21 Haziran 2020 Pazar

TÜRKİYE'MİZDE, "İLMÎ ZİHNİYET"İN LİDERİ: MÜTEVEFFÂ PROF.DR.EROL GÜNGÖR

VEFÂTININ/"DÜNDAR TAŞER GİBİ SEVDİKLERİNE KAVUŞMANIN" 37.YILINDA(24 NİSAN 1983-24 NİSAN 2020);RAHMETLE YÂD EDİYORUM...
"BÜYÜK TÜRK DÜŞÜNCE ADAMI" MÜTEVEFFÂ Prof. Dr. EROL GÜNGÖR:
TÜRKİYE'MİZDE,
"İLMÎ ZİHNİYET"İN LİDERİ...

Şöyle elimizin altında, "Milliyetçi-Maneviyatçı-Demokrat" veya "Milliyetçi-Ülkücü-Alperen Camiâ"mızın " Ehemmiyetli Günleri"ni ve o "Ehemmiyetli Günleri"ni ihtiva eden bir "çalışma", bir "eser", bir "kitap" olmadığından; "Ehemmiyetli Vakıa ve Şahsiyetlerimiz"i; ya günü gününe öğreniyoruz ya da gününde öğreniyoruz.
Bugün,"Takvim Yaprağı"nı okuduğumda; "Ramazan'ın Başlangıcı,Yavuz Sultân Selim'in Tahta Geçişi(1512), Prof.Dr. Erol GÜNGÖR'ün vefâtı(1983)" yazıyordu.
Müteveffâ "Erol GÜNGÖR İsmi","1965 Nesli"nin de hafızalarını diriltiyor.
"12 Eylül 1980 Askerî Darbesi" sonrası"Eylül'de okulların açılması" sebebiyle; artık "Düz Lise Talebesi" "2. Sınıf Fen-Edebiyat Talebesi"- O zamanlar, "Eğitim Sistemi"mizde;"Lise 1'den sonra branşlara ayrılma "başlardı. "Fen-Edebiyat","Matematik" ve "Biyoloji" gibi-hergün "Tercüman Gazetesi"ni bayiden alıp-okumaya da başlamıştım.
"Yaz Tatilleri"nde ise "Tarım Kredi Kooperatifi"nden emekli "Ziraat Mühendisi" Mehmet TÜRKMEN'e söyler; o da bana "Tercüman Gazetesi"ni alır, biriktirir ve "Tatil Dönüşü" 'biriken Tercüman Gazetesi"ni alır; okurdum.
Yine günümüzün "Büyük Düşünce Adamı" , hâlen hayatta olan "Türkiye Günlüğü Dergisi"ni çıkartan Gümüşhaneli Prof.Mustafa ÇALIK'ın yönetiminde çıktığını sonradan öğrendiğim; müteveffâ "Galip ERDEM Yazıları"nın da yayınlandığı "Haftalık SÖZCÜ Dergisi"ni de, "TÖRE Dergisi"ni de; "Ülkü-Bir Yayın Organı" olduğunu yine sonradan öğrendiğim "Millî Eğitim ve Kültür Dergisi"ni de, dönemin hemen hemen çoğu "milliyetçi yayınları"nı okumaya başladığım tarih:"12 Eylül 1980 Askerî Darbesi Sonrası..."
"Okulların Sınıflarına Dinleme Cihazlarının,"hopörlerin" de konulduğu yıllar..."
Günümüzde "bu malûm işler, "dijital" yapılıyor artık ya Her neyse...
Dönemin "Akkan SUVER Yönetimi"nde, haftalık "Yeni DÜŞÜNCE Gazetesinde de, bir yandan neredeyse "tam sayfa"müteveffâ "Erol GÜNGÖR'ü Yâd Yazıları"mın da neşredildiği seneler...
"Dershaneye gitmeden"; "kendi imkânlarım ile",-ki Lise'yi,"Lise İkincisi" olarak bitirmiştim Aslında "Nurcu Lise Birincisi" Mehmet KURU'nun yerini alıp;"Lise Birincisi" olabilirdim Çünkü "tatlı-sert rekabetler"imiz vardı.Her neyse "Uzun Hikâye..."- dönemin "Turuncu Renkli Kapaklı","Haftalık Aşama Dergisi" ile de hazırlanarak; "tercih" ettiğim ve sonradan "aynı yerde ders işlediğim" "İTÜ'lü Yıllar"ımın "Fakülte 1. Sınıfı"nda iken; Türkiye'mizin "İlmî Zihniyet" 'Lideri(günümüzde,"Bilimsel Sosyalizm" der gibi; "Bilimsel....Bilimsel...." deyip duruyorlar ya! "İlmî Zihniyet" başka;"Bilimsel Düşünce" başka aslında.Her neyse.) dönemin Konya'sında,"Halil CİN Rektörlüğü"ndeki "Selçuk Üniversitesi"nde,"Lise Yıllarımın" da "Tarih Öğretmenim" olan;"Ünyeli Tarihçimiz" "Nuri YAZICI Beğ"in de, "Öğretim Üyesi" olduğu seneler(Sonradan "Rektör Halil CİN","Milliyetçi" olduğundan,"Selçuk Üniversitesi'nden attı ya! Her neyse..."Uzun Hikâye. )de, kuvvetle muhtemel müteveffâ Prof.Dr.Erol GÜNGÖR'ün "vefât haberi"ni almış olmam....
Düşünebiliyor musunuz,"Konya"dan, Türkiye'mizin çoğu vilâyetlerinden;"otobüsler dolusu ülküdaşları"; "Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü" iken, vefât etmiş olan; müteveffâ "Rektör" Prof.Dr.Erol GÜNGÖR için âdeta ; "Medine-i İstanbul"umuza, seferber olmuşlardı.
"BİR ÂLİMİN ÖLÜMÜ; BİR ÂLEMİN ÖLÜMÜ GİBİDİR"
Dönemin Kayseri'sinden "aylık periyotlar"la neşredilen "Doğuş Edebiyat Dergisi"nin, müteveffa Prof Dr.Erol GÜNGÖR "Kapak Sayısı"nı hatırlıyorum da;"Âlim göçtü, Âlem göçtü..Bir Âlimin Ölümü, Bir Âlemin Ölümü gibidir" "şerefli sözler" ile de dopdolu idi.
"Türkiye'de Misyonerlik Faaliyetleri"ni "ilk yazanlar"dandı.
"Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü" vazifesinde iken;"Müslüman Türk Milleti"mizin "Mescidlerde, Camiîlerde gördüğü İlk "Rektör"lerimizden di."
Hâlâ bile "Millete Vurulan Pranga:BÜROKRASİ" "hakikat"inde;"Müslüman Türk Milleti" ile "Zihniyeti" ile "Yaşayışı" ile "bütünleşmiş";"Oligarşik Bürokrasi Sektörü"nde,"Rol Model Şahsiyet" olabilmiş nadir insanlarımızdandı.
Hâtta vefâtının ardından; çok da denildi:"-Keşki "idareci/yönetici olmasaydı da, hep "eli kalem tutan" olarak kalsaydı"; diye.
"Stres","gerilim","yorgunluk" vesaire...
Müteveffa Prof. Dr. Erol GÜNGÖR;"Bozkırların Mefkûre Sahibi Adamı", "GÖKALP-MÜMTAZ TURHAN ÇİZGİSİ"nin;"İLMÎ ZİHNİYET ÇİZGİSİ"nin; başka bir ifâde ile "ANALİTİK DÜŞÜNCE/ANALİTİK ZİHNİYETİ"n de tam bir 'Mümessili", tam bir "LİDER"i idi.
"İslâm'ın Bugünkü Mes'eleri" ve "İslâm Tasavvufunun Mes'eleleri" isimli eserlerin de müellifi olan müteveffâ Prof.Dr.Erol GÜNGÖR; "Kızıl Çin Virüsü Vakıası"nı;"Tarihte İlk Defa Dünya Küresini Kaplayan Salgın Hastalık" da denilen "Çin Virüsü Vakıası"nı; günümüzdeki affedersiniz;"Dangalak Düşünce Adamları" ve "Dalgalak Düşünce Kadınları"(vesaire) gibi "değerlendirir miydi" acaba?
Cevap:"-Hiç sanmıyorum...Kesinlikle günümüzdeki affedersiniz "bilumum dangalaklar gibi"; asla ve kat'a değerlendirmezdi.. "
"BÜYÜK TÜRK DÜŞÜNCE ADAMI"
Hülâsa; müteveffâ Prof.Dr.Erol GÜNGÖR; "çok genç yaşta "Dündar TAŞER'ler gibi","vefâtı ile "sevdiklerine kavuşmuş olsa da", "fikri ile zikri ile şahsiyeti ile" "Milliyetçi Gençliğe","Alperen Gençliğe","Ülkücü Alperen Câmia"ya "rol model olabilmiş bir şahsiyet"tir.
"Medine-i İstanbul"umuzun "Zincirlikuyu Kabristanlığı"n da meftûn "Kırşehir Bozkırı'nın Mefkûre Adamı","Yiğit Kalem" müteveffâ Prof.Dr.Erol GÜNGÖR;aslında, "2020'ler Türkiye'si"nde,"Milliyetçi Olmanın da, Alperen Olma'nın da, Ülkücü Olma'nın da, "% 100 Lider'e Sadakat"a endekslendiği bir "hakikat"te; "eser"leri ile "kitap"ları ile hâlâ "Milliyetçi Alperen Ülkücü Gençliğe" "yol göstermeye" de devam ediyor.
"Şarklı'ların" da dediği üzre;'El-Fatiha..."
24 NİSAN 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.Com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: