19 Haziran 2020 Cuma

TANRI TÜRKİYE'Yİ KORUSUN...

TANRI TÜRKİYE'Yİ KORUSUN...

Biz "imparatorluk bakiyesi bir neslin de evlâdlarıyız..."
Rahmetli "Dündar TAŞER", mevcut "cennet vatan"ımız "Anadolu ve Evlad-ı Fatihan Toprakları"mızı; "dünya haritasına bakıp gördüğünde;" mini mini, gözbebeği büyüklüğündeki 'cennet vatan' topraklarımız", diye de hayıflanırmış.
Dile kolay;'üç kıta üzerinde, 6 milyon kilometrekarelik yüzölçümü aşan ve en son,"Osmanlı Türk"ü/"Türk Osmanlı" ile 300(üçyüz) sene "süper devlet" olarak,"cihana hükmetmişiz..."
"Osmanlı Türk"ü,"Türk Osmanlı" 'gitti';"cihanda adalet kalmadı"; sadece bir "slogan","propaganda" veya "tekerleme" değil;"Dünya Adalet Tarihi" açısından da bir "hakikat"tir.
"FELÂKET/HELÂKET ASRI" DEVAM EDİYOR...
"Son dönem Osmanlı aydınları"nın yaşadıklarını,"X Nesli"; "X Nesli"nin de yaşadıklarının çoğunu ise "Son dönem Osmanlı aydınları" yaşamadı..
Neydi öyle? "Meşrû" bir şekilde "iktidar" olunur olunmaz, âdeta "gecesi"nden itibaren başlayan "devirme/darbe projeleri?"
Boşuna denilmiyor;"Cumhuriyet tarihimizde, neredeyse her seneye bir devirme/darbe/cunta olayı vardır",diye.
Türkiye'mizin "cemiyet yapısı", hadi diyelim "toplumsal yapısı" itibariyle bir "sosyal yapı"mız mensubiyeti ile dolu "Risale-i Nur Talebeleri"nin "Rol Model Şahsiyeti", merhum Bediüzzaman Said NURSÎ(k.s.)'nin "20.Asır" için dediği "Felaket ve Helâket Asrı" tanımlaması; sanki "Dijital Çağ" da dediğimiz,"21. Asır" için de geçerli olsa gerek.
"Sıcak Savaş"lar,"Simetrik Savaş"lar da bitmek bilmiyor.
"Türkiye'mizi İkinci Afganistan Yaptırtmamak için","beşbin civarında şehid" vermiş olan "Ülküdaşlar"; "12 Eylül 1980 sonrası" da, sanki bir o kadar daha "şehid" verdiler...
"Türkiye'mizi Parçalamanın 100 Planı"ndan da öte "ecnebîler ve işbirlikçileri"; ne "planlar" yapıyorlar ve ne "projeleri" de uygulamaya çalışıyorlar.
Malûm...
Âdeta, "Siz 'imparatorluk bakiyesi nesiller: Sizi "Sevr"den de beter edecek, "BOP/BİP"lerimiz var." diyorlar.
Bazıları ve birileri, son yıllarda yaşadığımız "İktisadî Hayatı"mızdaki "Dış Güçler Etkisi"ni, âdeta alaya alsalar da; bu mes'elede ben; hâlen hayatta olan,"95 Yaş"ındaki,"Millî Müzisyenimiz", muhterem şahsiyet "Bozkurt İlham GENCER" gibi düşünüyorum:"- Paranın olduğu her yerde, Yahudiler de var..."
Biliyor musunuz? "Doğru Yolun Sapık Kolları" isimli eserinde; merhum "Üstâd. Necip Fazıl KISAKÜREK"; sık sık, bir zamanların meşhur ifadesi ile , âdeta "Her taşın altında Yahudi" ararcasına;"fikir/düşünce hayatımız"da ve de yaşadığımız mes'eleleri izah ederken;'Yahudi Etkisi"ne çokca dikkat çekmiştir.
SON SÖZ:
Zaman zaman mevcut "siyasî irade dönemi"ni,"3.Abdülhamid Han Dönemi", hattâ "Ulu Hakan Dönemi","Ulu Önder Dönemi" sonrası "Ulu Tayyip Dönemi" diye de isimlendirmişimdir.
Küre-i Arz'da yaşadığımız "koronavirüs" sonrası,"Türk Ekonomisi"ne,"Millî Ekonomi"mize müsbet/olumlu etki yapacağı da belli olan,"1991'den sonraki petroldeki düşüş olayı..."
Son söz:"TANRI TÜRKİYE'Yİ KORUSUN..."
Salıpazarı, 10 Mart 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: