22 Haziran 2020 Pazartesi

HAFTALIK NİZAM-I ÂLEM GAZETESİ(5 EKİM 1978-5 ARALIK 1979)

HAFTALIK NİZÂM-ÂLEM GAZETESİ
(5 EKİM 1978-5 ARALIK 1979)
* TOPLAM 60 HAFTALIK-60 SAYILIK GAZETE
* AYLIK "NİZÂM-I ÂLEM DERGİSİ" DEĞİL; HAFTALIK "NİZAM-I ÂLEM GAZETESİ"

Benim de dahil olduğum "1965 Nesli"; "Nizam-ı Âlem Dergisi"ni çok duyduk, bildik ve hattâ "Nizam-ı Âlem Ocakları"mızın "Aylık Periyodlu Yayın Organı" olarak da aldık, okuduk, milletimize de ulaştırmaya gayret ettik.
Hattâ "Ülkücü Yemin"in müellifi Dr.Lütfu ŞEHSUVAROĞLU"nun; sonradan "FETÖ/PDY Terör Örgütü Olayı" sebebiyle "kapatılmış" "Vahdet Gazetesi"ndeki "köşeyazıları"ndan da, "Nizam-ı Âlem Dergisi Olayı" nı da anlamaya ve kavramaya da başlamıştık.
Hem de;"12 Eylül 1980 Askerî Darbe" sonrası da;"Nizâm-ı Âlem Ocakları Yayın Organı " olarak da; aylarca neşredilmiş "Nizam-ı Âlem Dergi"mizden; âdeta büyük bir "haset" ile hiç bahsetmemesine de çooook hayıflanarak...
Yine müteveffâ Seyyid Ahmed ARVASÎ Hoca'mızın idaresinde çıkartılan "Nizam-ı Âlem Dergisi"nin ise;"Dokuz Işık Umdeleri"ni bile sayamayacak kertedeki 'Ülküdaşlar" ca yayınlanması sebebiyle de; müteveffa "Başbuğ Türkeş" tarafından "kapatıldığı", sadece "1 Sayı" neşredildiği: bence "yalan bilgileri", "dezerformasyonlari"nı ise malumumuzdu.
Yine "Dökümanter bir çalışma" olan Hakkı ÖZNUR'un "6 Ciltlik Ülkücü Hareket Külliyatı"nın "Ülkücü Yayın Organları Cildinden"de;"Nizam-ı Âlem Dergisi Olayı"nı;"Dünden Bugüne Nizam-ı Âlem Dergisi" "perspektifi"nden tamamlayamamış olsak da...
Velâkin o derecede "merak", o derece de "bilgi açlığı"mız da devam ediyordu...
HAFTALIK NİZAM-I ÂLEM GAZETESİ

Ve "- Eğer sizler"irşad faaliyetleri" yapmaya başlasanız; önce 'Müslümanlar" karşı çıkar" diye de hülasa edilen "Türkiye Gerçeği'nde; "-Bunlar da nereden çıktı?" söylemleri ile başlayan;'Haftalık Nizam-ı Âlem Gazetesi"ne olan "siyasî hased"ler...
Meselâ;"Sebataist Aile' iddialı; "Üstad Tarihçi" müteveffâ Kadir MISIROĞLU'nun;"Haftalık Nizam-ı Âlem Gazetesi" neşriyatından duyduğu hoşnutsuzlukları...
"Nizam-ı Âlem Dergisi Olayı"nı "tahkik" ettiğimizde;araştırdığımızda; "ilk defa" "aylık periyodlar"la değil; 'haftalık periyodlar"la; "Dergi" olarak değil;"gazete" olarak; toplam "60 Hafta","60 Sayı" neşredildiğini öğreniyoruz.
"5 Ekim 1978-5 Aralık 1979" tarihleri arasında; "60 Hafta 60 Sayı" yayınlanmış olan "Haftalık Nizam-ı Âlem Gazete"miz..
Toplam "15 Ay 60 Hafta 60 Sayı"; başka bir ifâde ile toplam "1 Yıl 3 Ay 60 Hafta 60 Sayı" neşredildilmiş olan "Haftalık Nizam-ı Âlem Gazetesi..."
Esasında, 2020'ler Türkiye'sinde, yapılması elzem olan;""60 Sayı"lık 'Haftalık Nizam-ı Âlem Gazetesi"nin "tıpkı basımı"nı yapabilmek ile "Haftalık Nizam-ı Âlem Gazetesini;"Yıl:2 Sayı:61" deyip; tekrar "yayın hayatı"mıza; "fikir-düşünce hayatı"mıza kazandırabilmektir.
"Bir Güzel Ülkü'dür Nizam-ı Âlem"

4 Mayıs 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: