11 Temmuz 2018 Çarşamba

"AMAZONİZM İDEOLOJİSİ SEVDÂLISI", DOBRA DOBRA YAZDI:" AMAÇ,AMAZONLARIN MİRÂSINDAN RANT ELDE ETMEK"

“ AMAZONİZM İDEOLOJİSİ” SEVDÂLISI,
“DOBRA DOBRA” YAZDI:
“AMAÇ, AMAZONLARIN MİRASINDAN RANT ELDE ETMEK…”

*Terme’mizin önde giden “kanaat önderleri”nden Mehmet YETKİN KARAMOLLAOĞLU, “Terme Bilgi Gazetesi”nin “Künyesi”nden “Delete” edilmesine rağmen; “Amazonizm İdeolojisi” sevdâsı ile hattâ “Amazonizm İdeolojisi” Aşkı ile yanıp-tutuşmaya devam ediyor.
• “Terme Bilgi Gazetesi”nin “Bam Teli “ isimli “Başyazı” köşesinde yazdığı “ “Amazon da Elden Gitmesin” başlıklı köşe yazısında, âdeta “Amazonizm İdeolojisi” ile yanıp tutuşurken; ismi bile “Amazon” ile başlayan “Terme Amazon Derneği” ile vesaire “Sivil Toplum Kuruluşları”nın kendisine “destek” vermediklerinden de “sitem” etti.
• Ve isim vermeden; “bazıları” diyerek; “Amazonizm’in İç Yüzü”ne vâkıf olanlara-acizâne bendenize- ‘sa-taş-tı!!!.-
Bir zamanlar, Terme’mizdeki malûm bir “Mahallî/ Yerel Radyo”dan; hergün belli saatte “Terme Halkı”nı ‘aydınlatan” ve tabiri caizse Termeliler tarafından da ‘can kulağı ile dinlenen’; Terme’mizin önemli “kanaat önderleri”nden; kısaca Mehmet Yetkin KARAMOLLAOĞLU’na ne oldu da böyle bir “kanaat önderliği”ni daha devam ettiremedi? “Ne oldu?” da, âdeta mevcut siyasî iradeden yana oldu?! Yoksa, mevcut siyasî iradece, “ağzına bir parmak bal sürüldü” de; Türkiye’mizin genelinde olduğu üzre; “Susturulan Kanaat Önderleri Konumu”na mı ‘dü-şü-rül-dü?!’ Daha âşikarcasına ifade edersek; mevcut siyasî iradeden “ ne istediğini” mi almıştı!?

“AMAZON DA ELDEN GİTMESİN”(*)
“Amazon da elden gitmesin” denilirken; elbette devâsa “sosyal medya devi Amazon” demek istenilmiyor.
Çünkü “Terme” ve hattâ “Samsun” ‘Efkâr-ı Umumiye”si, “Fikirler, düşünceler camiâsı”, kabaca “kamuoyu” çok iyi bilmektedir ki; senelerdir, hem de şimdiler de “künyesi”nden “delete” edilmiş olsa bile; hem “Terme Bilgi Gazetesi”nin diğer ‘ortağı’ ile; hem de “ortağı” olarak “Terme Bilgi Gazetesi” ‘yapı’ sı olarak da; “Amazonizm İdeolojisi” sevdalısı, hattâ “Amazonizm İdeolojisi” aşkı ile yanıp-tutuştuğunu!!!
Belki de, şimdilerde KARAMOLLAOĞLU’nun kendisi bile unutmuştur ya: Az kalsın, Gölyazı’ndaki bir “Amazonizm İdeolojisi” doğrultusunda yapılan “Festival”de; ‘Amazonizm İdeolojisi Atı’nın altında kalmış; neredeyse “ölümden dönmüştü…”
Ne demek istiyoruz: Neredeyse “ölümüne Amazonizm İdeolojisi Aşkı” ile yanıp-tutuşuyor!!!

HANGİ TARİHÇİLERİMİZ!?
“Tarihçilerin Amazonların Terme’de yaşadığını söylemesine rağmen…” Hangi “tarihçilerimiz” diyor!? “Amazonizm İdeolojisi” doğrultusunda, tabiri caizse ‘kullanılmış’ olan ve “Terme”miz üzerine ilk “yazılı esere”, “Terme Tarihi”ne “imza” atmış olan “Nuri YAZICI” mı?!
Yoksa şimdilerde Türkiye’mizin Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ifâ eden; Terme’mizin Sabık/Eski Kaymakamı Selami ALTIOK’un döneminde ‘kitap’ hâlinde neşredilen “Amazonlar Diyârı TERME” isimli eseri hazırlayanlar mı?
Yoksa, âdeta “Bir İngiliz, bir şehirden geçerse” dedirten “İngiliz İntellijansı” elemanları mı!?
Yoksa, artık “Kalleş İngiliz”den “Emrikalılar”ın sahiplendiği ve bendenizin de “Amazonizm İdeolojisi” diye târif ettiğim; Terme’mizin göbeğindeki “Ahşap/Tahta Camii”mizi, “temellerine kadar bilen “ ‘Amerikalı Tarihçiler’, ‘Amerikalı Ajanlar’ mı!?
Yine, “Terme’mizin İlk Romanı” da olan “Depreli Hasan” isimli ‘roman’da bile “Depreli Hasan”a “Amazonizm İdeolojisi” ‘ko-ka-cak’ şekilde sözde “Amazonları” anlatan Edebiyatçı-İlahiyatcı Termeli Baha Rahmi ÖZEN mi!?
Bu mes’ele de, yani “Amazonizm İçyüzü”nü ‘kitapçıklaştırmış’; bir elin parmağına geçecek şekilde de yazılar yazmış biri olarak; tekrar hatırlatayım ki; “Samsun Vilâyeti”, kabaca “Samsun Kamuoyu” da dahil; “Samsun Üst Düzeyi”, tabiri caizse ‘kesin çizgiler’le “ikiye bölünmüş” hâlde: “Amazonizm İdeolojisi”ne sahip çıkanlar; “Amazonizm İdeolojisi”ne muarız olanlar…
“Tercih”lere “saygımız” mevcut elbette de!!!
Neredeyse “Amazonperver”liğin; “Amazonsever”liğin; “Amazonculuğun”; “Amazonizm İdeolojisi” ne “aşk derecesi”nde, müştak ve meftûn olanların “asıl gaye”lerinin “rant elde etmek”; daha açıkcası “para yemek” olduğunu, acizâne bendeniz seneler önce ifâde ettiğimi; 2018’ler Türkiye’sinde, Terme’mizin ehemmiyetli “kanaat önderleri”nden Mehmet Yetkin KARAMOLLAOĞLU; bakınız alakalı yazısında “dobra dobra” nasıl ifâde etti: “Amaç, Amazonların mirasından rant elde etmek…”(1) “Terme’de de bir çok konuda rant elde edebiliriz.”(2)

“Leb” demeden, “leblebi”yi anlıyabiliyor ve kavrayabiliyorsunuz değil mi?
Âdeta denilmek isteniliyor ki; tıpkı “Amazonizm İdeolojisi”ne sahip çıkan ve bu “ideoloji” doğrultusunda, Samsun’umuzda birçok “Amazonizm İdeolojisi Uygulamaları” da yapan; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı gibi; “Yahu! Amazonlar-mamazonlar varmış-yokmuş,hiç önemli değil! Önemli olan “rant ekonomisi”ne katkı sağlamak, rantlar elde etmek!?”
Herhalde “en yeni bir İlkokul öğretmeni” bile biliyordur, “rant” mefhumunun kulağa hiç de hoş gelmediğini…

TERME’MİZE “MARKA” OLACAK
“BİŞE” Mİ KALMADI DA???
Mezkûr yazısında, “Amazonların Terme’ye mal edilmesi”, “Amazonları Terme’mize “Marka” yapmak”tan dem vuruluyor.(3)
Bendenize göre; ‘şehid’ edilmiş olan Kocaman Belde Belediye Başkanı merhum Sezai NEVİK’in yaptığı “Pirinç Festivalleri” ile “uyduruk-kaydırık-zorakilik-emperyallik-Yunan Mitolojisi ile dopdolu Amazonizm İdeolojisi”nin ne alakası var ki!
“Horasan Alperenlerinin de Toprağı”, “Evliyâlar, Şehidler, Hafızlar, Hafizeler, Pehlivanlar, Güreşçiler diyârı Terme’mizin “marka olacak”, Allah(c.c.) aşkına hiç mi “Etno-Figürü” yok!!!
Hâlâ Terme’mizin “Etno Figürü” olmaktan çoooooook uzak “Palmiye Ağacı”nı; bir “16 Nisan 2017” sonrası yıkılan İngilizvâri Saat Kulesinin yerine; ısrarla “Amazonizm İdeolojisi Aşkı” doğrultusunda; “Amazon Heykeli” istemek de ne demek yahu!?
Bu kertede “Amazonizm İdeolojisi Aşkı!!!”
“Terme’nin önüne açmak”, illâ da “Amazonizm İdeolojisi Aşkı” ile mi mümkün oluyor yani!?
Ne alaka yahu!?
ELHASIL:
Artık mevcut “Amazonizm İdeolojisi Müdafiî “ ‘Terme Bilgi Gazetesi’nin ‘ortağı’ olarak;“Künyesi”nden bile, “de facto” ve “de jurse” olarak “delete” edilmiş Terme’mizin ehemmiyetli “kanaat önderleri”nden Mehmet Yetkin KARAMOLLAOĞLU’nun “Amazonizm İdeolojisi Aşkı” ‘bit-me-ye-ce-ği” gibi; acizâne bendenizin de “Anti-Amazonizm” ‘fikir ve düşünce’m bit-mez…
Velâkin “Ya Etno-Figür Aşkı! Ya Etno-Figür Aşkı!”
Velâkin “Ya Millî-İslamî-İnsanî Değerlerimiz! Ya Milli-İslamî-İnsanî Değerlerimiz!”
Yahû! “Unutulan Termeli Güreşçilerimiz” çalışmasını da , bendenize “lütfetmiş” Rabbime hamd ederim…
Merhum “Hasan GEMİCİ” gibi “dünya çapında” dereceler elde etmiş “ Termeli Pehlivanlarımızın”, “Termeli Güreşçilerimizin” yeni yeni farkına varıyoruz!?
Vefât etmiş “Termeli Pehlivanlarımızı”, “Termeli Güreşçilerimizi” geçtik; daha hâlâ aramızda, sessiz sedasız dolaşan “Termeli Güreşçilerimize”, “Termeli Pehlivalarımıza”, niye “sahip” çıkılmaz ki!?
Belki de hâlâ “Güreşçiler, Pehlivanlar Diyârı Terme”mizde, “Bir Güreş Minderi Bile Yok!!!”
“Rant” olmadığından mı? “Millî-İslamî-İnsanî Değerlerimiz”den; “Ecdadımıza lâyık değerlerimizden”; “Etno Kimliğimiz”den dolayı mı!?
Terme, 15.02.2018
İsmet GÜLTEKİN
Araştırmacı-Yazar ve Öğretmen
metgultekin@hotmail.com
Dip Notlar:
(*): M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU, “Amazon da Elden Gitmesin”, Terme Bilgi Gazetesi, ‘Bam Teli” köşesi, 31. Ocak.2018, s.1 ve 2
(1): M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU, “Teşekkürler Başkanım…”, Terme Bilgi Gazetesi,‘Bam Teli’ köşesi, 07. Şubat.2018, s.2
(2): KARAMOLLAOĞLU, “Amazon da Elden Gitmesin”…
(3): KARAMOLLAOĞLU, “Amazon da Elden Gitmesin”…

Hiç yorum yok: