23 Haziran 2020 Salı

"MUHAMMED ALİ KLAY"IN;
"BOSK MÜSABAKALARI"NI;
"SİYAH-BEYAZ TRT EKRANLARI"NDA, SEYREDERDİK...

Elbette ki; yaşadığımız hayat dilimimizin içine; "kronolojik" olarak da;neredeyse "100 Milyon Nüfuslu"; "Amerikan Endemik Halkı"nı;"7(yedi) bin senelik toprakların hakikî sahibi" de olan;'Amerikan Yerlileri"nden;"Amerikan Siyahî Müslüman Hareketi"nin "Lider Şahsiyetleri"nden; müteveffâ "Boksör"ürümüz,"Muhammed Ali Klay" da dahildir.
Geçenlerde de; tevâfuken;"a haber TV-Canlı Yayını"nda; yine 'şöyle-böyle';"Amerikan Siyahî Müslüman Hareket"in "Lider Şahsiyetleri"nden; müteveffâ "Malcolm X"in; nam sergerde "Hacı Malik El Şahbaz" ın;'vefât yıldönümü" sebebiyle hazırlanan; çok doyurucu bir "belgeseli" de seyretmek nasip olmuştu.
Biliyorsunuz;"Amerikan Endemik Halkı","Amerikan Yerlileri";'Kızıl Derili Renkleri" olan,"Kızılderililer"den; "Kara/Siyah Derili Renkleri" olan "Kara/Siyah Derililer"den ve de "Afrikalı Köleler"den;"Afro Amerikan Insanlar"dan meydana gelmektedir.
"a haber TV Canlı Yayını"nda;mezkûr "belgesel"i seyrederken; müteveffâ "Malcolm X"; nam sergerde "Hacı Malik El Şahbaz";"-Benim için önemli olan; "bütün Amerikan Endemik Halkı"nın; "bütün Amerikan Yerlileri"nin-"Afro Amerikalılar da dahil- "İstiklâl ve Hürriyet" içerisinde yaşayabilmelidirler.Aslında ben bunun mücadelesini veriyorum.", demeye getiriyordu.
"SİYAH-BEYAZ TRT EKRANLARI"NDA...
Evet, günümüzde,"mücadelesi"ni,"siyasî mücadelesi"ni de;"Müslüman Türk Milleti"ni çağrıştıran,"Çınar Yapraklı" "Gelecek Partisi" çatısı altında da sürdüren; "Bosnalı Hakan"ın,"Tam İdeal Günlük Gazete" kıvamındaki,"Müstakil Gazetesi"nde yayınlanan;"Amerikan Siyahî Müslüman Hareketi" temalı,'tam sayfa' araştırma yazılarını da, büyük bir iştiyâk ile takip etmiş ve okumuşumdur da...
Ve 1970'li senelere de denk gelen ömür dilimimizde; 'nereden ve nasıl öğrenmiş" isek; müteveffâ 'Muhammed Ali Klay'ın,"Bosk Müsabakası'nı seyredebilmek için; daha "Sabah Ezanı" vaktinden önce; rahmetli "Kamile Teyze"mizin; hâlen bile mevcut olan;'Mahalle"deki iki katlı evin; 'üst kat'a çıkan dış merdivenler"den çıkar;'kapıyı tıklatır" ve yine âdeta onlarda, bizim geleceğimizi biliyorlarmış gibi, o saatte, kapılarını açar;'salon'a kurulur; beraberce iştah ve heyecanla seyrederdik...
Ben, Zabit Abim ve ablam; "üçümüz"; çok büyük bir "Muhammed Ali Klay Sevdalıları" olarak;"Siyah-Beyaz TRT Ekranları"ndan;'naklen/canlı" bir şekilde;"Bosk Müsabakası"nı seyrederdik.
Hele de; müteveffâ "Muhammed Ali Klay'ın;"Bosk Müsabakası" boyunca;'rakibi karşısındaki', âdeta "yaylanma hareketleri"-ki evdeki yaylı divanda yaylanmamızdan çok zevk aldığımız gibi- ile mest olurduk.
Her defasında, rahmetli "Muhammed Ali Klay"ın her "Bosk Müsabakası'nı da, hep bu şekilde,"Mahalle Komşu"muz olan; rahmetli "Kamile Teyze"mizin iki katlı evinin ikinci katında, yine aynı şekilde seyretmişizdir...
Şimdilerde,"78 Milyon Nüfus"luk; neredeyse '100(yüz) Milyon Nüfus"luk;'7(yedi) bin senelik topraklar'ın "hakikî sahipleri" de olan "Amerikan Endemik Halkı";"Afro Amerikalılar" da dahil;'Amerikan Yerlileri";"Amerika'yı da yere seren","Marazî Müstevlî" 'Büyük Salgın Süreci"nde; tabiri caizse;'Avro-Amerikan Enfebi Dünyası"na "Başkaldırıyorlar..."
"Akşam Gazetesi"nin,"ilk sayfa haber başlığı"nı okuduğumda güldüm:"Amerikan Ordusu;Demokrasi Getirmek İçin Şehirlere Girmiş! .."
"Başkaldırı"nin "haritası'nı yayınlayan bir "sosyal medya haberi"ndeki;'Baklava Dilimli Amerikan Haritası" üzerindeki "Başkaldırı Noktaları" da; "Yaygın Başkaldırı" olduğunu da ispatlıyordu.
Son söz:'Amerikan Endemik Halkı"na da;'Amerikan Yerlileri"ne de;'İstiklâl ve Hürriyet .. "
04 Haziran 2020

İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: