12 Temmuz 2018 Perşembe

"TERME YALI MAHALLESİ CAMİİ",'TARİHÎ GÖRÜNÜM' KAZANDI...

"TERME YALI MAHALLESİ CAMİİ",
'TARİHÎ CAMİİ GÖRÜNÜMÜ' KAZANIYOR...

Terme'mizin tabiri caizse "kilit mahallesi" olan "Yalı Mahallesi Camii"; aylardan beri yapılan ve hâlen çoğu biten çalışmalar neticesi; adetâ "Tarihî Camii Görünümü" kazanıyor..Yardımseverlerin ve hayırseverlerin de maddî katkıları ile geçen senelerde camii içinde yapılan "Nakkaş Çalışmaları" ile "iç güzelliği" daha da artan "Yalı Mahallesi Camii"; bu sene de "dış yüzeyi"nde yapılan çalışmalar neticesi, adetâ Terme'mizin "Tarihî Camii Görünümü" de kazandı.
"TAŞ İŞÇİLİĞİ " ile DOLU SANATLI 'MİNARE'Sİ YIKILDI!!!

"Dış Yüzeyi"ne yönelik çalışmalara ilaveten yapılan "genişletme çalışmaları", "bayanlar ibadet mahfili"ni de daha da "genişletme çalışmaları" sonrası 'mecburen' yıkılan "taş işçiliği ile dolu sanatlı minare" yerine, sağ arka köşeye ise yeni bir minare yapıldı.
51 SENELİK CAMİİ
Terme'mizin Yalı Mahallesi'ndeki birtakım sakinlerinin de bağış ve gayretleri ile yapılmış olan "Terme Yalı Mahallesi Camii" avlusuna; yine birtakım camiisever, hayırseverlerin de gayretleri ile "imam-hatipler daha rahat etsinler" düşüncesi ile "çiftli lojman" da yapılmıştı...
"ÜST GEÇİT"; HEM OKUL'UN, HEM DE CAMİİ'İN GÜZELLİĞİNİ SETRETİYOR/ÖRTÜYOR...




Velâkin hem "Terme Yalı Mahallesi Barbaros İlkokulu"nun 'güzelliği'ni; hem de "Terme Yalı Mahallesi Camii"nin mevcut 'tarihî camii görünümlü güzelliğini' ise adetâ "devasa" ve "külüstür" "Üst Geçit", setretiyor/örtüyor...
Zikredilen"Okul ile Camii"yi de adetâ birbirine bağlayan velâkin;"daha demir aksanı mı kalmamış?" dedirten "üst geçit"; bir an önce yıkılmalı ve yerine daha "estetik bir üst geçit" yapılması ise elzemdir vesselam.
Terme, 11.03.2018
İsmet GÜLTEKİN
Araştırmacı-Yazar ve Öğretmen

Hiç yorum yok: