21 Haziran 2020 Pazar

"SON" 'AK PARTİ'Lİ 'TERME BELEDİYE BAŞKANI' AVUKAT ALİ KILIÇ:"TEKRAR YAĞMUR YAĞDIĞINDA, SEL OLUP OLMAYACAĞININ BİR GARANTİSİ YOK"

"SON" "AK PARTİ"Lİ "TERME BELEDİYE BAŞKANI" ,
AVUKAT ALİ KILIÇ:
"20-30 YILDIR, BU ŞEHRİN ÖNÜ AÇILAMADI"
* KILIÇ:" TEKRAR YAĞMUR YAĞDIĞINDA, SEL OLUP OLMAYACAĞININ BİR GARANTİSİ YOK"
"SON" "AK PARTİ"li "Terme Belediye Başkanı Avukat Ali KILIÇ"; "31 MART 2019 "İttifaklı Yerel Seçim Sonrası","ilk defa" ""yerel basın"a, geniş açıklamalar yaptı.
"Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Özel Röportaj"(*) başlığı ile "kamuoyu" ile "Terme'nin Mes'eleri"ne dair "Son Durum"u açıkladı.
"AK PARTİ"li "Terme Belediye Başkanı Avukat Ali KILIÇ"; döneminde ,"Terme Tarihi'nin En Büyük Sel Felâketi"ne ilâveten "Dünya Küresi"ni ve "Terme Ilçesi"ni etkilemekte olan "Kızıl Çin Virüsü " sebebiyle de,"Terme Beledi"nde yapılanları ve yapılmakta olanları; yapılmış olanları;"Terme Kamuoyu" ile de paylaştı.
"KIZIL ÇİN VİRÜSÜ" ve TERME
"Belediye Başkanı","Şehrin Emini" Av.Ali KILIÇ; "Kızıl Çin Virüsü Süreci"nde, hem "Belediye Personeli"ne, hem de "Terme Halkı"na yönelik bütün tedbirlerin mütemadiyen uygulanmakta olduğunu ifâde etti.
Biliyorsunuz, "81 İl Arasında Samsun İli"miz; "vakıa sayısı"nda( doğrusu "vaka" değil; "vak'a" veya "vakıa"dır) "10. Sıra"da idi ve "Vezirköprü'de 1 Mahalle Karantina"ya alınmış olup;"Bafra İlçesi"nde "ölüm"ler ile "Samsun Araştırma Hastanesi"nde ise yapılan "tedavi"ler, neticede "kamuoyu"na sunuluyordu.
"Terme Ilçesi"nde ise "vakıa sayısı"na ve "ölüm sayısı"na yönelik "resmî açıklamalar" yapılmadı.
Kulaklarımızın da duydukları;"kulaktan dolma bilgiler"den öteye de geçemedi.
Kaldı ki;"Samsun Vilayeti Makamı" da, bu hususta bir "Trabzon Vilayeti Makamı" gibi de; "istikrarlı","günü gününe bilgilendirmeler" de, şu anki tarihe kadar;"yapmış değil" desek yeridir.
"TERME IRMAĞININ ISLAHI PROJESİ" ve "MODERN ŞEHİRCİLİK" MES'ELESİ
"2002-2020" yılları,"18 Senelik Tek Başına İktidar Dönemi"nde "Terme Belediye Başkanlığı"nı, hep "Tek Başına İktidar"ın "siyasî partisi","AK PARTİ"li olanlar yaptı.
"İstikrarın olduğu, üç aylık hükûmetlerin olmadığı" "18 Senelik Dönem"in "Terme Belediye Başkanlığı"nı;"Ahmet Hamdi YİRMİBEŞOĞLU-Şenol KUL ve Ali KILIÇ" yaptı.
Ve "son" "AK PARTİ"li "Terme Belediye Başkanı" Avukat Ali KILIÇ;"Terme Irmağının Islahı Projesi Mes'elesi"nde; âdeta "-cek"li,"-cak"lı açıklamalar yapmış.
"Terme Irmağının ıslah edilmesinde, ırmak yatağının genişletilmesinin önündeki en büyük engel"in,"18 adet parselin istimlakı" olduğunu; "bu istimlakla ilgili","Büyükşehir Belediye'nin ilgili meclisinin 5(beş) milyon TL kredi aldı"ğını; "Çevre Şehircilik Bakanlığı"nın da,'ilk etapta 5(beş) milyon liralık kaynak aktardığı"nı; "bölgedeki vatandaşlarımızla uzlaşabilirsek, hemen paralarını yatırIıp, istimlakın yapılacağını" ifâde etmiş.
"Uzlaşılamazsa" şayed; "vatandaşın raiç değerleri üzerinden, herhangi bir mağduriyete de meydan vermeden, taşınmazları istimlak edilecek" demiş.
"18 seneyi" hülasa eden bazı "zihniyetliler";"Barajlar"dan,"Köprüler"den dem vursa da; nerdeyse 20(yirmi) seneden beri hâlâ yapılamamış "Salıpazarı Barajı Hakikati" var.
Böyle bir "Hakikat"e binaen olsa gerek;"AK PARTİ"li "Son" Terme Belediye Başkanı" Av.Ali KILIÇ;"Tekrar yağmur yağdığında, sel olup-olmayacağının bir garantisi yok" açıklamasını da yapmış.
Ne demek?
"2 doğal afet 1 salgın"a; önümüzdeki aylarda,("Allahualem"), '1 doğal afet" de ilâve edilerek;"3 veya 4 doğal afet 1 salgın" olmuş olacak....
Geçenlerde;"Millet Salgın Derdinde, Bunlar Kat Derdinde" dedirten;"7 kata 3 kat daha ekleyerek 10 katlı binalar yapabilmenin "izni"nin çıkması ise;"Son AK PARTİ'li Terme Belediye Başkanı Avukat Ali KILIÇ" tarafından;"Yeni Bir Şehircilik Anlayışı","Sitecilik Anlayışı","Düzgün Konut Anlayışı" ve "Modern Şehircilik" olarak değerlendirilmiş.
Ve "İnşaat Sektörü"nün ise "Terme İlçesi"nde "önemli bir sektör" olduğu da vurgulanmış.
Velâkin/Ancak: bütün bunlara rağmen;"20-30 Yıldır, Bu Şehrin Önü Açılamadı" da "itirafı" yapılmış.
"20-30 Yıldır" yani "1990'lardan beri","2000'lerden beri","Şehr-i Terme" nin "önü açılamamış...."
"Kim" ve "Kimler","Şehr-i Terme'nin önünü tıkıyormuş"; onu da izah etseydi de, biz "araştırmacı zihniyetlileri" 'yormasaydı" bari...
"ŞEHR-İ TERME"YE, FABRİKALAR KURMAK...
"Müjde" gibi "kamuoyu" ile paylaşılan bir başka açıklaması ise;"Şehr-i Terme'ye Fabrikalar Kurmak Mes'elesi..."
"Terme Çangallar Mahallesi tarafındaki bölgede, yaklaşık 427 dönümlük alanla ilgili "tarım alanı"ndan "sanayi alanı"na dönüştürme işi"ni (Bürokratik boyutta, çalışmalar devam ediyormuş) "sağlamış olacağız...
Yarın Terme'de "Fabrika Kurmak" isteyen veya bizim davet edip;"-Gelin buyurun.Terme'de bak şu alanda "fabrika kurabilirsiniz." Bizim bu alanda; sizin için hazır "Sanayi Alanı"mız var, diyebileceğimiz alt yapımız oluşmuş olacak.Bunun da müjdesini vermek isterim."
"TERME AHŞAP/TAHTA PAZAR CAMİÎ" MES'ELESİ...
Belki de yapılan açıklamaların "-cek"siz,"-cak"sız olanı ise;"Terme Ahşap/Tahta Pazar Camiî"mizin, sonunda "Ramazan-ı Şerif Ayı"nda,"İbadete Hazır" olduğuna dair açıklamaları.
Gerçi böyle bir açıklaması yapılmış olsa dahi;"Kızıl Çin Virüsü Süreci"nde,âdeta "sevincimiz kursağımızda kaldı..." dedirtti.
Kaldı ki;"ihtiyatlılık" bâbından; "Restore Neticesi Orijinallık Mes'elesi"ni hatırlamak da elzem.
"Kıblemizi göstermeyen ahşap/tahta minare" mes'elesi; "Amerikan Silahlı Haydutların","Amerikan "Cowboy"larının Kapısı"nı çağrıştırır "iç mini kapı" mes'elesi gibi mes'eleler de cabası....
HÜLÂSA:
Aslında, "Terme'nin Makûs(Kötü) Talihi", 2020'lerde de değişmiş değil.
"Aile Ocağı"mızda olduğumuz şu günlerde,yapacağımız "15 dakikalık tefekkür" bile, sizlere de böyle dedirttirir.
Güyâ, sözde, "siyasî zaviye"den ifâde edersek;"Şehr-i Terme"de;"AK PARTİ İKTİDAR; "SAADET PARTİSİ" DE ANA MUHALEFET..."
"Kazın ayağı öyle değil" demek ki?
22 Nisan 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci
Dip Not:
(*): Haber: Murat KILIÇ,"Belediye Başkanı Ali KILIÇ ile Özel Röportaj", Terme Bilgi Gazetesi, 22 Nisan 2020, s.2

Hiç yorum yok: