11 Temmuz 2018 Çarşamba

"ÜLKÜCÜLÜK"TEN "MİLLÎ GÖRÜŞÇÜ"LÜĞE (Mİ?)-SAMSUNLU(DEREBAHÇELİ) ALİ KAYIKÇI

"ÜLKÜCÜLÜK"TEN "MİLLÎ GÖRÜŞÇÜ" LÜĞE (Mİ?)
SAMSUNLU
(DEREBAHÇELİ)
ALİ KAYIKÇI

Samsun'umuz "efkâr-ı umumiyesi"nde, "fikirler, düşünceler camiâsı" nda " Ali KAYIKÇI" ismini işitmeyen, duymayan nerdeyse yoktur..
" Duymayanlar, işitmeyenler", olsa olsa "ikibin seneleri sonrası dünyaya teşrif edenler", nâm-ı diğer " Z Nesli" olsa gerek..
Belki birazcık da, " 1980'lerden sonra dünyaya teşrif edenler..." Nâm-ı diğer, "Y Nesli" olsa gerek!!!
Hele ki "1980 öncesi dünyaya teşrif etmiş olan" her " fikriyat"tan, her "ideoloji"den, her "zihniyet"ten "nesiller"in, Samsun'umuzda " Ali KAYIKÇI" ismini işitmemiş, duymamış olmaları muhal ender muhaldir.
Çünkü Ali KAYIKÇI, neticede, "Bir dönemin efsanevî gazetesi HERGÜN GAZETESİ"nde de yazıları neşredilmiş bir "ÜLKÜCÜ ADAM" dır da. Tıpkı Termeli Ozan-Muharrir-Eğitimci Ârif ŞİRİN; nâm-ı diğer Ozan ÂRİF gibi.Tıpkı Hüseyin ÖZBAY'lar, Mustafa Halis KUKUL'lar, Osman KARA'lar, Nuri YAZICI'lar ve hattâ Termeli Sabri ARSLAN'lar gibi..."ÜLKÜCÜ ADAMDIR..."

Velâkin bu yazımı yazmama sebep teşkil eden "savrulmaları" hissetdiren suâlimi yeniden tevcih ediyorum: "SAMSUNLU, DERBAHÇELİ ALİ KAYIKÇI, "ÜLKÜCÜLÜK'TEN 'MİLLÎ GÖRÜŞÇÜLÜĞE Mİ KAYDI?!"
"Samsun üzerine cilt cilt kitap çalışmalarını, Samsun Valiliği nezdinde yaptığını " hatırlıyorum...
Ne demek istiyorum? " Devlet Sanatçılığı" gibi birşeyi!!!
Yine yanlış hatırlamıyorsam; geçen seçimler öncesinin birinde, "kitaplarının bazılarını", "Samsun Saadet Partisi İl Teşkilatı" neşretti ve kendisi de o seçimde, Saadet Partisi adayı (!) oldu...

ELHASIL:
"Bu yazımı yazmama sebep teşkil eden", demiştim..Samsunlu, Derebahçeli, neredeyse herkesin işittiği ve duyduyu Ali KAYIKÇI, geçen aylarda, birden fazla sayıda, "İHLAS HOLDİNGİ ve TÜRKİYE GAZETESİ"ni " eleştiren" yazılarını, "Samsun DENGE GAZETESİ"deki köşesinde neşretmişti..
Velâkin daha dünkü TÜRKİYE GAZETESİ'nin " Bizim Sayfa"nın "Yetenekli Kalemler" bölümünde, "Kul Hakkı" başlıklı şiiri," Ali Kayıkçı-Samsun" imzası ile neşredildi...
Belki de yaşadığımız "Şiir Yazamama Çoraklığı"nda, neredeyse "bestelenecek destansî şiirler yazan", "velûd şair" Ali KAYIKÇI'yı, bazen "anlamak" ta da müşkilatlar yaşıyorum vesselâm...
Terme, 07.02.2018
İsmet GÜLTEKİN
Araştırmacı-Yazar ve Öğretmen
metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: