24 Haziran 2020 Çarşamba

ASIRLIK(100)YILLIK MEFKÛREMİZ GERÇEKLEŞECEK; TERME'DEN TREN GEÇECEK...

ASIRLIK(100 YILLIK) MEFKÛREMİZ GERÇEKLEŞECEK:
TERME'DEN TREN GEÇECEK...

"Samsun-Sarp Tren Yolu Projesi", 'Anadolu Şımarığı'('Anadolu Ukâlası' da diyebilirsiniz) olarak, daima "heyecanlanmama" da sebep olmuştur.
Geçen seneden itibaren, bilhassa "Millî Menfaatlere","Millî Mes'elelere","Millî Mefkûre"lere;"Millî Dâvâlar"a hassasiyetli ve şuurlu 'Ordu Vilayeti Mahallî Basını" ve yine bilhassa "İş Dünyası Çevreleri"nin "ısrarlı talepleri" ile de "gündem"e gelmişti.
Her daim "heyecanlanmama" da sebep olan "Samsun-Sarp Tren Yolu Projesi","Samsun-Ordu Tren Yolu Projesi" 'Millî Mes'elemiz'i yakından takip etmiş; "iğne ile kuyu kazar gibi" de,"karınca misâli" de, "sosyal medya" üzerinden,"bir şeyler yapmaya","kamuoyu oluşturmaya"da gayret etmiştim.
Samsun'un 'Yiğido Türkçü Kalemi Osman KARA"nın, ilgili "gerçekçi yazısı" ile 'şoke' olsam da; yine de 'pes etmeyecek' kertede de fikirler/düşünceler taşımayı da sürdürme azmindeyim.
Öyle ya; dile kolay, neredeyse "100 Yıllık Mefkûre"miz;"Asırlık Hülyâ"mız bizim:"Terme'den Tren Geçecek..."
"Taşların sert" olduğunu,'gerçeklerin de acı" olduğunu, elbette biliyorum.
Velâkin 'Millî Menfaatler"de,"Millî Mes'eleler"de,"Millî Mefkûre"lerde,"Millî Hülyâlar"da, "Millî Dâvâlar"da "ısrarcı olmak","ısrarla talep etmek" de yabana atılamaz...Tâ ki;"netice-sonuç" alınıncaya kadar...
ARTIK TERME TSO DA...

Geçen seneki süreçte; Terme İş Dünyası'ndan; Terme Ticaret Çevreleri'nden ve hattâ iki tane haftalık periyodlu "Terme Yerel Gazeteleri"nden; "Asırlık Mefkûre"miz,"100 Yıllık Hülyâ"mız da olan "Terme'den Tren Geçecek" 'hayalimiz'é dair, en ufak bir "kamuoyu oluşturabilme" gayreti de, esefle ifâde ediyorum ki, yapılmamıştı.
Âdeta "Samsun-Sarp Tren Yolu Projesi"ne, dolayısıyle de "100 Yıllık Mefkûre"miz olan "Terme'den Tren Geçecek Dâvâ"mıza; bîgane, lakayt ve ilgisiz kalınılmıştı.
Velâkin bu sefer,"Samsun-Ordu Tren Yolu Projesi"nin;"ısrarla talep" edilmesi sürecinde ise Terme İş-Ticaret Dünyası'ndan da, 'destekleyici' mahiyette "sesler" de yükselmeye başladı.
Bu hâl bile sevindirici bir gelişmedir..
Samsun'un "Yiğido Türkçü Kalemi Osman KARA"lar ne derse desin; "Millî Menfaatler"de,"Millî Hülyâlar"da,"Millî Mefkûre"lerde;"Millî Dâvâlar" da "ısrarcı" olmak da elzemdir.
"Taşlar" ne kadar "sert";"gerçekler" ne kadar "acı" olursa olsun; daima "mücadele edenler kazanacaktır..."
"Kimbilir, belki yarın; belki yarından da yakın..."
16 Haziran 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: