21 Haziran 2020 Pazar

TERME'DE, "YERYÜZÜ CENNETİ" OLUŞTURULMUYOR DA!?

TERME'DE,
"YERYÜZÜ CENNETİ" OLUŞTURULMUYOR DA!?

Bu "Terme" ki; "Grek-Helen-Yunan" kaynaklarına göre de; "3 saniye süreli zelzele/deprem" ile de "azgınlaşmış Amazon karıları"ndan oluşan "helâk edilmiş kavim" de olan "Amazonlar Diyârı..."
Her ne kadar bu zamana kadar en ufak bir "arkeolojik bulgu","maddî bulgu" ,bir "Amazon kemiği" bile bulunamasa bile öyle.
Hattâ "Amazonlar Uzmanı" derecesindeki "İlahiyatçı Edebiyatçılar"; "2.Tufan Olayı"nı çağrıştırır kertede,"Amazon Karıları Kavmi"nin;'sel felâketi" sonrası da "helak edilen bir kadın kavim" olduklarını da yazmışlardır.
Ne demek istiyorum?
Günümüzdeki "Terme Şehri", "helâk edilmiş kadın kavim Amazonlar" ın, yaşamış olduğu bir "Diyâr"dır.
TERME'DE "YERYÜZÜ CENNETİ" OLUŞTURULMUYOR DA!?
Bu "Terme Şehri", geçen senelerde,"içimden geçen" şu ifadelerin de geçtiği "şehir":"- Senin ne güçün var? Sana kim inanır? Var mı bizden daha güçlü olan?"
"Var mı bizden daha güçlü olan?"/"Bizden daha güçlü olan kim?"
Bu ifadelerin;"Şeddad Hükümdarlığı'ndaki,"Dev İnsanlar"dan oluşan; helak edilmiş "Âd Kavmi Söylemi" olduğunu; ben de, sonradan öğrendim.
"Cennet Meyveleri Projesi";'"İlginç proje..."; "Terme Anadolu Imam-Hatip Lisesi"/"Eski Terme İmam-Hatip Lisesi..."; "Sembolik cennet bahçesi oluşturarak..."; "Cennet sevgisi, tabiat bilinci..."; "Huzur bulacağı,ruh ve gözlerini doyuracağı, çok güzel bir oturma mekanı..."(1)
Yani şöyle "Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)'nın "İslâm Ansiklopedisi"nin; "ÂD","HÛD",""İREM" maddelerini okuduğumuzda, "bilgi dağarcığımızı" zenginleştirdiğimizde, aklımızda ve hafızalarımızda,zihinlerimizde oluşacak "ibretlik sahneler..."(2)
"Ger",'eğer","şayed", bir de "youtbe"lardan alakalı "sahih/doğru/muhkem videoları" seyrettiğinizde; "zihin dünyanız"da da oluşacak "İbretlik Sahneler"; sizlere de, kuvvetle muhtemel;"-Terme'de,"Yeryüzü Cenneti" Oluşturulmuyor Da!?" da dedirtecektir.
"Hz.HÛD Aleyhisselam"ın "Peygamber" olarak gönderildiği "Dev İnsanlardan Oluşan ÂD Kavminin Hükümdarı ŞEDDAD";"İlahlık/Allahlıķ" iddiası ile "Bağ-ı Irem/İrem Bağları"nı;"Taklidî Cennet Bahçeleri"ni;"Yeryüzünde Cenneti","Yeryüzü Cenneti" ni oluşturmuştu.
Hattâ;"Var mı bizden daha güçlü olan? Bizden daha güçlü olan kim?", "fikir-düşüncesi" ile de.
Üstelik; günümüzdeki "Sosyalizm" ile "Islamiyet"i bagdaştırma;"terkipleştirme","meczetleştirme" çabaları da, "yeryüzü cenneti ütopyası" da beyhude, boşuna çabalardır.
"İslamiyet; 'Allah'ın Dini"dir" ve hiçbir "izm'li ideoloji" ile "Deizm" ile de "Sosyalizm" ile de harmanlaştırılamaz.
Vesselam...
17 Nisan 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci
Dip Notlar:
(1): "Cennet Meyveleri Projesi", www.termebilgigazetesi.com.tr, 17 Nisan 2020 ve "Terme Bilgi Gazetesi","Terme İmam-Hatip Lisesinden 'Cennet Meyveleri Projesi'",15 Nisan 2020, s.4
(2): "google"dan;'"ÂD-TDV İslâm Ansiklopedisi";"HÛD-TDV İslâm Ansiklopedisi";"IREM-TDV İslam Ansiklopedisi" maddeleri ile "youtube"daki konu ile ilgili sahih/doğru/muhkem 'video"lar...

Hiç yorum yok: