23 Haziran 2020 Salı

"ASKER-HÜKÛMET-DEVLET", "HİTİT TAPINAĞI RAHİBELERİ" / "AMAZONİZM İDEOLOJİSİ" 'TEKNESİ'NDE...

"ASKER-HÜKÛMET-DEVLET";"HİTİT TAPINAĞI RAHİBELERİ-MÜRİDELERİ"/
"AMAZONİZM İDEOLOJİSİ" 'TEKNESİ'NDE...

Türkiye'mizde ve hâliyle bilhassa "Samsun Orijinli" 'Terme İlçemiz'deki "Amazonculuk Ütopiklikleri","Amazonizm Ideolojisi" doğrultusundaki "Bâtıl Çabalar" bitmek bilmiyor.
Üstelik "Amazonizm Ideolojisi"ne şöyle veya böyle "sahip çıkarak", kendilerine bir "yer edinmiş" mürekkep yalamış bazı kalem erbâbınca da, âdeta farkında olmadan,"Amazonculuk Sevdâsı"nın ve "Amazonizm İdeolojisi"nin "en zayıf noktası"nı ortaya koyarak;"Amazonlar,'Heredot Tarihi' gibi 'Grek/Yunan Tarihçileri'nin de yazdıkları gibi 'Tarih'te yaşamış bir 'kavim' olsalarda; 'azgınlıkları','sapıklıkları','fısku fücûrlukları','yoldan çıkmış olmaları' sebebi ile de 'Nuh Tufânı' vâri 'Sel Felâketleri' ile de hattâ 'Zelzele/Deprem Felâketleri" ile de neticeten "Allah(c.c.) Tarafından", "Helâk Edilmiş Bir Kavimdir"de, diye de yazmışlardır.
"AMAZONİZM İDEOLOJİSİ"NİN 'SİYASÎ AYAĞI' DA 'AK PARTİ'DİR...
Evet, artık böyle düşünmeye başladım ve böyle bir 'kanaat sahibi' de olmaya başladım:"Amazonizm İdeolojisi"nin de 'Siyasî Ayağı' ,maateessüf 'AK PARTİ ÖRGÜTÜ'dür.
Bilindiği üzre;Türkiye'mizde 'Amazonculuk', artık "-izm'li ideoloji"ye dönmüş olan "Amazonizm İdeolojisi" çalışmaları,"Samsun Orijinli" 'Terme İlçesi' ağırlıklıdır.
"AK PARTİLİ Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ" ile de ayyuka çıkan "Amazonizm Ideolojisi" uygulamaları; eski 'Büyük Birlik Partili' "Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN" döneminde de durdurulamamıştır.
"Durdurulamamıştır" diyorum; maateessüf 'Amazonizm Ideolojisi'nin de 'Siyasî Ayağı' olan 'AK PARTİ ÖRGÜTÜ'nün 'Belediye Kepçeleri' vesâire 'Kur'an Kursları Binaları'nı, hattâ 'Imam-Hatip Binaları'nı 'Yıkmış'; velâkin bir türlü "Samsun Amisos Köyü'ne dalıp da; 'tarumarlar' yapamamışlardır...
Yine 'AK PARTİLİ Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR" döneminde de; 'Terme İlçesi'nin ilgili mevkiine, âdeta "elle konulmuş" 'Amazonizm İdeolojisi" 'bulguları','motifleri','figürleri' konuşlandırılmaktadır.
Tıpkı "Türk Düşmanı" 'Darwinist Zihniyetliler' gibi;"Ateist Ideoloji"nin de, hattâ bütün "İzm'li İdeolojiler"inin de "omurgası"nı teşkil eden "Evrimci Zihniyetliler" gibi, neredeyse bu zamana kadar yapılan "Arkeolojik Kazılar"da,"Arkeolojik Araştırmalar" da, netice de bir tane bile "Amazon Kemiği" bile bulunamamışken; âdeta 'kendi elleriyle bırakmış gibi','Amazon kemikleri" de konuşlandıracaklar galiba...
TERME'DE 'ASKER-HÜKÛMET-DEVLET' DE, "AMAZONİZM İDEOLOJİSİ" 'TEKNESİ'NDE...
Geçen senelerde; "Terme Ilçesi"ndeki "Amazonizm Ideolojisi" uygulamalarını da "organize" eden malum "Amazoncu Bir Derneği"n tertiplediği bir "tekne gezisi"ne iştirak etmeden hiç gocunmayan bir "Asker-Hükûmet-Devlet" olgusu ile maalesef karşı karşıyayız.
"Terme İlçe Kaymakamı+Terme İlçe Emniyet Müdürü+Terme İlçe Jandarma Komutanı+ Terme İlçe Müftüsü", 'Terme Ilçesi' 'Gölyazı Mevkii"nde,'Amazonculuğu Aşikâr Bir Derneğin, Amazoncu Teknesi"ne binmekten, hiç mi hiç "rahatsızlık' duymadılar.('Meraklısına not:Bakınız 'Terme Bilgi Gazetesi'nin ilgili sayısına...)
Bir "Ilçe"nin 'Kaymakamı','Emniyet Müdürü','Jandarma Komutanı','İlçe Müftüsü', diyelim ki "FETÖ/PDY" ci "çıktı" ise "İlçe Belediye Başkanı", nasıl olur da 'FETÖ/PDY Terör Örgütü'nden 'çıkmaz' ki!?
Herhalde, 'Amazoncu Derneği"in "Amazon Teknesi"ne 'binemeyen' 'AK PARTİLİ Terme Belediye Başkanı" ise "uyuya kalmış"(!) olmalı...
Neticeten; müteveffâ "Başbuğ Türkeş" olsaydı;"Ne Amazonu Ulan!" derdi.

12 Haziran 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: