31 Aralık 2019 Salı

"SİYASÎ BUHRAN" DERİNLEŞİYOR...

"SİYASÎ BUHRAN" DERİNLEŞİYOR...




"Milattan Sonra 2019" bitiyor, "Milattan Sonra 2020" başlıyor...
"2023' e 3 Kala"; görünen manzara o ki;"Siyasî Buhran" derinleşiyor...
Elbette ki;"2001 Türkiyesi" ile "2020 Türkiyesi" bir değil.
Birçok "yenilikler", birçok "değişiklikler" yapıldı.
"Maddî Kalkınma" namına yapılan "yenilikler" ve "değişiklikler" ile "Büyük Türkiye","Süper Türkiye" olabildik mi?", "tartışılır..."
Güya "Manevî Kalkınma" namına yapılan "yenilikler" ve "değişiklikler"de,ülkemizin,toplumun, ne derece "manevî olgunluğa" erdiğimizi de, neredeyse hergün yaşanılan "sosyal facialar"la âşikâr...
"YALANLAR ÇAĞI"
Neredeyse "Milattan Sonra" yaşadığımız "2001-2019 Dönemi"ne bir isim verilecekse;'Yalanlar Çağı Dönemi" desek yeridir.
"Barış Pınarı Harekatı" sonrası; "Türkiye'mizi Yöneten Siyasî Kadro"nun,"Türk Milleti"ne dediklerinin "hangileri" uygulanabildi ki?
Âdeta "ecdadımızın türbesi"ni "ricat"la çektik de,"bir metre öteye" götürebildik mi?
Yoksa, "AB'den çıktık";"NATO'dan çıktık"; bütün "Amerikan Üsleri"ni kapattık mı?
Yoksa "İtalyan etkisi" olduğu da dillendirilen; güya "yerli ve millî otomobil" 'üretildi" de; "şarj edecek" 'elektrikli tesis" mi bulamadık?
Yoksa; bazı "ilim adamları"nın bile zamanla "Karadeniz'i bile öldürür" dediği ; aslında "Amerikan-Vatikan-Yeni Roma İmparatorluğu Projesi" olan "Kanal İstanbul Projesi"nin; dedikleri gibi"Türk'ün Kilidi" olan ve rahmetli "Ulu Önder"in de uygulaması olan "Möntro Antlaşması" ile hiç mi alakası yoktu?
"Şairler Sultanı"nın mısralar ile"Bütün insanlık,muşamba ve dekor/Bütün insanlık, yalana teslim..."
Adeta bütün "Türk Milleti", bütün "Müslümanlar","yalana teslim..."
"Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Etme Sistemi"ne hem "yalanlarla", hem de güya "Milliyetçi" "siyasî bir tüzel kurum'un ;"süper dönekliği"ile , zar-zor 'de jarso","hukukı" olarak,"millete","müslümanlara" 'onaylat"tırarak geçilmedi mi?
Yoksa,"hakikaten" 'kudema siyaset ve devlet adamları", böyle bir "Tek Lider Modeli" mi istemişlerdi?
"Kanal İstanbul Mes'elesi"nde bile, güya "Milliyetçi" malum "siyasî hükmî şahsiyet"in başındaki "Devlet"in;"8 Year Ago","sekiz sene önce" ne dediğini, bilen biliyor...
"Sonuç"lara,"meşrû yollar"dan gidil(e)meyeceği de bir "içtihad farklılığı" mı yoksa?
Benim yaşadığım coğrafyadaki "Türkiye'mizi Yönetenler"in "seçilmiş" ve "atanmış" 'mümessilleri' bile bir "Çarşamba Şeker Fabrikası Vakıâsı" ile ne "taklalar atmaya" başladılar...
"Kitleler Psikolojisi..."
Üstelik bütün "millet", bütün "müslümanlar"; âdeta "Kısasta Hayat Vardır" 'ilahî düsturu"nca da;"bir kişiyi idam edersiniz, onlarca insanı öldürülmekten kurtarırsınız" düşünce ve niyeti ile "sosyal facialar"dan "vatan hainliği"ne kadar "idam" talep ederken; âdeta "ikinci demagog";"ikinci Süleyman" gibi "demagoji" yapmanın âlemi ne ola ki?
"SİYASÎ BUHRAN" DERİNLEŞİYOR...
"Milattan Sonra 2020" itibari ile"2020"; mevcut 'siyasî kadro"ların, mevcut "perişanlığı" ile de, bilhassa "siyasî buhran"ların daha da derinleşeceği sene olacaktır.
"Siyasî Buhranın Kaynakları", bu yazının kapasitesini aşar...
Velâkin "görünen köy de kılavuz istemez" vesselam.

Salıpazarı,31 Aralık 2019
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: