23 Haziran 2020 Salı

"27 MAYIS 1960 DARBESİ"NİN '60.YILI'NDA, 'AYKIRI' BİR YAZI...

"27 MAYIS 1960 DARBESİ'NİN "60.YILI"NDA; "AYKIRI" BİR YAZI...

"Boyalı"sı ile "Boyasız" 'iddiası'ndaki "cerideleri/gazeteleri' ile "yandaş"ı ile "kandaş"ı ile hattâ sözde "muhalif"i ile "Türk Basın Dünyası"nın; "27 Mayıs 1960 Darbesi"nin;"Darbelerin Anası"nın "60. Yılı" sebebi ile âdeta bir "Tarih Gazeteleri" gibi "dolup taşdığı"; âdeta "yerleri-gökleri" inlettiği;"yıkıldığı" bir zaman diliminde;"aykırı yazı"lar yazabilmek;"zor zamanda konuşabilmek" gibi "bi şey!!!"
"Gladyo'nun İmamı","Sabataist Fetu"nun bile "idam"lar öncesi,'imam"lık yapmasından tutun da; "-Niçin 27 Mayıs Darbesi Yapılmıştı?"nın "sebepleri" ni ortaya koyan-Ezan-î Muhammedî'nin; '18 Yıl Sonra', aslî hüviyetinde okunuşu gibi-'tonlarca malumatlar" 'paylaşıldı.
"Şâirler Sultanı" 'Ülkücü Necip Fazıl"ın; meşhur "Zeybeğim" şiirinden tutunda;müteveffâ 'Bayrak Şâiri"miz:"Mevlevî" müntesipli Ârif Nihat ASYA'nın ilgili "şiiri"ne kadar da, 'çok şeyler' hatırlatıldı.
Hattâ;seneler sonra 'Tek Başına İktidar" da olabilmiş;'Muhafazakâr Mukaddesatçı Câmia"nın "Demokrat Parti İktidarı"nın; bilhassa "İlk 10 Yılı","Altın Yıllar" diye anlatılarak...
Hattâ âdeta epey de "konjonktürel şartlar"a da "uygun" bir şekilde; âdeta,"27 Mayıs 1960 Darbesi"nin "Bütün Suçu"nu;"CHP'ye Yıkarak..."
"BAŞBUĞ TÜRKEŞ" ve "27 MAYIS 1960 DARBESİ"
Sadece ve sadece; böyle bir "60.Yıl" anması hengâmesinde;"cılız" bir şekilde de olsa;"Yeni AKİT Gazetesi" 'köşeyazarı' 'Hüseyin ÖZTÜRK'; müteveffâ "Jandarma Kumandanları"mızdan da olan "Ahmet ER Beğ" üzerinden;"27 Mayıs 1960 Darbesi"ni hatırlatmak istemiş...
Yahû; daha "Amerika'dan ayağının tozu ile Türkiye'ye gelir gelmez; yapılan "27 Mayıs 1960 Darbesi"nin, "Dikkat! Dikkat! Sevgili Vatandaşlarım!" hitabı ile âdeta "anonsculuğu"nu da yapan; "Dersimli Kemal" mi idi?
Dönemin "Sabah Gazetesi"nde, âdeta "çarşaf çarşaf"; müteveffâ "Başbuğ Türkeş"in,"Amerika'daki Hayatı", kabaca "kamuoyu" ile de 'paylaşılmamış' mıydı?
Yine "Jandarma Kumandanlığı" da yapmış olan; mümtaz "siyasî şahsiyet", müteveffâ Ahmet ER Beğ; her defasında "köy"ündeki malikanesine gelen;"Sabataist Fetu"cu gençlere;"Aksiyon"culara; müteveffâ "Başbuğ Türkeş'in Darbeciliği" mes'elesinde; "neler neler anlatmıştı?" öyle?
Sahi; "Türkiye Nurcuları"; hem de "topyekûn" kertesinde; müteveffâ "Başbuğ Türkeş"i;"Niye Sevemiyorlar ki?"
Üstelik; sizler;"empati" yapmış olsaydınız; "Siz olsaydınız, sevebilir miydiniz?"
Daha geçen "23 Mart 1960"da; vefâtının "60. Yılı"; kabaca "koronavirüs" sebebi ile "Şanlıurfa"da bile "sessizce yâd" edilmiş olan; "Dergâh Camiî Avlusu"na defnedilmiş; esasında "Büyük İslâm Düşünce Adamları"mızdan; müteveffâ Bediüzzaman Said-î NURSÎ(k.s.)'nin "kabr-i şerif'inin başına da gelenlerde; müteveffâ "Başbuğ Türkeş"in,hiç mi dahli yoktu ki?
Sahi, müteveffâ "Başbuğ Türkeş" in vefâtından sonra; âdeta bir "siyasî gelenek" hâline de gelmiş olan;"İsviçre Bankaları"nda da,"Dersimli Kemal"in mi "paraları" 'paylaşılamamıştı ki?!"
ELHASIL:
Asıl mes'ele;"dün"e de, "bugün"e de ve hattâ "yarın"a da;"holistik"/"bütüncül" ve "olduğu gibi" bakabilmede, görebilmede...
"Tek Başına İktidar" olan "Demokrat Parti"nin;"Anti-Demokratik Uygulamaları" bile, esasında "kalın bir ciltlik kitap" olmaz mı?
Sahi; "Toros Yüzlü Adam"; çıkardığı "33 sayı"lık Dergisi ile de "özdeşleşmiş" adam; müteveffâ Osman Zeki YÜKSEL; nam sergerde SERDENGEÇTİ de; "I LOVE YOU AMERİKA!" başlıklı meşhur "şiiri"ni; kime hitaben yazmıştı?
Hem; şimdi anladınız mı? "BBP'nin Resmî Web Sitesi"nin "logo"sunda;"Niçin 'Başbuğ Türkeş' Resmi Yok!?"

27 Mayıs 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: