23 Haziran 2020 Salı

"TEMEL KARAKAYA"YI/"TEMEL KARAMOLLAOĞLU"NU YAKINDAN TANIMAK...

"TEMEL KARAKAYA"YI/
"TEMEL KARAMOLLAOĞLU"NU, 
YAKINDAN TANIMAK...

Evet, Pazar günü, "CHP'nin TV Kanalı" diye de tarif edilen; "Halk TV"nin;"Liderlerle Bayram Sohbeti Programı" çercevesindeki; saat 16'yı;"Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU ile Bayram Sohbeti"ni, âdeta ip ile çektim.
Açıkcası; "Temel KARAMOLLAOĞLU"nu yakından "tanımak" istiyordum.
Hafızama mıh gibi mıhlanmış "suâller" vardı?
"Türk Siyasî Hayatı"nda; "Halk TV" çalışanı Özlem GÜRSES Hanımefendi'nin târifi ile "İngiliz Hanımefendi ile";" Hem de bir 'İngiliz" ile evli" olan "tek siyasetçi"miz idi.
Hem de "İngiliz Hanımefendi ile evli" olduğu "gerçeği";"hakikati" ise;"siyasî kamuoyu"muza bile;"yarım asır sonra";"50 sene sonra", açıklanmıştı veya "sızmıştı..."
"İngiliz" deyince; biz bencileyin Müslüman Türklerin hafızalarında; hiç de "hoş olmayan kalleşlikler" de geliyordu.
Üstelik;'Türk Siyasî Hayatı" üzerindeki,"hegemonik dış etkileri" de "tefekkür" ettikce;biz Türkler, biz Müslümanlar üzerindeki "İngiliz Oyunları"nı hatırladıkca; "Saadet Partisi" gibi 'Müslümanlar"dan meydana gelen bir "siyasî teşkilat"ın; bir "siyasî parti"nin "Genel Başkanı'nın; "Hem de bir "Ingiliz" ile ";"İngiliz Hanımefendi ile evli" olması da, ne demek oluyordu ki?
Üstelik; "İhtiyar Kurt Politikacı" "Temel KARAMOLLAOĞLU" gibi çok sayıdaki "Bürokratik Tecrübe"ler sahibi bir "Millî Görüş Mefkûresi Kadroları"; öyle bir "Bürokratik Gelenek"ten gelmeyen velâkin "doğum tarihi" itibari ile tamamiyle "Anadolu Çocuğu" da olan ve "Siyasete de Yüksek Iştiyâk" duyan; 'Millî Görüş Mefkûresi"nin "Lideri"; müteveffâ "ERBAKAN HOCA"mızın "üvey" değil: hem de "öz be öz oğlu"nun; "Babası'nın Mefkûresi'nin Başına" geçmeyi, hangi sebeplerden "kabul" edememişlerdi ki?
"Türk Siyasî Hayatımızın Geleneği","Baba'dan Oğul'a " devam etmiyor muydu?
Suâller...Suâller...
"İNGİLTERE'DEKİ TAHSİL HAYATI"
İşte, hâfizama mıh gibi mıhlanmış, mezkûr suâllere de,"ilk ağız" dan bir "cevap" da bulabilirim ümidi ile tam vaktinde,"Halk TV"nin başına oturdum ve gözlerim faltaşı gibi olamasa da,"pür dikkat" programı seyretmeye başladım.
"Sümerbank'ın 'Ingiltere'de Yüksek Tahsil" için gönderdiği "25 talebe'den biri" olduğunu ifâde eden "İhtiyar Kurt Politikacı'; "İngilizce bilmeden" Ingiltere'ye gittiğini;"4-5 ay içinde de,İngilizce'yi öğrendiğini";"27 Mayıs 1960 Ihtilâli'nin haberini de; Ingiltere'ye gittikten 2 ay sonra" aldıklarını;"Başarılı bir talebe olarak da,3 senede mühendis" olduğunu" ifâde etti.
"Halk TV"çi Òzlem GÜRSES Hanımefendi, işte bu kısımda;"-Hem de bir "Ingiliz" ile evlendiniz..."Ingiliz" Hanımefendi ile..." cümlelerini de "tekrar" ediyordu...
"Siyasî Kariyer"inde,"iki dönem',"Sivas Büyükşehir Belediye Başkanlığı' da olan "Gürün"lü "İhtiyar(78 Yaşında) Kurt Politikacı"; "-Tabiî, "İngiliz" kayınvâlidem ve kayınbabam oldu...Sonradan eşim kendiliğinden "Müslüman"lığı seçti...Amma benim de dahlim olmuştur...3 kız, 2 oğul...Torunlar, torunlardan torunlar..."dedi.
Bu kadar...
"27 MAYIS"LAR-"12 EYLÜL"LER-"28 ŞUBAT"LAR...
"İhtiyar Kurt Politikacı';"Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU";"Türkiye'mizdeki Darbeler"ile ilgili de gayet "somut" cevaplar verdi.
"12 Eylül Ihtilâli'ni,Kenan EVREN yaptı...'Ege Ordu Komutanı" iken;"Genel Kurmay Başkanı" oldu...Hergün katliam vardı..."Kutuplaşma' olmasa idi bu noktaya gelinmez idi. Rahmetli ERBAKAN HOCA;'-Benim gençlerim; bu kavganın içine girmeyecek" dedi..."Dışarıdan da tahrik..."13 Eylül sabahı, olaylar birden kesildi..."
"27 Mayıs İhtilali","bir taraf" olarak yapıldı..."12 Eylül' , öyle değildi."Herkese yasaklar" getirdi...Oral ÇALIŞLAR-ki sonradan "Liderler Hapishanesi'ni yazmıştır.İ. G.- ile çoğu farklı siyasî zihniyetliler ile 10,5-11 ay, aynı koğuşta hapis yattım...1996 sonrası Parlamento yine "kutuplaşma" ile başladı...Ve "28 Şubat Süreci..." Niye biz oturup konuşamıyoruz?...Fikrini savunamayanlar, genellikle "zor"a başvuruyor...Ve 2020'ler...Şartlar çok değişti...Bu kadar uzun süre, böyle "iktidar" olan kimse olmadı..."Kutuplaşma"ya umut bağladılar...."İktidar ve Ortakları",tamamen "kutuplaşma'dan yana...Yeni kurulan siyasî partilerle; ileride, "3. Bir İttifak Oluşur mu?", gidişat gösterecek..."Kutuplaşma Formülü","İktidar ve Ortaklarının Formülü..."
Ve programın bitimine yakın bir "hâtırası"nı anlatımı:
"-12 Eylül'de, Kayseri'de,hapishaneye giderken; gözümü bağladılar...'Yarbay";"iddianame" talep etti..."Mahkeme Salonu"nda;"-Bi şey yok ki? Ne yazayım?" dedim.Ve beni 'serbest" bıraktılar..."
ELHASIL:
"Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KARAKAYA'YI/Temel KARAMOLLAOĞLU"nu;"Bürokratik Gelenek"ten de gelen,"İhtiyar Kurt Politikacı"yı "yakından tanımak" babında, bencileyine çok faydalı olan bir "Liderlerle Bayram Sohbeti Programı" idi. "Bant'tan Yayın" da olsa;"yeni şeyler" de öğrenmiştim.
Bugün;"sosyal medya'ya bir göz attığımda; âdeta "Islamcı/Siyasal Islamcı" zihniyetin,'Demokrasi'ye Yamuk Bakışları" dile getirilmiş...
Seneler öncesinden beri; daha geniş "kimlik" tarifi ile biz"Müslümanlar ile Demokrasi" arasında bir "problem" olduğu da, bilinen bir husustu.
Baksanıza,'Pandemi Büyük Salgın Süreci" nde dillendirilen "Yeni Sistem Tartışmaları";"Yeni Nizam Tartışmaları", ne kadar da çoook "Ütopik" çıktı.
Herhalde,'Türkiye'de Nizâm-ı Âlem"i, Cenab-ı Hakk; âdeta dahlimiz olmadan, "bize rağmen" 'tesis' edecek, inşaallah...

25 Mayıs 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: