21 Haziran 2020 Pazar

"KIVILCIM"LAR ÇAKAN/ÇAKTIRAN BİR KİTAPÇIK:"Usta Kalemlerden UNUTULMAZ YAZILAR-3-Derin TARİH"(*)

"KIVILCIM"LAR ÇAKAN/ÇAKTIRAN BİR KİTAPÇIK: "Usta Kalemlerden UNUTULMAZ YAZILAR-3-Derin TARİH"(*)

"Hay, 'Hakikat'in Peşinde..."
"Em", 'yoksa'; "beyinleri zonk zonk zonklatan"; "beyindeki nöronları süper harekete geçiren;hareket etmeyen nöron bırakmayan" 'kitapçık' mı demeliydim?
"Başlık"taki "kitapçık", esasında böyle bir "müessir/etkili kitapçık..."
Kabaca;"Sol'dan, Sağ'dan, Orta'dan" derler ya-artık ne demekse?-öyle "Büyük Düşünce Adamları"mızın "Unutulmaz Yazıları"ndan mürekkep bir "radikal kitapçık..."
"20 Radikal Düşünce Adamı"mızın "Unutulmaz Yazıları..."
"Amma ne "yazılar" be!" de; dedirtiyor, dedirtti
"Dargın Bozkurtların Lideri","Büyük Türkçü","Büyük Türk Milliyetçisi","Mütefekkir Tarihçimiz" müteveffa Hüseyin Nihal ATSIZ'dan; nâm-ı diğer "ATSIZ"dan "Kemalizm Tabusu"nun 'dışına çıkan' "Cesur/Cengâver Kalem", rahmetli Uğur MUMCU'ya; "İslam Âlimi","Politikacı" ve " Devlet Adamı" müteveffa Prof.Kamil MİRAS'dan "Türkiye'deki "Sosyalist Hareket"in "ideologları"ndan müteveffa Dr Hikmet KIVILCIM'lıya; "Dünya Çapında Bir Sosyolog" müteveffâ Prof.Dr. Şerif MARDİN'den "Laisizm'den Millî Sekülerizm'e" isimli eserinin de müellifi muteveffa Prof Dr. Durmuş HOCAOĞLU'na; "Omurgasızlaştırılmış Türklük" isimli eserin müellifi ve hâlen hayatta olan "Felsefe Profesörü" Ş.Teoman DURALI'dan "Resmî Tarihe İlk Savaş Açan" 'Karadenizli" ve maateessüf hakkındaki "İngiliz Ajanlığı" ile "Sebataist Aile" 'iddiaları"nı cevaplayamadan vefât etmiş olan müteveffa "Üstad Tarihçi"miz Kadir MISIROĞLU'na; "Emeklilerin Gazetesi" "Milliyet Gazetesi"nin eski muharriri müteveffâ Hasan BULUR'dan "İlim Adamı" müteveffâ Dr.Adnan ADIVAR'a; "Türk Tarihi'nin Babaları" diyebileceğimiz, "Büyük Türk Tarihçi"miz müteveffâ Prof.Dr.Kemal KARPAT'tan "Millet Milliyetçiliği"nin de "fikir-düşünce önderleri"den müteveffâ Mehmed Niyazi ÖZDEMİR'e; "Âmâ Büyük Türk Düşünce Adamı" müteveffa Cemil MERİÇ'ten "Hayatını 'Osmanlı Tarihi'ne adamış" hattâ "Arşivde Vefât" etmiş müteveffa Tarihçimiz İsmail Hakkı UZUNÇARŞILI'ya kadar...
"Unutulmaz Yazıları"nı doğrusu "okuyamadığım" müteveffâ Nurettin TOPÇU'lar;Nihad Sami BANARLI'lar, Refik Halid KARAY'lar, Said Halim Paşa'lar;Haldun TANER'ler; Etem Ruhî ÜNGÖR'ler....
"20 Radikal Şahsiyet"ten,"20 Radikal Unutulmaz Yazılar..."
"DİNSİZLİK" İFTİRASI ve ATSIZ
"Dargın (Boz)kurtların Lideri","Büyük Türkçü","Büyük Türk Milliyetçisi"; bazı kesimlerin "dinsizlik iftirası"na da marûz kalmış "Mütefekkir Tarihçi"miz, müteveffâ Hüseyin Nihal ATSIZ'ın; nâm-ı diğer "ATSIZ"ın;"Türk Milleti'ne Çağrı" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.(1)
Bu "Unutulmaz Yazısı"nda müteveffâ ATSIZ; hem "madde" diyor; hem "mânâ"; "Türkiye'nin Kalkınması"nın;'Maddî Kalkınma"ile beraber "Manevî Kalkınma" bütünlüğü içerisinde olmasını istiyor.
"Insan" ve "hayvan"ı birbirinden ayıran hususiyetlerin;"Utanma duygusu, ülkü'ye bağlanma ve bir iman ve fikir uğrunda ölebilme" olduğunu vurgulayan müteveffâ ATSIZ:"-İslam dininin , millî varlığımızın ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyoruz....Yüzyıllar boyunca "kudretli önderler"/(Başbuğ'lar İ.G.) tarafından idare edilmiş olan Türk toplumu, tarihin her çağında olduğu gibi bugün de "Büyük Kılavuzlar"/(Başbuğ'lar İ.G.) istemektedir."(2) demekte.
"TERAVİH NAMAZI MES'ELESİ'
"İslâm Âlimi","Politikacı" ve "Devlet Adamı" müteveffâ Prof.Kâmil MİRÂS'ın "Unutulmaz Yazısı" "Teravih Namazı Hz.Peygamber (s.a.v.) Sünnetidir" den de; sahih, doğru, muteber bir şekilde, hattâ 'dünden bugüne perspektifi" ile de "Teravih Namazı Mes'elesi"ni anlamış ve de kavramış da oluyorsunuz.
"Rasûlullah Efendimiz Döneminde; "farz kılınır endişesi " ile "cemaat"le değil; münferiden/tek başına kılınan "Teravih Namazını İkâme Etme Sünnetini İhya edebilme düşünçesi ile Hz.Ömer(r.anh) döneminde,Hz.Ali(k.v.) Efendimizin de tasdiki ile "Teravih Namazı, "Sünnet" namazı olduğu hâlde,"cemaat"le kılınır olmuştur.
"Farz kılınır endişesi" ortadan kalktığından dolayı,"devamlı işlenen sünnet";"terkedilmeyen sünnet","sünnet-i müekkede" olan bir "sünneti ihyâ" edebilmek için; "aile ocağı"nda da,"evde de" olsa,"teravih namazı"nı 'cemaat"le kılmak; "aile ocağı"nda da;"evde" de olsa 'Teravih Namazı"nı "hatim ile ikâme" edebilmek daha efdal.
"Kızıl Çin Virüsü" sebebiyle;'aile ocaklarımızda kaldığımız","Evde kaldığımız Türkiye gerçeği"nde, "Teravih Namazı"nı bu şekilde ikâme edebilenlere ne mutlu!.(3)
"CHF/CHP; 'İSLÂM'I NASIL YOK ETTİ!?"
"Dünya çapında bir sosyolog" olan müteveffâ Prof.Dr. Şerif MARDİN'in,"Cumhuriyet Halk Fırkası;Dinî Gücün İki Dayanağını Nasıl Yıktı?" 'Başlıklı" "Unutulmaz Yazısı"nda ise;"CHP için DİN EĞİTİMİ"nin günümüzde bile hâlâ "problemli bir mes'ele" olduğunu da anlıyor ve kavrıyorsunuz.
"İslâmî Gücün Birinci Mesnedi; Dayanağı" olan "Ulemâ Müessesi"nin nasıl ortadan kaldırıldığını; "Muhalefet Hareketleri" sebebiyle de "İslâmî gücün ikinci mesnedi, dayanağı olan "Tarikat-ı Muhammedîye"yi,"Muhammedî Yol"u meydana getiren muhtelif "şube isimli tarikatlar"ın,"laik jakobenizm" ayağına, uygulanan "hukuk sistemi" ile "gayr-i meşru" addedilip;nasıl bertaraf edildiklerini de anlıyor ve kavrıyorsunuz.
"1925 Aralık ayında tamamen kaldırılan";"gayr-i meşru" addedilip men edilen "tarikatlar"ın,"Muhammedî Yol Şubeleri"nin, günümüzdeki "dergâh'larına;"vekâleleri"ne gitmek bile aslında "hukukî suç" teşkil ediyor.
"Devlet Dini Islâm"dan;"denetim/kontrol altına alınmış Islâm" a; "Kemalizm'in en üst ilkesi "laiklik ilkesi" sonrası da; mevcut 'siyasî irade" de mezkúr mes'eleyi halledebilmiş değil.(4)
"GERÇEK PAŞALAR"-"TEMETTÜ PAŞALAR" ve "HAKİKAT PEŞİNDE" UĞUR MUMCU
"Kemalizm Tabusu"nun "dışına çıkan", dönemin"Cumhuriyet Gazetesi'nin Başyazarı","hakikat peşindeki" "cesur/cengâver kalem" sahibi müteveffâ Uğur MUMCU'nun ise "Kurtuluş Savaşı'nı Tartışacak mıyız,Tartışmyacak mıyız?"başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
"Bırakın da araştırıp; tartışalım" diyen "vahşice katledilmiş" olan müteveffâ Uğur MUMCU; "Gerçek Paşalar"ın,"Kazım Karabekir Paşa" gibi "Paşalar"ın olabileceğini;"Bankaların Yönetim Kurulları"nda;'temettü paylaşan paşalar"ın ise; olsa olsa "Temettü Paşalar" olabileceğini de hatırlatıyor...
'2020'ler Türkiyesi"nde, hâlâ "Temettü Paşalar Var mı?"; diye de sormadan edemiyorsunuz.(5)
"OMURGASIZLAŞTIRILMIŞ TÜRKLÜK" ve Ş.TEOMAN DURALI
"Omurgasızlaştırılmış Türklük" isimli eserin de müellifi,benim de zaman "TRT Ekranları"ndaki "Ufuk Açıcı" 'Felsefe Söyleşileri"ni büyük bir zevk ile seyrettiğim ; hâlen hayatta olan "Felsefe Profesörü" Ş.Teoman DURALI'nın ise;"Kemâlî Din: Cumhuriyet Türkiye'sinin Aptallaştırıcı Afyonu" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
Aslında;"Kıvılcım'lar Çakan/Çaktıran", böyle bir âdeta "Radikal Kitapçık"taki; Şerif MARDİN-Uğur MUMCU-Ş Teoman DURALI-Hikmet KIVILCIMLI-Mehmet Niyazi ÖZDEMİR-Hasan BULUR-Durmuş HOCAOĞLU-Kadir MISIROĞLU'nun "Unutulmaz Yazıları"nı birlikte mütalaa etmek lazım...
Çünkü; "Cemil MERİÇ"in "Unutulmaz Yazısı"nda da vurguladığı üzre; ismini zikrettiklerimin dedikleri; "Herkesin Bildiği Beylik Hakikatler" den başka birşey de değildir.
"Felsefe Profesörü" Ş.Teoman DURALI-ki hâlen hayatta olup da "Radikal Kitapçık"ın "Unutulmayan Yazıları"da yer almış tek şahsiyet-"Çağdaş İngiliz Yahudi Medeniyeti" 'Emperyali"nce de; "Kemâlî Din" uygulamaları ile "Köklü bir İslamsızlaştırma Hareketi" /"DEİSLAMİSATİON HAREKETİ"ile yaşanılanları izah ediyor ve "Lozan'da, bedenimizi verdik,ruhumuzu sattık" diyerek;"Ruhu uçup gitmiş vücuda, ceset diyoruz.O halde, kurtarabildiğimiz cesedimizmiş" tesbiti ile "Lozan ile Müteveffâ Türkler olduk" demek istemektedir.
"Lozan'da bedenimizi verdik; ruhumuzu sattık...Ölmüş/Müteveffa Türkler olduk" demeye getiren Ş.Teoman DURALI; "Milli Mücadele Zaferi" ile "Makedonya Kumandanı"nın kazandığı "PİRHOSS ZAFERİ" 'benzerliğine de dikkat çekmektedir.
DURALI:"Türk Tarihinin İlk Din Devleti"nin ise "Kemâli Din"li "Cumhuriyet Türkiye'sidir" iddiasını da dillendirmekte.(6)
HİKMET KIVILCIMLI ve "İSLÂM SOSYALİZMİ"
"Türkiye'deki Sosyalist Hareket'in ideologları"ndan müteveffâ Hikmet KIVILCIMLI'nın ise "Sen misin Hz.Muhamned'i Öven Kömünist" başlıklı 'Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
Bu ara; "Sosyalist Hareket"in "Allah'ın Dini Islamiyet'e Bakışı"nın ise esasında malum olduğunu, bir zahmet hatırlayalım.
"Lideri olduğu Vatan Partisi'nin,15 Ekim 1957 Salı günü, İstanbul Eyüp Meydanı'nda tertip ettiği açık hava toplantısındaki konuşma metni"nden oluşuyor.
Sanırsınız ki; âdeta "Şuurlu Müslüman"ca bir konuşma...
"Cuma günü'nün vaktiyle 'Müslümanların Tatil Günü" olduğundan" tutun da; "Camiîlerimizin Geçmişteki Fonksiyonları"nı ortaya koyan bir "konuşma metni..."
"Camiîler, Müslümanların siyasî toplantı yerleri idi.. Camiîler; 'Devlet Başkanı'nın, her hafta; Cuma günü, bütün Müslümanlara hesap verdiği mekanlardı..."
"Devlet Başkanı" 'Hz.Ömer(r.anh)'e;"-Sen bir hırsızsın" diye sade bir sahabeye; Hz.Ömer(r.anh) Efendimizin nasıl "adaletli muamele" yaptığına dair "anekdot"unda anlatıldığı bir "konuşma metni.."
Ve "Demokrasi"nin;"İşte o büyük ve necip dâvânın, gavurca lakırtısının ta kendisidir" diye tarif edilişi...
Böyle bir "konuşma"dan dolayı da;'Sosyalist Hareket'in İdeologu" Hikmet KIVILCIMLI'nın;"Hz.Muhammed(s.a.v.)'i övdüğü için; 'dini siyasete alet etmekten' "soruşturma" açılması"; daha sonra da bu "soruşturma"nın "Komünizm propagandası yapmaya dönüşmesi..."(7)
"ECDADA DÜŞMAN NESİLLER YETİŞTİRMEK"
"Mütevazı Türk Müteffekkiri" müteveffa Mehmed Niyazi ÖZDEMİR'in ise "Ecdada Düşman Nesiller Yetiştirmek" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
Bu "Unutulmaz Yazısı"nda,"insanlık tarihi boyunca",'Büyük Türk Devleti",Daima Devam Etmiştir" 'tarih tezi","ana düşünce" olarak işlenmiş.
Nitekim; 'Osmanlı Devleti'nin kurucuları"nın; daima "Selçuklu Devleti"mize "hürmet" ve "tazim" içinde olduklarını;"Osman Gazi"nin de,"Orhan Gazi"nin de,"Hüdevandigar Murad"ın da;"Han'lık iddiası"nda bulunmadıkları hatırlatılarak; "Osmanlı'yı 'Cumhuriyet'e; 'Cumhuriyet'i de "Osmanlı"ya "alternatif" göstermenin, karalamalar; kötülemeler;"redd-i miras"lar,"tu kaka"lar yapmanın neticesi; elimize sadece ve sadece "Ecdadına düşman nesiller geçeceği"nin yanlışlığı hatırlatılmış...(8)
"CHP ZİHNİYETİ"Nİ ANLAMA-KAVRAMA DERSLERİ
"Emeklilerin Gazetesi" "Milliyet Gazetesi"nin 'Olaylar ve İnsanlar' köşesindeki yazılarında, neredeyse sık sık "İnşirah Sûresi"ndeki;"Her zorluğun ardından, bir kolaylık vardır." 'Allah'ın sözü"nü hatırlatan müteveffâ muharrir Hasan BULUR'un ise "CHP'nin Sekizinci Prensibi: Biracılık" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
Dün,"17 Nisan 2020"de, "Çin Virüsü" sebebiyle de çoğu "gazete yönetimleri"nin bile hatırlamadığı,"8. Cumhurbaşkanımız",'Tabuları Yıkan Adam", müteveffa Turgut ÖZAL'ın; "bira reklamları ve teşvikine sınırlamalar" getirdiğini ve de bir avuç "marjinal Kemalist Sol'un" ise ne fırtınalar ettirdiğini mevzu edinmiş bir "BULUR" yazısı...
Hattâ öyle ki; müteveffa Hasan BULUR'u bile "marjinal sol'un tutumu"na isyan ettirmiş:"-Yani televizyonda bira reklamı yapılmazsa; kahvelerde bira satılmazsa; medeniyetin yolu mu kapanacak? Medenî değil de; bedevî mi olacağız? Medeniyetin ölçüsü, televizyondaki bira reklamları mı ya da kahvelerdeki bira satışı mı?
Eğer medeniyet(BİRA/BİRACILIK ise İ.G.) buysa; biz,"Bedevîyiz Bedevî..."(9)
"TÜRKLÜK NASIL OMURGASIZLAŞTIRILDI?" İŞTE CEVABI!
"Laisizm'den Millî Sekülerizm'e" isimli eserin de müellifi, "Sistem Dışı Büyük Düşünce Adamı"mız müteveffâ Prof.Durmuş HOCAOĞLU'nun ise "Cumhuriyet Dini Sosyal ve Siyasî Hayattan Nasıl Kovdu?" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
Bu "7 puntalık; iki sahifelik" "Unutulmaz Yazısı", esasında hâlen hayatta olan "Felsefe Profesörü" Ş.Teoman DURALI'nın da "temel sûâli" olan;'Türklük Nasıl Omurgasızlaştırıldı?"nın da "net cevabı" oluyor...
" Türkiye Devleti'nin dini, Din-i İslam'dır; resmî dili Türkçe'dir; makarrı Ankara şehridir"den; "Türkiye Devleti'nin resmî dili Türkçe'dir; makarrı Ankara şehridir"e; hattâ "Türkiye Devleti;Cumhuriyetçi,Milliyetçi,Halkçı, Devletçi; Laik ve İnkılapçı'dır.Resmî dili Türkçe'dir.Makarrı Ankara şehridir"e uzanan; "Devlet'in Islamî kimliği"nden;"laik/laisist bir kimliğe" dönüştürülmesi süreci...
"Tekmil gücü elinde tutan ve muhalefette kımıldayacak takat bırakmayan siyasî otorite, bütün bu reformlarla,dinî sosyal ve siyasî hayattan tard ve pasifize etmeye, dinin siyasî ve toplumsal belirleyicilik,"regnum" niteliğini tamamiyle yok etmeye, daha doğru ve hakkaniyetli bir ifade ile zaten her geçen gün zayıflayan bu niteliğe son ve kat'î bir darbe indirmeye fakat beri yandan da onu kontrol altında tutmak maksadına yönelmiş bulunmakta idi ki; bu hususta devrim müdaafiîleri tarafından açık-seçik olarak ilân edilmekte ve savunulmaktadır."(10)
CEMİL MERİÇ:"-HER YENİ BAŞLANGIÇ YADIRGATICIDIR..."
"Âmâ Büyük Türk Düşünce Adamı" müteveffâ Cemil MERİÇ'in ise "Bilinene Hayran Olmak ve Palis'in Hakikatleri" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
"Yakın Tarihimize Dair"; buraya kadar zikrettiklerimizin dışında;'Türk Düşünce Hayatı"nda, eserleri ile "Yeni Bir Başlangıç" da yapmış;"Herkesin Bildiği Beylik Hakikatler" dışında, "orijinal beyni" ile de " yeni şeyler söylebilmiş" bir "Türk Düşünce Adamı"dır da müteveffâ Cemil MERİÇ...
Müteveffâ MERİÇ;"Yakın Tarihe Dair" olduğu üzre "her mes'ele" de;"peşin hükümler",'ön yargılar","şablon düşünceler", hattâ "klişeleştirilmiş şablon yalanlar" dile getirildiğinde; çok geniş kitlelerce, çok geniş kesimlerce "baştacı" edilmiş olmak kaçınılmazdır, demekte.
Velâkin/ancak; "alışılmış yalanlar","klişeleştirilmiş/dondurulmuş düşünceler";"herkesin bildiği "Beylik Hakikatler"" dışında;"eleştirel,sorgulayıcı,araştıcı, tetkikçi ve tahkikçi düşünce tarzı ile" "tabuları yıktığınızda", "farklı, orijinal, yeni şeyler söylediğinizde" ise o geniş kitleler; o geniş kesimler; sizlere;"-Kafamızı karıştıyor", diyeceklerdir...
"Herkesin bildiği", her birimizin ömründen "yarım asırları","50 seneleri" alıp götüren "Beylik Hakikatler"; esasında "Beylik Dondurulmuş Düşünceler..."
Evet, müteveffâ Uğur MUMCU ne diyordu:"-Bırakın da araştıralım, tartışalım..."
Evet, müteveffâ Cemil MERİÇ ne demek istiyor?:"- Her yeni başlangıç yadırgatıcıdır..."(11)
"DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR" DARB-I MESELİ Yahut "SEN BU DEVLETİ DAHA TANIMAMIŞSIN"
"Hayatını Osmanlı Tarihi'ne adamış" ve " Arşivde Vefât Etmiş" müteveffâ tarihçimiz İsmail Hakkı UZUNÇARŞILI'nın ise "Sen Bu Devleti Daha Tanımamışsın" "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
İlk okuduğumda,"sanki bana deniliyormuş gibi" de geldi.
Bir an tefekkür bile ettim...
Aklıma "Devletimiz Güçlüdür" darb-ı meseli/atasözü bile geldi.
"Dövlet" isterse; pardon, "Devlet İsterse...", neler olurdu neler!?
Velâkin/ancak; "124 nanometre;milyonda bir milimetre büyüklüğü"ndeki "koronavirüs"ün;"Çin Virüsü"nün; biiznillah;"Süper Devleti" bile yere serdiği de ayrı konu...
Müteveffâ UZUNÇARŞILI;"İnebahtı Bozgunumuz" sonrası tekrar "Tersaneler"le "donanma ihtiyacı"nı temin etme çalışmalarında; "Vezir-i azam Sokullu Mehmed Paşa"nın; dönemin "Kaptan-ı Deryası Kılıç Ali"ye hitaben dediği:"-Sen Bu Devleti Daha Tanımamışsın..."
Ve âdeta günümüzde de bazı "Devletlû Zihniyet Sahipleri"nce de, âdeta "Propaganda" edilen;"-Devletimiz Güçlüdür" darb-ı meseli/atasözünü çağrıştıran izahatlar karşısında;müteveffâ "Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa"mızın da; büyük bir "müteheyyiç"le; büyük bir "heyecan"la, dönemin "Vezir-i Azamı Sokullu Mehmed Paşa"mızın eline sarılıp öpmesi..."(12)
"OSMANLI İDARÎ FELSEFESİ"
"Türk Tarihi'mizin Babaları"ndan;"Büyük Türk Tarihçimiz" müteveffâ Prof.Kemal KARPAT'ın ise "Tarih Metodolojisinde Köklü Bir Reform Olmadan Osmanlı'yı Anlayamayız" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
"Türk Tarihinin Büyük Babası" da diyebileceğimiz müteveffâ Prof. Kemal KARPAT'ın zikredilen "Unutulmaz Yazısı"nda denilmek istenen şu:"-'Avro-Amerikan Dünyası',"Osmanlı'nın İdarî Felsefesi"ni doğru bir şekilde anlayamadı."Osmanlı İdarî Felsefesi"nin esası;'hiçbir etnik gruba üstünlük vermemeye' dayanmaktaydı.
"Osmanlı İdarî Felsefesi", "kurduğu nizamda; "Nizam-ı Âlem"inde,'hiçbir etnik gruba üstünlük vermedi..."
"Avro-Amerika Dünyası", "Osmanlı İdarî Felsefesi"ni,"Nizam-Alem"ini anlayıp da uygulayamadığından; bugün insanlık âdeta "barut fıçısı" hâline geldi.(13)
"SULTAN VAHİDEDDİN" 'HÂİN' DEĞİLDİ...
Türkiye'mizde "Resmî Tarihe İlk Savaş Açan","Karadenizli", hakkındaki "İngiliz Ajanlığı" ile "Sebataist Aile" iddialarını cevaplayamadan vefât etmiş olan "Üstad Tarihçimiz", müteveffa Kadir MISIROĞLU'nun ise "Mustafa Kemal Anadolu'da Nasıl 'Padişah Vekili' Gibi İtimat Kazandı?" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
Müteveffa "Üstâd Tarihçimiz" Kadir MISIROĞLU, bu "Unutulmaz Yazısı"nda; "Sultân Vahideddin'in 'Hâin' olmadığını; bilakis "Mustafa Kemal Paşa"yı,"Padişah Vekili' olarak da,"yüklü miktarlardaki paralarla "Samsun'a gönderen"in 'Sultan Vahidedin" olduğunu ifade ediyor.(14)
VE "İLİM ÂŞIĞI" SULTAN FATİH...
"Osmanlı Türklerinde İlim" isimli eseri ile de " Oğuz Soylu Osmanlılar"ın, yani biz "Türkler"in "ilim'den uzak olnadığı"nı ispatlamış olan müteveffâ Dr. Adnan ADIVAR'ın ise "Fatih Sultan Mehmed,Âlimlerin Attığı Adım Başına Para Ödemişti" başlıklı "Unutulmaz Yazısı"na yer verilmiş.
Bu yazıyı okuyanlar da dahil; aramızda,"Sultan Fatih"in,"Türklerin Atası" "Atatürk"ün,"kaç lisân?" bildiklerini,"kaç kişi?" biliyor ki?
Müteveffa Dr.Adnan ADIVAR'ın bu "Unutulmaz Yazısı"nda; "Ali KUŞÇU'nun; daha 'Medine-i İstanbul'a ayak basar basmaz;" gel-git dalgaları tartışması" yapıldığını; "Ali KUŞÇU'nun; zamanın modasına uyarak "Astroloji" ile meşgul olduğunu" da öğreniyorsunuz.(15)
NETİCE-İ KELAM:
"Usta Kalemlerden UNUTULMAZ YAZILAR-3-Derin TARİH" isimli bu "ateşleyici", "beyinleri zonklaştırıcı","kıvılcımlar çakan/çaktırıcı" bu "radikal kitapçığı";"Kızıl Çin Virüsü" sebebiyle "Aile Ocaklarımıza","Evlerimize" kapandığımız şu günlerde, hararetle okumanızı tavsiye ederim.
Vesselam...
18 Nisan 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci
Dip Notlar:
(*): "Usta Kalemlerden UNUTULMAZ YAZILAR-3-Derin TARİH", Derin Tarih Kültür Yayınları:66,Derin Tarih dergisinin 97.sayısının hediyesidir.Nisan 2020, İstanbul
(1): Hüseyin Nihal ATSIZ,"Türk Milleti'ne Çağrı"; adı geçen kitapçık, s.5,6
(2): Hüseyin Nihal ATSIZ, adı geçen yazısı,adı geçen kitapçık, s.6
(3): Prof.Kâmil MİRAS,"Teravih Namazı,Hz.Peygamber(s.a.v.) Sünnetidir", adı geçen kitapçık, s.9,10
(4): Prof.Şerif MARDİN,"Cumhuriyet Halk Fırkası, Dinî Gücün İki Dayanağını Nasıl Yıktı?", adı geçen kitapçık; s.13,14
(5): Uğur MUMCU,"Kurtuluş Savaşı'nı,Tartışacak mıyız,Tartışmayacak mıyız?", adı geçen kitapçık, s.18,19
(6): Prof. Ş.Teoman DURALI,"Kemâlî Din:Cumhuriyet Türkiye'sinin Aptallaştırıcı Afyonu", adı geçen kitapçık, s.20,21
(7): Dr.Hikmet KIVILCIMLI,"Sen misin Hz.Muhammed'i Öven Komünist", adı geçen kitapçık,s.29,30
(8): Mehmed Niyazi ÖZDEMİR,"Ecdada Düşman Nesiller Yetiştirmek", adı geçen kitapçık, s.31,32,33
(9): Hasan BULUR,"CHP'nin Sekizinci Prensibi:Biracılık"; adı geçen kitapçık, s.34,35,36
(10):Prof.Durmuş HOCAOĞLU,"Cumhuriyet, Dini, Sosyal ve Siyasî Hayattan Nasıl Kovdu?", adı geçen kitapçık; s.37,38
(11): Cemil MERİÇ,"Bilinene Hayran Olmak ve Palis'in Hakikatleri", adı geçen kitapçık, s.39,40
(12): İsmail Hakkı UZUNÇARŞILI,"Sen Bu Devleti Daha Tanımamışsın",adı geçen kitapçık, s.41,42
(13): Prof.Kemal KARPAT,"Tarih Metodolojisinde Köklü Bir Reform Olmadan Osmanlı'yı Anlayamayız", adı geçen kitapçık; s.43,44
(14): Kadir MISIROĞLU,"Mustafa Kemal,Anadolu'da;"Padişah Vekili" Gibi Nasıl İtimat Kazandı?", adı geçen kitapçık, s.45,46
(15): Dr.Adnan ADIVAR,"Fatih Sultan Mehmed, Âlimlerin Attığı Adım Başına Para Ödemişti",adı geçen kitapçık, s.47,48

Hiç yorum yok: