türkçe'mize "Şehir Düştü" ismi ile "çevrilmiş kitab"ın ilgili kısımlarını; âdeta satır satır "Akit TV Ekranları"ndan da okuyarak.
Bu kadar da değil; bir "Tarih Dergisi"nde de( Yanlış hatırlamıyorsam; ya "Toplumsal Tarih Dergisi";ya da "Tarih ve Toplum Dergisi" dedi.)yayınlanan; İstanbul Aksaray Semti Hor Hor Mahallesi'ndeki; günümüzde yıkılmış olan;"Baba Hasan Camiî ve Kitabesi"nin de resimlerini 'paylaşarak..."
DEMEK Kİ BENCİLEYİNİ DE 'YANILTIYORLAR'
Demek ki; "Sosyal Medya"da yapılan "Tarihî Mes'elelerimiz Tartışmaları","Tarih Tartışmaları" ile beni de "yanıltıyorlar..."
Esasında; böyle bir "durum"uma, bu sene ki "Çanakkale Deniz Muharebeleri" ve "Çanakkale Zaferi"miz ile alakalı "Sosyal Medya Yayınları"ndan da "işkilenmeye" de başlamıştım.
Geçen seneki "Çanakkale Zaferi"miz üzerine yapılan programlarda da; yine "yeni bir malumat hevesi" ile de; Prof.İlber ORTAYLI'ya ait;"-Çanakkale Geçilmez!, sözü aslında biz Türklere değil de; İngiliz Komutanlarına aittir" ifâdeleri; baktım; bu sene; hiç mi hiç dilledirilmedi; temas bile edilmedi..
Demek oluyor ki; "bu ifadeler"ler de,"dezinformasyon" kokuyor;"yanıltıyorlar..."
Belki de; "Çanakkale Zaferiniz de yok!" demeye getiriyorlardı...
Tıpkı "Akit TV"nin "Canlı Yayın"ınında; "esprili" bir şekilde;"Istanbul'un Fethi'nde, 'Ulubatlı Hasan' yoktu! Haliç'te zincirler de yoktu! Gemiler de karadan yürütülmemişti!."
"-Eeee baba! Desene, 'Istanbul'da Fethedilmemişti!" diyen 'Tarihçi-Yazar" Yavuz BAHADİROĞLU vâri...

NETİCE:
Demem o ki; bencileyinler; bilhassa "Sosyal Medya" üzerinden yapılan "Tarih Tartışmaları"nda; daha da "dikkatli" olmalıyım.
"Bizans Surları"na,"3 Hilâlli Bayrağı" diken; 'Ulubatlı Hasan"dı...
Ve "Akit TV Canlı" yayın sırasında, tuttuğum şu "notlar"ımı da, lütfen okuyunuz...
(*"Toplumsal Tarih Dergisi"nde "Ulubatlı Hasan" üzerine yayınlanmış bir araştırma yazısı...İstanbul Aksaray Horhor'da;"Baba Hasan Camiî ve Kitabesi"
* İkinci delil ise "Bizanslı Tarihçi"nin yazdığı ve Türkçe'mize;"Şehir Düştü" isimli eserde; adım adım, âdeta sinema filmi karesi gibi Istanbul'un Fethi'nde;"Surlara 3 Hilâlli Bayrağı"mızı diken Ulubatlı Hasan'dan bahsedişi...Hem de "Bizanslı Tarihçi" bahsediyor....
Dolayısiyle "Sosyal Medya"da; geçen senelerde,"İstanbul'un Fethi Tartışmaları"nda;"Ulubatlı Hasan Değildi; İşte Şuydu" denilmesi "doğru değildir..."(Mustafa ARMAĞAN)
* "Ulubatlı Hasan" değildi;"Haliç'te zincirler yoktu";"Gemiler karadan yürütülmedi..." 'Eee baba, desene "Istanbul'da Müslümanlarca Fethedilmedi!!!'(Yavuz BAHADIROĞLU))
30 Mayıs 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırnacı-Yazar ve Eğitimci

(*): AKİT TV,"Kayıt Dışı Tarih","Istanbul'un Fethi'nin 567.Yılı Canlı Program",30 Mayıs 2020,Tarihçi-Yazar Yavuz BAHADİROĞLU ve Mustafa ARMAĞAN; Saat: 22.00

Hiç yorum yok: