13 Temmuz 2018 Cuma

"AMAZONİZM İDEOLOJİSİ"-'MASONİK BOYUTU' ve SAMSUN'DA YÜKSELEN "AMAZONİZM İDEOLOJİSİ" ALEYHTARLIĞI...

                                     SAMSUN'DAKİ, HASSATEN TERME'MİZDEKİ "AMAZONSEVERLİK"İN, ""AMAZONPERVERLİK"İN, "AMAZONCULUK"UN; SON MEVCUT DURUM İTİBARİ ile "AMAZONİZM İDEOLOJİSİ"NİN BİR BAŞKA YÜZÜ, "MASONİK BOYUTU"NUN ORTAYA ÇIKMASININ ARDINDAN; "ANTİ-AMAZONİZM/ "AMAZONİZM İDEOLOJİSİ ALEYHTARLIĞI" 'SESLERİ' DE YÜKSELMEYE BAŞLADI...



                                    Geçen haftalarda "Diriliş Postası Karadeniz Bölge Sorumlusu" ve Samsun 'akasyam haber' haber sitesi yöneticisi Recep YAZGAN'ın "Samsun Efkâr-ı Umumiye/Samsun Kamuoyu" 'gündemi'ne yerleştirdiği; "Paganizm İdeolojisi"ni andırır kertedeki ve doğrudan "milletlerin değer yargılarının, kıymet hükümlerinin amansız düşmanı olan Masonluk ile Amazonizm İdeolojisi arasındaki irtibat"tan sonra; "Amazonizm İdeolojisi Mes'elesi"ne duyarlı "SADGEM" gibi "MEMUR-SEN" gibi "SAMSUN GAZETECİLER ve YAZARLAR DERNEĞİ" gibi "SAMSUN BÜLTENİ" 'Haber Siteleri' gibi "SAMSUN HALK GAZETESİ" gibi 'tüzel müesseseler" ve A. YENER CABBAR ve Ahmet SEVEN gibi "kalem sahipleri" de "seslerini yükseltmeye" başladılar...
                  "AMAZON TERME"DEN "AMAZON TÜRKİYE"YE...

                                 "AMAZONCULUĞUN İÇYÜZÜ"isimli kitapçımızda, muhtelif "blog"larımızda ve yazılarımızda ve "Terme Birlik MEFKÛRE-Birlik olmadan, Dirlik olmaz"isimli dört seneyi aşan elli dört sayılık "Terme Yerel Gazetemiz"de ve yine "Sahipsiz bir memleketin batması haktır" şiarı ile altı ay boyunca, altı sayı yayınladığım "Blanner ebatlı" "Terme REFLEKS" isimli " Terme Yerel Gazete"mde, "efkâr-ı umumiyeyi/kamuoyunu" sahih/doğru bir şekilde aydınlatmaya," rağmenlere rağmen" gayret etmiştim...
                                                     ELHASIL

                                  Hele "Terme'mizin İlk Romanı" olan "Depreli Hasan"ı yazan "İlahiyatçı-Edebiyatçı" Baha Rahmi ÖZEN'lerden tutun da; Terme'mizin üzerine ilk kitabî muhtevada "Terme Tarihi" isimli eseri yazan Yrd. Doç. Dr. Nuri YAZICI'ya kadar; hele "tüzel kurum yapısı" olarak; "Terme Yerel Gazete Yönetim Zihniyeti" olarak daima "Amazonizm İdeolojisi Meftûnu"olduğunu her defasında "de jarjo/hukuken" de "ispat"lamış olan "Terme Bilgi Gazetesi" isimli "Terme Yerel Gazetesi"nde hâlen "köşeyazarlıkları"nı devam ettiren "Eğtimciler"in, "Öğretmenler"in, böyle bir "acı ve katı gerçeğe" rağmen; "duruş-tavır-eylem" sergileyemeyişlerine kadar....
                                  Hele 30 (otuz) seneyi aşan süredir "seçilmişlerden oluşan" "Terme Belediyesi" ile "atanmışlardan oluşan" "Terme Kaymakamlığı" müesseselerinin "Amazonizm İdeolojisi Meftûnluğuna" kadar...
                                Ne demeli!?

                                "Amazonculuk", "Amazonizm", önce "İngiliz İntellijansı"nın; sonraları da "U.S.A. Zihniyetliler"in ve "Masonlar"ın " Terme"mizden başlayarak, bütün "vatan sathı"nı
" Amazonlaştırma çabaları"; "Amazon Terme" oluşturmaktan da öte " Amazon Türkiye" oluşturma gayretleri değil mi!?
                               "Müslüman Atatürk" ün(Bakınız, Prof.Dr. Haydar BAŞ, "Hoşgeldin Atatürk", İcmal Yayıncılık, 10. Kasım.2017) tabiri ile "Gaflet,dalalet ve hattâ hiyanet"lik vaziyetler değil mi!? Vesselam...
Terme, 14.04.2018
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Öğretmen
                               
                                    VE MEZKÛR ŞAHSİYET ve TÜZEL KURUM YETKİLİLERİN DEDİKLERİ
SAMSUNDA YAYIN YAPAN AKASYAM.COM HABER SİTESİNE KONUŞAN GÜNEYSU AMAZON HEYKELİ YIKILMALI DEDİ
                                     Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu: Amazon heykeli yıkılsın, bayrak yerden kaldırılsın!
                                      Memur Sen Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Samsun İl Başkanı Nejdet Güneysu, Samsun’daki ucube Amazon heykelinin ayaklarının altına resmedilen Türk Bayrağının derhal oradan kaldırılması gerektiğini belirterek, “Heykel Yılsın, Türk Bayrağı yerden kaldırılsın” dedi.
Türk Bayrağına yapılan hakareti Türk Milletinin asla affetmeyeceğini sözlerine ekleyen Güneysu, Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu hatadan bir an önce dönmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı toplantılarda her seferinde Türk Bayrağını yerden alıp katlayarak hürmetle cebine koymasının ne anlama geldiğini bir kez düşünülmesi gerekmektedir. Bir milletin tarihiyle oynamak bir belediyenin yapacağı bir şey değildir. Memur Sen olarak Amazon heykelinin Samsun’a yakışmadığını ve Türk tarihiyle alakası olmadığını, gelecek nesillere bırakacağımız tarihi ve kültürel mirasın bu olmadığını belirtmek istiyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için gereken adımın atılmasını bekliyoruz” diye belirtti.
                                          BİR MASALDAN TARİHİ DEĞER ÇIKMAZ!
                              MEMUR SEN Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, bir masaldan kültürel ve tarihi değer çıkmayacağının da altını çizerek, “çıksa bile bunun yeri ne Samsun’dur ne de Terme’dir. Samsun’un karar alıcılarının yarın tarih önünde yargılanmamaları için Türk tarihini bu kadar basite almamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
13.04.2018 21:40
                               SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu: Amazon heykelinin ayakları altında Türk Bayrağı kabul edilebilir bir şey değildir!
Samsun Gelişim Derneği SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, Samsun’da Amazon Heykelinin ayaklarına altına yapılan Türk Bayrağı resmine tepki göstererek, “böyle bir şey kabul edilebilir değildir” dedi.
Samsun Haber - 2018-04-12 14:56:59
                                   

                               BAŞKAN YILMAZ NİYE AMAZON AŞIĞI?...(*)

                               Samsun'un Batıpark bölgesini bilirsiniz.
Oradaki 'Samsunla ilgisi bulunmayan, tarihimizde ve kültürümüzde yeri 'masaldan ibaret' olan Amazon köyü ile Amazon heykelini de bilirsiniz.
                             Milyonlarca liranın heba edildiği bu ucube heykelin hemen dibine de 'Türk bayrağı, hilal ile yıldızın konulduğunu da bilmeyenler öğrendi artık.
Hemen yanı başında da yine Samsun'la ilgisi olmayan o dev aslanları da görmüşsünüzdür.
                              Dünyada eşi benzeri olmayacak şekilde sahile 'Golf sahası yapan' zihniyet, sahil kenti Samsun'u da 'aslan memleketi' gibi niye tanıtmaya çalışıyor onu anlamış değilim.
Melih Gökçek'in, yeni başkan tarafından sökülüp kaldırılan dinozorlarından farksız bir olay değil aslında.
Ama benim anlamadığım şey, Türk tarihiyle alakası olmayan ve gelecek nesillere tarihi ve kültürel bir mirasla ilgisi bulunmayan bu Amazonlara ve aslanlara, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz niye bu kadar aşık?
                              Hani denizin ortasına da 'bir garip el koymuştu' onu anladıkta, bu Amazon sevgisi nereden geliyor?
                              Hem de öyle bir sevgi ki, sadece uydurma Amazon Köyü'ne heykel hariç 2 milyon lira harcayacak kadar.
                              Hem de öyle bir tutku ile aşık olmalı ki; imza kampanyasına ve tepkilere rağmen 'umursamaz tavırlarıyla' heykelin dibine yerleştirdiği Türk Bayrağını, halen kaldırmayacak kadar.
Hem de öyle gözleri karartmış bir inat olmalı ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Bayrağı'na gösterdiği hassasiyeti göremeyecek kadar.
                               Bu konuda Samsun'da fırtınalar koparken, tek bir açıklama yapmayan Başkan Yılmaz'ın umursuzluğuna STK'lar da tepki göstermeye başladı.
                               Memur Sen Şube Başkanı Güneysu: "Büyükşehir Belediyesi'nin bu hatadan bir an önce dönmeli. Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı toplantılarda her seferinde Türk Bayrağını yerden alıp katlayarak hürmetle cebine koymasının ne anlama geldiği bir kez düşünülmeli."
                               Aynı zamanda TCK'ya göre Bayrak kullanım şartları açısından suç olup olmadığını Cumhuriyet Başsavcılığı'na havale ediyorum ancak, bu kadar anlatılabilir, anlayabilene bu 'milli yanlış'..
                               Peki SAGEM Başkanı Kürşat Gündoğdu, ne dedi?: "Amazon heykelinin ayaklarına altına Türk Bayrağı serilmesi kabul edilemez. Hangi akla ve mantığa hizmet için dikildiğinin anlaşılması mümkün değil. Ucube Amazon Heykeli yıkılmalı ve Samsun gibi Milli Mücadelenin Başkenti olan bir ilde Türk Bayrağına yapılan bu hakaretten geri dönülmelidir.
                               Şimdi gelinen noktada Başkan Yılmaz, Amazon aşkına ne kadar devam eder, ya da inadından döner mi, Türk Bayrağı'nı 'yerden' kaldırır mı, hakkında soruşturma açılır mı, kaldırmamakta direnir mi, yoksa 'Sevda değil, hata yaptık' der, Türk Milleti'nden özür diler mi göreceğiz..
                              Ama ben şahsi fikri mi söyleyeyim.
                               Seve seve kaldıracaktır Başkan Yılmaz, ucube heykeli de, Türk Bayrağı simgeleri olan yerdeki hilal ve yıldızı da..
                              Çünkü bu milletin 'kültürel değerleriyle oynayabilirsin, sülünleştirebilirsin, Amazonlaştırabilirsin, çok ses çıkmaz belki ama manevi değerlerine hakaret etmeye kimsenin 'gücü de inadı da' yetmez.
                               Kaldırılacaktır.
                               Nokta
(*): A.Yener CABBAR,"Başkan Yılmaz Niye Amazon Âşığı",Halk Gazetesi,14.Nisan 2018

Hiç yorum yok: