12 Temmuz 2018 Perşembe

"ASRIN İHANETİ"Nİ GERÇEKLEŞTİREN 'MÜRTED CEMAAT'İN YAYIN ORGANI 'ZAMAN GAZETESİ LOGOSU'NUN İZAHI...

"ASRIN İHANETİ"Nİ GERÇEKLEŞTİREN "PARALEL YAPI"NIN YAYIN ORGANI "ZAMAN GAZETESİ LOGOSU'NUN ŞİFRELERİ"NİN MÂNÂSI

Geçen Cuma gecesi "AKİT TV"nin "Vizyon" programına misafir olan ve FETÖ/PDY'nin "içinden çıkmış"; "Asrın İhanet Şebekesi Paralel Yapı"yı, yazdığı birden fazla ciddî eserlerle "künhü"nü, "iç yüzü"nü 'deşifre' etmiş "Eski Ülkücü" Selim ÇORAKLI; "FETÖ ile Nasıl Mücadele Edilmelidir?" suâlini şöyle cevapladı: "Daha hâla FETÖ diyemeyenler var. Cumhurbaşkanımız bile 'eşi' tarafından bile FETÖ ile mücadelede yalnı bırakıldığını açıkladı. FETÖ dediğimiz, üst düzey kadrosu bin kişi.Diğer sekizbin üç yüz üst düzey kadrosu firarî...
Devletimizin "ana"lığını, "baba"lığını gösterip, bu 'yapı'nın %95'ini, % 5'in elinden kurtarmalı.Daha hâlâ "Paralel Yapı Vakıâsı"nı, "15 Temmuz Vakıâsı"nı "İlahî istihdam"dı, "Hocaefendiyi dinlemedik", "Yol kazası oldu" şeklinde 'değerlendirenler var. (Cemil TOKPINAR, Mahmut AKPINAR ve Süleyman SARGIN'lar...)"
"Asrın İhaneti Paralel Yapı"nın sadece "güvenlik konsepti", "güvenlik anlayışı" ile "yok edilemeyeceğine" dikkat çeken Selim ÇORAKLI; "Ondan daha güçlü bir fikrî muhteva ile FETÖ yok edilebilir" dedi.
"ASRIN İHANET ŞEBEKESİ PARALEL YAPI"NIN TEŞEKKÜLÜ ve ÜLKÜCÜLER
Şöyle bir hatırlarsak veya hatırlatırsak; merhum Edebiyatçımız Tarık BUĞRA'nın "Gençliğim Eyvah" isimli "roman"ındaki "ihtiyar"ın teşekkül ettirdiği "İkinci Haşhaşiler" de denilen "Asrın İhanet Şebekesi Paralel Yapının Teşekkülü"nde, "12 Eylül Öncesi"n de bile "Yusufîye Medreseleri"ne "tıkılmış" "birtakım "Ülkücüler" de, böye bir "ihanet şebekesinin temelinde", muhtelif sebepler"den de olsa, netice "yer almışlar"dı. Hattâ öyle ki; "Cemaatin bel kemiği Ülkücülerden oluşmaktadır"(!?) bile deniliyordu.
Bendenizin de, 1980'li yıllarda malûm "Cemaat'in Bu Projesine Dahil Olmak İstemiyen Milliyetçilerin, Ülkücülerin, bu "Paralel Yapı"dan nasıl diskalifiye edildiklerini de müşahede etmişimdir..", diyebilirim.
İşte, böyle bir "Asrın İhanet Şebekesi Paralel yapı"ya, "İkinci Haşhaşiler Yapısı"na, muhtelif sebeplerden eklenlenmiş "Ülkücüler" mes'elesi de, neredeyse bir "Sosyolojik Araştırmayı" da elzemleştirmektedir.
Mezkûr naklen yayın programında, "Eski Ülkücüyüm" târifini yapan Selim ÇORAKLI'nın, bazı Ülküdaşları tarafından 'sıkıştırılıyorum' demesini, "Sosyolojik Gözle" izahı gerekmektedir..Öyle ya; "madem o kadar akıllı idin de, şimdi mi aklın başına geldi" vâri diyen "Ülküdaşları"na da "Sosyolojik Hak vermek" de kaçınılmazdır..
Bendenizi bile, bütün "tıfıllığıma rağmen", adım adım takip eden ve "gurbet"lere gittiğimde; "Nerede kalacaksın?" baskılarına maruz kalan, fakat Rabb'ül Âleminin inayeti ve muhafazası ile "tuzakları"na düşmekten 'korunan" biri olarak diyorum ki; Selim ÇORAKLI'lar; "12 Eylül öncesi zindanlardan, hapishanelerden, Ülkücü olarak, nasıl "İkinci Haşhaşiler"in adetâ "kucağına" düştüğünün "eserleri"ni de yazmalıdırlar.Ki, mezkûr mes'ele de vuzuha kavuşsun...
HERŞEYİ "ZAMANIN DA ANLAMAK"
Bendenizin 17-25 Temmuz süreci sonrası "internete düşmüş" "Zaman gazetesinin logosunun şifreleri"ni "youtube" seyrettiğimde, yanımdaki "Yeni ASYA Ekolü Nurcuları"nın "yurdunda " kalan "Üniversiteli Nurculara" da seyrettirmiştim.
"Asrın İhanet Şebekesi Paralel Yapı"nın "Yayın Organı" "Zaman Gazetesi"nin "temel şiârı"; "Herşey zamanla anlaşılır" idi. Bendeniz de mütemadiyen böyle bir "temel şiârı"; "Bizim köyde ise derler ki; herşey zamanında anlaşılır. İş işten geçtikten sonra kınayı ........ çal.", diye cevaplandırırdım...
HÂLÂ "FETÖ", HÂLÂ "PARALEL DEVLET YAPISI" DİYEMEYENLER VAR!!!
Evet, 2018'ler Mart'ı Türkiye'sinde bile,Milliyetçilerden de, Ülkücülerden de, Alperenlerden de, "Hâlâ 'FETÖ' diyemeyenler, hâlâ 'Paralel Yapı' diyemeyenler de var..", maateessüf. "Siyasî bakışlara mıhlanmış" bu şahsiyetleri de Yaradan ayıktırsın da, "gözleri açılsın" da, "titreyip kendilerine dönsünler..."(Âmin)
"Siyasî bakışa mıhlanarak" bile olsa "İkinci Haşhaşiler"den; "Paralel Yapı Vakıâsı"nda; bendenizin tarifi ile "Mürted Cemaat Mensupları"ndan; hadi diyelim kırk senede, mevcut "Milliyetçi-Ülkücü Siyasî Partiler"imize "Bir oy, bir rey çıkmış mıdır ki!?" vesselâm...
Terme, 04. 03. 2018
İsmet GÜLTEKİN
Araştırmacı-Yazar ve Öğretmen
metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: