20 Haziran 2020 Cumartesi

"ERGENEKONDAN ÇIKIŞ TABLOSU"(*)

"4957.YILDÖNÜMÜ"NDE, "BOZKURT BAYRAMI"MIZ DA KUTLU OLSUN...
"BOZKURT ATATÜRK"ÜMÜZÜN , DENİZLİLİ RESSAM İBRAHİM ÇALLI'YA YAPTIRDIĞI "ERGENEKON'DAN ÇIKIŞ TABLOMUZ" NEREDE?
"ERGENEKON’DAN ÇIKIŞ TABLOSU"(*)

Bir "Göktürk" ve "Türklüğün Sembolü Bozkurt"hayranı olan "Bozkurt Atatürk";bir gün "Millî Eğitim Bakanlığı"(MEB)nı ziyaret ettiğinde, giriş kapısının sağ tarafındaki duvarı boş görünce;"-Buraya bir 'Ergenekon’dan Çıkış Tablosu' yapılsın", der.
Bunun üzerine ,o yıllarda Bayındırlık Bakanlığı’nda görevli ressam Ratip Tahir(Burak)'a söylenir ve istenilen tablo,"Denizlili Ressam İbrahim ÇALLI"ya yaptırılır.
Tablo, "Bozkurt Atatürk"ün istediği yere asılır ve"Bozkurt Atatürk" de , tabloyu çok beğenir.
"Bozkurt Atatürk"’ün vefâtından sonra, bu tablo yerinden kaldırılır ve 50′li yıllardan sonra da,"Türk Ocakları"nın," Tarihî Genel Merkez Binası"nın " Birinci Katı"na çıkan merdivenlerin sağ tarafındaki duvara asılır.
"12 Eylül 1980 Askerî Darbe"sinden sonra ise,mezkûr bina, her türlü eşyası ile birlikte," Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi"ne verildiği için, orada kalır.

Halen,"Bozkurt Atatürk"ün yapılmasını emrettiği "Ergenekon'dan Çıkış Tablosu" mezkûr müzede bulunmakla beraber, yerinden kaldırılıp, "depo"ya konulduğu söylenmektedir.
Biz "kadim millet Türkler"in mezkûr tablosu, "1635 Sayılı Tebliğler Dergisi" ile okullara tavsiye edilmiştir.
Ayrıca , 1961 yılında, "27 Mayıs1960 Darbesi"nin "1.yıl dönümü"dolayısı ile 40 Kuruş değerinde bir posta pulu olarak da çıkarılmış ve kullanılmıştır.(*):FAHRETTİN SAVAŞ KONAR,"ERGENEKON'DAN ÇIKIŞ TAPLOSU",yenidenergenekon.com)

Hiç yorum yok: