22 Haziran 2020 Pazartesi

"SABATAİST" 'FETU'

"MESİH FETULLAH GÜLEN" Yahut "M.FETULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ" DE "SABATAİST" ÇIKTI...

                                               "SABATAİST" 'FETU'

"Büyük Türk Düşünce Adamı"mız; "SBF" ve "Galatasaray Lisesi" mezunu;'Zonguldaklı, ('müzmin bekar"larımızdan 'dı) müteveffâ Mehmed Şevket EYGİ Hoca'mızın; "efkâr-ı umumiye"de pek bilin(e)meyen ,1990'lı yılların ortasından sonuna doğru olan; bazı yazılarının "kitap"laşmış şekli olan "İki kimlikli;gizli,esrarlı ve çok güçlü bir cemaat YAHUDİ TÜRKLER yahut SABETAYCILAR"(1) isimli eserini, bir yazımda, okuyup bitirdiğimi ifâde etmiştim.
"Bitirir bitirmez" de; mezkûr/zikredilen eserinin üç yerinde;"Muhterem Fetullah Hocaefendi Cemaati"((s.71);"Hocaefendisini"(s.66) ve "Fethullah Hocaefendi"(s.Dizin de) tabirlerini kullandığını farkedince;"Rahmetli EYGİ Hoca'mız,"Din Baronları" deyince, bu "Fetullah"ı da kastetmiyor muydu?", diye de kendime suâl tevcih etmiştim.
"Kur'anî Metod","ilahî metod" da olan "Eğitim Sektörü"müzde de kullandığımız "tekrar etme metodu"nu da , yazılarında da çok sık kullanan müteveffâ EYGİ Hoca'mız;"- Yakın tarihimizdeki bazı önemli Sabataistlerin isimlerini burada veremiyorum.Versem kıyamet kopar"(s.101)ifadelerini de, kitabı boyunca, bir'den fazla sayıda kullanmıştır...
Yine "tekrar etme metodu" mucibince; bir'den fazla kullandığı ifadelerden biri de şudur:" Son 3,5 asırlık tarihimizin, 10 önemli kişilerinden biri de, İzmirli Haham,yalancıktan Müslüman; zahiren Müslüman, bâtınen Musevî/Yahudi; dönme,Selânik Dönmesi,Avdetî Sabatay Sevi'dir...Mesih Sabatay Sevi, Sabataizm'in de Pîri'dir...Türkiye'de en güçlü Lobi,baskı grubu, gizli saltanatı olan Sabataistlerdir..."
"FETU" DA "SABATAİST" ÇIKTI...
Evet, esefle itiraf edeyim ki; "Büyük Türk Düşünce Adamı"mız müteveffâ Mehmed Şevket EYGİ Hoca'mızda; neticede,"halkımız"ın bildiği isim şekli ile "Muhterem Muhammed Fethullah GÜLEN Hocaefendi"nin; esasında ismi ile "Mesih Fethullah GÜLEN Hocaefendi"nin ve yine "15 Temmuz 2016 Olayı Sonrası" isimlendirme şekillerinden "Fetullah"ın veya "Fetu"nun da bir "Sabataist" olduğunu bi-le-me-di...
Bilhassa "15 Temmuz 2016 Olayı" sonrası, çok sayıda kitaplar da yayınlandı."Fetu Külliyatı"nı da meydana getiren bu kitapların bazılarını okudum; bazılarının da "Kitap Tanıtım Yazıları"nı okudum; bazılarından da haberdardım.
Velâkin; esefle itiraf edeyim ki; daha düne kadar yani 13 Mayıs 2020 tarihine kadar; "Fetu"nun "Sabataist" olacağı hiç aklıma bile gel(e)medi.
Tâ ki "internetten sipariş" ile temin ettiğim "Gerçek Hayat Dergisi-FETÖ Özel Sayı"(2) sının sayfalarını şöyle bir karıştırıncaya kadar...
Dolayisiyle; hâlâ bile "efkâr-ı umumiye"de yaygın bir inanış şekli olan;"-Fetullah Gülen Hocaefendi, aslında, bidayetinde, başlangıcında muhkem bir "İslâm Âlimi" idi; sonradan "Kötü Âlimler"den oldu...Mürted'dir, Zındık'tır..." görüşü de artık geçerliliğini kaybetmiş bir görüştür.
Çünkü "Hocaefendi" de 'Sabataist'tir.
Ve bunu "delil"li, "ispat"lı ve de alenîce, âşikarca "Fetu Sabataisttir" diye yazabilen-"15 Temmuz 2016 Olayı"ndan, neredeyse dört(4)'sene sonra da olsa- haftalık "Gerçek Hayat Dergisi" olmuştur.
"HOCAEFENDİ" DE 'SABATAİST' ÇIKTI...
"Islam'ın Son 10 Asırdaki En Büyük Düşmanı FETÖ"; "Başterörist F.GÜLEN" de; "Hocaefendi" de 'İki kimlikli, "Yahudi Türkler"den;'Dönme","Selânik Dönmesı","Avdetî", Sabataist" çıktı...
"Başterörist Gülen'in annesi Rabin...Yahudi,Musevî fakat Sabataist...Sabatay Sevi'ye inanan bir aile...
Babası ise aslen İran kökenli...Bir Ermeni...(Yani Hıristiyan...)
Türklük, Müslümanlık şöyle dursun, soyu anne tarafından Yahudiliğe;sevmediği babası tarafından ise Ermeniliğe çıkar...
Görünüşte Müslüman; gerçekte ise Musevî olan Sabataycılık, onun ana kişiliğini oluşturdu.
Teröristbaşı Gülen; Müslüman kimliğine bürünmüş bir gayr-i müslim.
İsminin başındaki "M" harfi, hem Sabetay Sevi'nin, hem de Mesih'in M'si.
Kestanepazarı'na geldikten sonra; 1966'da İzmir'e yerleşen Başterörist Gülen, 'Merkez Üssü'nü, 17.asırda kendisinin Mesih olduğunu iddia eden , başımıza Sabetaycılık belasını bırakıp giden Sabetay Sevi'nin evinin bulunduğu sokakta kurar...."(3)
"BAŞ TERÖRİST :F.GÜLEN"-"KİMDİR?"
"Anne tarafından Edirne ve Sabetayist bir aileye; babası tarafından ise Ermeni bir aileye (yani Hıristiyan)mensuptur....
Sabetay Sevi'nin evinin yanına karargâhını kurar...(4)
"ERMENİ BABA(01.07.1908): 
"Başterörist Fetullah Gülen'in babası Ramiz,fiili olarak Van-Erçiş-Hevirzok doğumludur.Ancak nüfusa Hasankele diye yazdırılmıştır Iran'daki 1852 Bâbi(Bahaî) ayaklanmasına katılanlardan olan baba dedeleri Anadolu'ya kaçmış bir Ermeni'dir."
"SABETAYİST ANNE"(01.07.1908): 
Teröriştbaşı Gülen'in annesinin nüfusta kızlık ismi Rebia'dır.Evlendiğinde nüfusta ismi Rabia'ya dönüşür.Mezar taşında Refia yazsa da, aile içindeki adı Rabin'dir.Yani dört farklı isim. Gülen de 24.03.1986 tarihinde pasaport alırken annesinin bu üç adından biri olan Rabin'i yazmıştır.Gerçek adı Rabin olan Edirne kökenli annesi Erzurum doğumludur.Çünkü Rabin'in dedesi askerlik için Edirne'den Erzurum'a gelmiş, burada kalmıştır.(5)"
NETİCE-İ KELAM:
"Türk Düşünce Hayatı"nda; "Hocaefendi"ye;"M.Fethullah GÜLEN"e; "Fetu" ya "ilk defa" 'Sabataist" diyen ve bunu "delil"li,"bürhan"lı "ispat"layan da " Gerçek Hayat Dergisi ve Çalışanları" oldu.
Meselâ; "Üstâd Tarihçi"miz Kadir MISIROĞLU'na Niye Saldırıyorlar?"(6) başlıklı yazımızda da ortaya koyduğumuz üzre; müteveffâ Kadir MISIROĞLU;"Tarihten Günümüze Tahrif Hareketleri-III" isimli eserinde de; hem de "dökümanter bir çalışma"sı olan "Asrın İhaneti veya Paralel Yapı F.GÜLEN'İN GÜNAH GALERİSİNDEN SAYFALAR" isimli eserinde;"Cumhuriyet Tarihimizin En Büyük Darbe ve İşgal Girişimi" olan "15 Temmuz 2016 Olayı'nın "Başteröristin kimliğini" 'Sabataist" diye tanımlayamamıştır.
Büyük bir "cesaret" ile "Sabataist'e Sabataist" diyen; "dün"lerinin "Gerçek Hayat Kapak Konuları"ndan biliyorum ki;"kahramanlık"lar dolu "Gerçek Hayat Dergisi Çalışanları"nı,"ekib"ini, cân-ı gönülden tebrik ediyorum...
"Ve mekeru ve mekerallah; vallahû hayrul makirîn"(Âl-i Imrân Sûresi,54.âyet)
(Ve (o yahudiler, Îsâ`ya) tuzak kurdular, Allah da (onlara) tuzak kurdu (karşılık verdi). Allah ise, tuzak kuranların en hayırlısıdır.)
14.Mayıs 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci
Dip Notlar:

(1):Mehmed Şevket EYGİ,"İki kimlikli,gizli,esrarlı ve çok güçlü bir cemaat YAHUDİ TÜRKLER yahut SABETAYCILAR", Tarih Encümeni Yayınları,3.Baskı,Mayıs 2014,İstanbul
(2):"Gerçek Hayat-FETÖ ÖZEL SAYI","Islam'ın Son 10 Asırdaki En Büyük Düşmanı FETÖ-Başterörist F.GÜLEN KİMDİR?",Özel Sayı:1;4 Mayıs -31 Aralık 2020, gercekhayat.com.tr;Fiyatı:18 TL; 176 Sayfa
(3):Gerçek Hayat Dergisi, adı geçen FETÖ ÖZEL SAYI, s.8
(4): Gerçek Hayat Dergisi, adı geçen FETÖ ÖZEL SAYI, s.14
(5):Gerçek Hayat Dergisi; adı geçen FETÖ ÖZEL SAYI; s.21
(6): İsmet GÜLTEKİN;"Üstâd Tarihçi"miz Kadir MISIROĞLU'na Niye Saldırıyorlar?", 12 Temmuz 2018; "Sosyal Medya"

Hiç yorum yok: