23 Haziran 2020 Salı

"BOZKURT ATATÜRK"/"BAŞBUĞ ATATÜRK" DE ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

"BOZKURT ATATÜRK"/ "BAŞBUĞ ATATÜRK" DE ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Dün gece,"Beyaz TV Canlı" yayını "Dinamit" isimli çok seviyeli "program"da; "Bozkurt Atatürk"/"Başbuğ Atatürk" de "öldürüldü mü?" 'tartışıldı...'(1)
Daha geçenlerde de; "3 Mayıs Sultan Fatih'in Doğum Günü" sebebi ile de 'Soner YALÇIN'ların;"Sultan Fatih Öldürüldü mü?" (2) mevzûlu, "delil" ve "kaynak"lara dayalı; çok ehemmiyetli bir "araştırma yazısı" yayınlanmıştı...
"Büyük Türk Tarihçileri"mizden müteveffâ Prof.Dr.Yılmaz ÖZTUNA'nın "tezi","delilli iddiası" olan;"15.suikast teşebbüsünde, Yahudilikten ihtida etmiş olan , doktoru Yakup Paşa tarafından zehirlendiği" 'görüşü', malumdur ki; bütün "Sultan Fatih Meftunları"nca kabul edilmiş olan bir "tez", bir "iddia"; bir "görüş" idi de.
"BOZKURT ATATÜRK"/"BAŞBUĞ ATATÜRK" DE "ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?"
Günümüz "kamuoyu"nda ise âdeta "büyük salgın" gibi;"Başbuğ Türkeş'i FETÖ Öldürdü"; "Muhsin Başkan'ı FETÖ Öldürdü"; "İsmail Ağa Cemaati Müntesibi Bayram Hoca'yı FETÖ Öldürdü" gibi mevcut "Hukuk Lisânı"nda hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan "yazılar yazılıyor" ve "haber"ler paylaşılıyor...
Halbuki; böyle "Hukukî Mes'eleleri","Hukuk Lisânı" ile açıklayıp da,"kamuoyu" ile "paylaşmak"; kime düşer?
Böyle mes'eleler; "hukuk lisânı" ile "sorumlular"ca niye açıklanmaz ki?
Her neyse...Zikredilen "dinamit programı"nda, Hulki CEVİZOĞLU; çok enterasan "kitabî";"delil"li; "kaynak"lı fikirler serdetti:"-Aslında Şevket Süreyya AYDEMİR,"Tek Adam" derken; onun "Yalnız Adam" olduğunu;"Yalnızlığını" ifâde etmek istemişti." gibi.
Ve Hulki CEVİZOĞLU merkezli ve dirayetli "moderatör" ağırlıklı programda; "Atatürk'ün Sağlığı, Hastalıkları ve Ölümü"(3) "kaynak kitab" ile "Bozkurt Atatürk"/"Başbuğ Atatürk" 'Öldürüldü mü?", âdeta müzakere edildi.
"Ilkokullar'dan Üniversite tahsili"ne kadar; "Eğitim Kurumları"mızda "denilmeyen bilgiler" denildi;"söylenilemeyen fikirler de söylenildi..."
Günümüz Türkiye'sinde; hele de "10 Kasım"larda,"29 Ekim"ler de, hattâ "19 Mayıs"lar da "lâl" olan ve de âmâlaşan; bilhassa "Hayrettin KARAMAN Fıkhı"na('Doğrucu Davut olmak yok.) tabi "Yandaş Medya Zihniyetliler"; meşhur "De Nokta"/"D." ta da dahil; "Anıtkabir'in Ziyaret Edilmesi Sebebiyle" de;"Atatürk Kült'ü oluşturuluyor"; diye ortalığı velveleye veriyorlar...

Halbuki zikredilen 'program'da da; Hulki CEVİZOĞLU'nun da hatırlattığı üzre;"Bozkurt Atatürk"/"Başbuğ Atatürk"ün naaşı; '15 sene boyunca","Ankara Ulus'taki Etnografya Müzesi"nde bekletilmiş...
Ne yapacaklardı yani? "Etnografya Müzesi"ne mi gideceklerdi?
"Bozkurt Atatürk"e;"Başbuğ Atatürk"e "yanlış tedavi" uygulandığı; "Kaplıcalar mütehassısı doktorlar"ca; âdeta "alay edercesine";"kaplıcalara gitmesi "gerektiği;"kahve ile de zehirlenmek" istenildiği"; "otopsisi"nin de yapılmadığı; müteveffâ "Ülkücü Şehid Muhsin Başkan"nın; "şehadet süreci"nde;"arkadasları'na dediği;"-Beni öldürmek mi istiyorsunuz?" vâri;"Bozkurt Atatürk’ün de;"Başbuğ Atatürk"ün de;'-Beni öldürmek mi istiyorsunuz?" dediği ifâde edildi.
"Bozkurt Atatürk"ün;'Başbuğ Atatürk"ün "öldürülmesi"nin: 'kime ne fayda sağlayacağı?" suâli ise programa katılan diğer konuşmacılar tarafından;"Türkiye'mizin dönemin 'Ortadoğu Politikaları" ağırlıklı" cevaplanfırılırken; "Mason Localarını Kapatmış" olan "Bozkurt Atatürk"e;"Başbuğ Atatürk" e "Mason Kini" olabileceği de hatırlatıldı.

Öyle ki;"Program Moderatörü"nce, âdeta "kesin bilgi"diye;"Bozkurt Atatürk"ün;'Başbuğ Atatürk"ün "Ölüm Döşeğindeki Fotoğrafı"nı çekenin de;cmeşhur "Mason Kasım GÜLEK" olduğu da ifâde edildi.
"Program"a ayrıca;"Kaynak Yayınları"nca;"Bozkurt Atatürk"ün;"Başbuğ Atatürk"ün;"30 ciltlik bütün eserleri"ni de "fikir-düşünce-ilim âlemimize" kazandırmış olan Şule PERİNÇEK Hanımefendi de katıldı.
ELHASIL:
Böyle çok seviyeli bir programa imza atmış da olan "Beyaz TV" ve "Dinamit Programı Ekibi"ne; yürekten teşekkür ediyorum.

23 Mayıs 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci
Dip Notlar:
(1):"Beyaz TV Canlı Yayın","Dinamit Programı", 22-23 Mayıs 2020, saat:23:45-01:00
(2):Soner YALÇIN;"Fatih Biyo-Silahla Öldürüldü", Sözcü Gazetesi,8 Mayıs 2020,s.8
(3): Dr.Eren AKÇİÇEK,"Atatürk'ün Sağlığı,Hastalıkları ve Ölümü",

Hiç yorum yok: