22 Haziran 2020 Pazartesi

HALAÇOĞLU DA, "TOPAL OSMAN AĞA, BİR TERTİBE KURBAN GİTTİ' DİYE YAZDI

KAYSERİ BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ve TÜRK TARİH KURUMU ESKİ BAŞKANI TARİHÇİ PROF.YUSUF HALAÇOĞLU,"ŞEHADET"İNİN 97.YILINDA, 'MİLİS YARBAY OSMAN AĞA'YI; NÂM-I DİĞER TOPAL OSMAN'I YAZDI:"TRABZON MEBUSU ALİ ŞÜKRÜ BEY DE; TOPAL OSMAN AĞA DA, BİR 'TERTİBE" KURBAN GİTTİLER..."(*)
* HAKKINDA "İNGİLİZ AJANLIĞI ve SABETAİST AİLE İDDİALARI" NI CEVAPLAYAMADAN VEFÂT ETMİŞ OLAN 'KADİR MISIROĞLU ETKİLİ' 'MUHAFAZAKÂR-MUKADDESATÇI KESİM'İN ise; "KÖRÜ KÖRÜNE ATATÜRK ALEYHTARLIĞI" ,YİNE DE TAM ANLAMI ile BİT(E)MİYOR...

.
"Halaçoğlu, Osman Ağa’yı yazdı…
Kayseri Bağımsız Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Millî Mücadele kahramanı ve Atatürk’ün canını emanet ettiği komutan Milis Yarbay Topal Osman Ağanın ölüm yıl dönümü nedeniyle bir yazı kaleme aldı.
Halaçoğlu, Osman Ağa’yı yazdı…
Twitter’den yaptığı yayınladığı mesajda Halaçoğlu, “Balkan Savaşları’nda, Ruslarla Kafkasya’da, Millî Mücadele’de ise gönüllülerden oluşturduğu iki alayla Yunanlıların denize dökülmesine kadar mücadele eden, ilk muhafız alayı komutanı Giresunlu Topal Osman’ın dün ölüm yıldönümüydü. Allah Ona ve Trabzonlu Ali Şükrü’ye rahmet eylesin” dedi.
Yusuf Halaçoğlu’nun Osman Ağa yazısının tamamı şu şekilde;

(*): GİRESUN GAZETE IŞIK, 4 NİSAN 2020

Hiç yorum yok: