21 Haziran 2020 Pazar

"VATAN Yahut FINDIK"

"VATAN yahut FINDIK"
(HER YIL KIRK OCAK FINDIK DİKENİN YERİ CENNETTİR.(ATASÖZÜ))

"VATAN yahut FINDIK"; "Türk Milliyetçiliği"nin de "fikir-düşünce önderleri"nden; müteveffa Namık KEMAL'in; "1872'de, İlk defa 'Gedik Ahmet Paşa Tiyatrosu"nda sergilenen;"4 perdelik tiyatro eseri" olan "VATAN yahut SİLİSTRE"yi de doğrudan çağrıştırıyor.
"VATAN yahut FINDIK"; "Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinemalar Genel Müdürlüğü" katkıları ile hazırlanmış ve "Fındığın Vatan Savunmasındaki Yeri ve Önemini" ortaya koyan bir "İsmail KAHRAMAN Belgeseli..."
Çekimlerine 2019'da başlanılıp da,"Giresun Vilâyeti"nde,"Giresun Valiliği Ömer HALİSDEMİR Salonu" da "Gala"sı yapılan;"youtube"da ,"fragman"nı 23 Kasım 2019'da; "1 saat 1 dakika 23 saniye" süren tamamı ise 19 Aralık 2019'da,"VATAN yahut FINDIK Belgeseli" ismi ile paylaşılan, çok ehemmiyetli bir "belgesel..."
"Millî Dâvâmız Fındık Mes'elesinde ve hâlâ başta "Italya-Ferrao Şirketi" olmak üzre;"Yerinde Fabrikalar" açamayıp da "ecnebîlere/yabancılara" kaptırdığımız; âdeta "Millî Tekelimiz Fındık Belgeseli..."
Biliyor musunuz,"İtalyan Milliyetçileri", hammaddesi "Türk Fındığı" diye,"Nutella" markalı çikolatamızı yemezlermiş...
"BİR ÇANAKKALE, BİR DE HARŞİT GEÇİLEMEDİ"
"-Biz Türkler,"Türeyiş Destanı"mızdaki "fındıktan türemişizdir.","Fındık Ağacının evlâdlarıyız' biz. Onun için, biz Türkler için "Fındık",'Ocak"tır. "Fındık Ocağı", biz Türklerde "Aile Ocağı" gibidir."Ocaklarımızı tüttürür "
Kaldı ki;"Fındığı, Türkistan'dan Anadolu'ya; Karadeniz'e getiren ve dünyaya yayan da;"Oğuz Türkleri"nin "Çepni Boyu"dur,"Çepni Türkleri"dir.
Bu sebepledir ki;"Türk Olan","Türklerin Atası" olan "Başbuğ Atatürk" de, böyle bir şuur ile de "Fiskobirlik" gibi müesseseler kurmuş; "hukukî düzenlemeler" yapmıştır.
Hattâ öyle ki;"Bozkurt Atatürk"; kurucusu olduğu "Türkiye Cumhuriyeti Devleti"mizin;"Devlet Arması"nı,"Buğday Başağı üzerinde Bozkurt Amplemi" yapmış; çoğumuzun da bildiği üzre; kağıt paralarımıza da "Türklüğün Millî Sembolü","Türk Milleti'nin Sembolü Bozkurt" figürü koydurtmuştur.
Üstelik bununla da yetinilmemiş;"VATAN yahut FINDIK Belgesli"nde de seyrettiğimiz üzre;"Oğuz Soylu" biz "Türkler"in;""Çepni Türkleri"nin getirdiği ve dünyaya yaydığı "fındığın" ehemmiyetini ortaya koyarcasına; dönemin "kağıt paraları" üzerine "fındık toplayan Türk kadınları" fotoğrafları da koydurtmuştur.
"Bu bir İsmail KAHRAMAN Belgeselidir" dedirten;"VATAN yahut FINDIK Belgeseli"nde; "Fındığın Vatan Savunmasındaki Yeri ve Önemi", "Birinci Cihan Harbi Kafkasya Cephesi Harşit Savunması" ile -ki "Bir Çanakkale Geçilemedi, Bir de Harşit" dedirttmiş savunma- hakikati belgeleri ile ortaya konularak ispatlanmış.
"Çepni Türkleri"nin "Anadolu'ya,Karadeniz'e getirdiği" ve "Hasan Ağa" gibi "Bölge Türk Kahramanları"nın;" Mahallî Türk Alperenleri"nin; "fındık ekimleri ile de toprağı vatanlaştırdıkları" tarihî süreçlerde; "Kızıl Moskof"un ve "Ermeni Rum Çeteleri"nin de "terör" estirdiği senelerde; "Harşit" i savunan "Mehmetçikler"mizin ve "Milis Türk Kuvvetleri"mizin "gıda ihtiyacı","beslenme ihtiyacı";'kabuğundan bile ekmek yapılmış Türk fındığı" ile karşılanmıştır.
"Türk fındığı" da dikerek; "Türk'ün Aile Ocakları da tüterken"; "Harşit Savunması"nda da olduğu üzre; "Türk Asker Ocağı"mızın da;'Peygamber Ocağı"mızın da "Vatan Savunması Gıda Ihtiyacı" da;"Türk Fındığı"ndan karşılanmıştır.

Nitekim; 2017'de bile "100 yıl sonra" bile "Mehmetçikler"imizin;"Asker Ocağı"mızın;'Peygamber Ocağı"mızın,'Ordumuzun " Gıda Ihtiyacı/Beslenme Ihtiyacı" için;"Türk Fındığı" temin edilmiştir ..
ELHASIL:
"Çin Virüsü","Kızıl Çin Virüsü" sebebiyle "Aile Ocakları"mızda kaldığımız şu süreçte;"VATAN yahut FINDIK Belgeseli"ni seyretmenizi hararetle tavsiye ederim.
İnanın "Millî Şuur"unuz;"Millî Tarih Şuuru"nuz topyekûn dirilecektir.
"VATAN yahut FINDIK"(Her yıl kırk ocak fındık dikenin yeri cennettir.)-Atasözü-
Vesselam.
15 NİSAN 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: