21 Haziran 2020 Pazar

"SPOR(Futbol) Hâtıralarım-Malik GÜLTEKİN-"

"SPOR(Futbol) Hâtıralarım-Malik GÜLTEKİN-"


Bu çalışmam, aslında rahmetli Malik Ağbim ile ilgili daha kapsayıcı bir çalışmamın da “önsöz”ü, başlangıcı mahiyetinde.

Yıllardır içimde bir ukde olan; “Malik GÜLTEKİN-Öğretmenliği, Sporculuğu, Tiyatroculuğu” kitabî çalışmamı da inşallah yayına hazırlayacağım.

Bu çalışmam ise; rahmetli Malik Ağbim’in “Sporculuğu”nun sadece 18.Eylül.1996-25.Ocak.1998 tarihleri arasında tuttuğu “günlük”lerden, “hatıralar”dan, günümüz bilgisayar terminolojisi ile “blog”lardan meydana gelmekte.

En ufak kardeşi olarak, rahmetli Malik Ağbimin, her ağbinin kardeşi üzerindeki müsbet tesirleri, katkıları gibi çok sayıda “kalıcı iz” bırakan tesirleri oldu.

Rahmetli Babacığımın, daha “İmam-Hatip Liseleri”nin 1970’li yıllardaki müessiriyeti ile ve elbette mütedeyyinliği ile Barbaros İlkokulu’nu bitirdikten sonra beni “Terme İmam-Hatip Lisesi”ne vermek isteyişi.

Fakat bir türlü kayıt yapılamayışı, muallakta, boşlukta kalışım ve bu muallakta kalış sürecimde rahmetli Malik Ağbimin beni Terme Ortaokulu’na kayıt yaptırışı..

Ladik Akpınar Öğretmen Lisesi’nde okurken, rahmetli annem ile birlikte yanında kalışımız…

Bilhassa da İ.T.Ü. Mezuniyetim akabinde her “genç işsizler”in yaşadığı “psikoloji” sürecinde, beni hem tiyatro faaliyetlerine, hem de yeniden sportif faaliyetlere çekerek, bir nebze “bunalım psikolojisi”nden kurtarma gayretleri.

1987-1988 yıllarında, Terme’de, rahmetli Malik Ağbim ile birlikte, “başrol” denilebilecek tiyatro eserlerinde rol alışım..

Ve elbette “tiyatro” denilince, fikir kavgalarının şiddete dönüşme emareleri görüldüğü yıllarda, Terme Turan Sineması salonunda, Ladik Akpınar Öğretmen Okulu namına, “Her şey Bu Vatan İçin” isimli “piyes”de rol alışım…

Muharrem KÖSE’ler, Hasan KÖKSAL’lar…

Milliyetçi ve Ülkücü hissiyatlarla bezenmede, rahmetli Malik Ağbimin kütüphanesindeki kitaplarının da etkilerini yazmalıyım.

Hani derler ya, “Nasıl Milliyetçi oldunuz? Nasıl Ülkücü oldunuz?”

İşte bu suâlin cevabın da rahmetli Malik Ağbimin de payını unutamam.

Hatta Ankara Keçiören’de, bir düğün merasiminde, “Ekmek Parası” isimli bir ‘Skeç’i de ikimiz, beraber canlandırmıştık.

Hem burada “rol icabı” yediğim tokatı unutmam mümkün değil.

Bir tokat ile yere serilmiştim..

Aybastı’ya bile ‘turne’ yapmış ve orada da tiyatro eseri sahnelemiştik.

Sportif faaliyetlerinde ise; neredeyse her zaman beraberdik.

Öyle ki, dört kardeş olarak-Malik-Mahir-Zabit-İsmet- aynı futbol takımı forması altında(Terme Yalı Mahallesi DENİZGÜCÜ Futbol Takımı-Mavi-Beyaz Renkli Formalarla) bile, ne müsabakalar yapmıştık.

Kaldı ki; kendisi “kedi kaleci” idi ve o yıllarda gazetelerin de bölge spor sayfalarına çıkmakta idi.

İçimde kalan bir başka ukde ise; 1993’de, Terme Nizâm-ı Âlem Ocak Başkanlığı yaptığım-ki Kurucu Başkanı olmayı Allah bana nasip etmişti-yıllarda, yine Terme Atatürk Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan rahmetli Malik Ağbime, “Nizâm-ı Âlem Ocakları adına da bir tiyatro eseri sergileyebilir miyiz?”, diye suâl ettiğimde, çok müsbet karşılamıştı…

Bu çalışmam, rahmetli Ağbimin “sporcu yönünü” bir nebze hatırlatmaya ve “hâtıraların canlanması”na vesile olursa ne mutlu..

Kaldı ki “Termespor Alt Yapı Antrenörü” olarak tuttuğu “blog”ları okuduğumuzda, zihinlerde çokca hatıraların da canlanacağını ümid etmekteyim..

Hemen yine tekrar edeyim ki, “kaleci” olarak da çok hatıralara sahipti.

Hülâsa; Terme’miz, sadece çeltik, sadece pirinç, sadece fındık memleketi değil; sporcular, tiyatrocular, hafızlar, evliyalar, şehidler, gaziler diyarıdır da..

Terme’miz “adam gibi adamlar”ın da, “kahramanlar”ın da, nice yazar,gazeteci, şairlerin de yetiştiği kutlu topraklardır da…
Sarıyer, 11.Mayıs.2014
Kardeşi İsmet
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
www.millimefkure.com
Terme Birlik Mefkûre, Millî Mefkûre ve Mefkûre Adamları Blog'larım

Hiç yorum yok: