18 Şubat 2020 Salı

48 SENELİK; "NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!" ŞİÂRI ile ÇIKAN, "ORTADOĞU GAZETESİ" DE KAPANDI...

48 SENELİK; 
"NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!" ŞİÂRI ile ÇIKAN ,
"ORTADOĞU GAZETESİ" DE KAPANDI...

"En kuvvetli fikir Türk Milliyetçiliğidir" 'parolası' ile Türkiye'miz genelinde "günlük periyotlarla" neşredilen "Ortadoğu Gazetemiz" yayın hayatını;17 Şubat 2020 tarihi itibariyle ,"Türk'ün Kara Günü" dercesine,"Simsiyah" renkli "Son baskı"sı ile sonlandırdı.
Geçende; üç gün önce,"başyazı" vâri bir yazı da neşredilmişti.
Şöyle "vulger" bakıp-görüp geçmiş; yazıyı da okumamıştım.
Bir "yâd yazısı" olarak algılamıştım.
Meğerse "Yâd Yazısı" değil; "vefâsızlıklar ve nankörlüklerle" dolu "sitem" edişlerin ve de "Ortadoğu Gazetemiz"in kapanacağının işareti bir "başyazı" imiş.
Bundan aylar önce de, "Türkiye Geneli Yayın"ından da,"İstanbul Basını Yayını"na geçmişti.
Neredeyse "sanal basın"dan hergün "tıkladığım" "Gazetemiz Ortadoğu","İstanbul Basını"na geçmesi ile sanki; daha da dolgun bir muhteva kazanmıştı.
"Arşiv"ime de "indirdiğim";"Türk Tarihi" ve "Başbuğ Atatürk" ile alakalı, çok ciddî yazı dizileri neşredilmişti.
"TÜRKGÜN GAZETESİ KADROSU";"ORTADOĞU GAZETESİ KADROSU" İDİ

"Ortadoğu Gazetesi"ndeki yazıları ile mevcut siyasî iradeyi, âdeta "çok namlulu roket atarlar"(ÇNRA) atışına tutan, bugünkü "Türkgün Gazetesi Kalemleri" idi.
"Orhan"lar, "Yıldıray"lar; "Ahmet"ler...
Bugün, güya "beka"namına mevcut siyasî iradenin; âdeta "bütün geçmiş günahları"nı "yüklenmiş" ve yine âdeta "koltuk değneği" olmuş "Devlet Milliyetçileri";artık; aylardan beri,"Hürriyet Gazetesi Tesisleri"nde basılan "Türkgün Gazetesi"nde, öyle "Ülkücü Kadrolaşma" ve başka "büyük kazanımlar" da göremeden;-Halbuki,12 Eylül öncesinde MHP, çok daha az oy ile "Bakanlıklar" bile almıştı- âdeta mevcut siyasî irade karşısında;bütün "Ülkücü Kırmızı Çizgileri" çiğneyerek;"süt dökmüş kedi"ye dönmüşlerdir.
ZEKİ SARAÇOĞLU:"-HER İKTİDAR, KENDİ ZENGİNİNİ DE OLUŞTURUR"

Rahmetli Ârif ŞİRİN'lerin; nâm-ı diğer Ozan ÂRİF'lerin,"Ak Parti mi, Kara Parti mi?" diye "destansı şiirler"i dillendirdiği;" Deyin ki bana, kim iktidar oldu da götürme di? Kimi geldi bilmem ne ile götürdü, kimi geldi bilmem ne ile?" dediği senelerde,"ismini" bile "BAŞBUĞ TÜRKEŞ"in verdiği "Ortadoğu" gazetemiz in kurucusu, rahmetli Zeki SARAÇOĞLU da;"-Her iktidar kendi zenginini de oluşturur..." diyordu.
Nitekim öyle de oldu ve "zenginlik"te; "ana muhalefet partisi"ni bile çoktan geçtiler...
"AHDE VEFÂSIZLIK; İMANSIZLIKTIR"
Bu söz, esasında sadece bir "slogan" değil;"âyet-i kerime" dayanağı da olan bir sözdü.
Ve rahmetli "Şehid Ali Metin TOKDEMİR","Ahde vefâsızlık imansızlıktır" kutlu sözünü hem çokça söyler, hem de çokca yazarak hatırlatırdı.
"Ahde vefâsızlıklar ve nankörlükler"den "sitem" ede ede "48 sene sonra" kapanmış olan "Ortadoğu Gazetemiz" 'kurucusu' rahmetli Zeki Bey'in refikası Belkıs Hanım; âdeta "kol kırılır yen içinde kalır" zihniyeti ile de fazlaca "mes'eleleri" deşmiyor; deşmemiş.
Halbuki, dönemin "Efsanevî Gazetesi HERGÜN Gazetesi-Daha Güçlü Daha Güzel Türkiye" şiârı ile hâlâ "İstanbul-Üsküdar Basını" olarak,"günlük periyotlar"la yayınlanıyor.
Hem de senelerden beri.
Velâkin bilhassa "MHP Genel Merkezi" ve "Yöneticileri", bir türlü gereğini yapıp da,"HERGÜN GAZETESİ"ni,"efkâr-ı umumiye" ikinci defa kazandıramadı.
Ben, neredeyse hergün, gazete satışı da yapan "bayiiler"in önünden geçiyorum.
Benim mensubu olduğum "1965 Nesli"; isim isim ifâde edeceği, çok sayıda,"günlük-haftalık-aylık periyot"lu "Milliyetçi-Ülkücü Yayınları" rahatlıkla peşi peşine sıralayabilir.
Ya bilhassa 1990'lardan sonra dünyaya gelmiş nesiller, genç nesillerimiz, kaç tane sayabilirler, sıralayabilir ki!?
Hele "haftalık" ve "aylık periyotlu" "Milliyetçi-Ülkücü Yayınları",'gazete bayiileri" nde görmeleri mümkün değil.
Çünkü yok...
Bazı yayınlar ise;"Devlet Dergisi","Yeni DÜŞÜNCE Dergisi" gibi "kapalı devre yayınlar..."
NETİCE:
"En kuvvetli fikir Türk Milliyetçiğidir";"Ne mutlu Türk'üm Diyene!" şiârı ile 1972'den 17 Şubat 2020'ye kadar,"48 sene" yayın hayatını idame ettirmiş olan "Gazetemiz Ortadoğu" da, çoğu düşünce adamları,"Yusufîyeliler/Taş Medreseliler" de "köşeyazarlığı" yapmışlardı.
"Ortadoğu Gazetesi",'48 senelik yayın hayatı" boyunca, rahmetli Seyyid Ahmed ARVASÎ Hocamızın "İlm-i Hâl" isimli eseri gibi, kültürümüze,medeniyetimize ve töremize ait çok sayıda "promosyonlar" da verdiler.
"'Yeni'si ufak;DÜŞÜNCE'si büyük","Yeni DÜŞÜNCE Gazetesi" ve "Gündüz Gazetesi" nde yazılarım neşredilmişti.
Velâkin "48 senelik"'Ortadoğu Gazetemiz"de de yazılarımın neşri nasip olmadı.
Bazı "meşrepler"in gazeteleri "50 seneyi devirirken"; bazı "Sol-Sosyalist-Emekçi Gazeteler", "müeseseseleri" ile de "cansiperâne" 'fikir emekçiliği","fikir işçiliği" mücadelelerini; hem de "teknolojik/çağcıl imkânlarla da" verirken;"en kuvvetli fikir Türk Milliyetçiliğidir" zihniyetindeki "düşünce adamları"nın,"düşünce kadınları"nın,"münevverlerimiz"in,"mütefekkirlerimiz"in "dağınıklığı","heterojenliği", topyekûn "Türk Milleti" için de "hüzün verici" bir hâldir.
Ne kadar çok arzulardım;"Çağın teknolojik imkânları"nı da yakalamış bir şekilde, hem kağıda basılı, hem de "elektronik" ; "gazete bayiileri"ne de verilen,"günlük-haftalık-aylık periyotlu neşriyatlar"ırımın olmasını...

Terme, 18 Şubat 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: