1 Aralık 2019 Pazar

TURAN GÜVEN HOCAMIZ, ÖNKUZU'NUN ŞEHADETİNİN 49.YILDÖNÜMÜNDE "UÇMAĞA" VARDI...

TURAN GÜVEN HOCAMIZ; ERTUĞRUL DURSUN ÖNKUZU'NUN,
ŞEHADETİNİN 49.YILDÖNÜMÜNDE, 'UÇMAĞA' VARDI...


"Onlar vazifesini yaptı/Sıra biz de Ülküdaş" mısralarının da ifâde etmek istediği üzre;"Ülkücü Hareket"imizin 'Büyük Değerleri" den, Prof.Dr.Turan GÜVEN Hocamız da vefât etti;'Uçmağa' vardı.
Hem de,"Şehid Ülküdaşlarımız"ın;"Ülkücü Şehidlerimizin" 'ilk sıraları'nda yer alan; Tokatlı,Zileli Ertuğrul Dursun ÖNKUZU'nun, şehadetinin 49. seney-i devriyesinde...
Rahmetli GÜVEN HOCA'mızın ismini duymayan;"1965 Nesli"nin en tıfıl, en çelimsiz "Milliyetçi-Ülkücü-Alperen Camiâ" muhabbetlisi ve müntesiplisi yoktur.
Hakkında,şöyle bir de; hatırlamak bâbından "internet taraması" yaptığımızda,sergüzeşt-i hayatının 'ayrıntı'larını da öğreniyoruz.
Gündelik konuşmalarımızda "Alzemer Hastalığı" dediğimiz "hastalığı"; rahmetli GÜVEN Hocamız,"Alüminyum Hastalığı" olarak târif etmiş. Ve sebep olarak da ,"bakır kabların yerini alüminyumun alması ve beynimizin tahriş edilişi..."

Rahmetli GÜVEN Hocamız "Biyolog" idi ve "Hücre/Hücre Biyololoji" ve hatta "Biyoteknoloji","DNA"lar mevzûlarında konuşabilecek "İlmî Şahsiyet" idi.
"İnsan Genom Projesi"nin "Hakikati"ni de,"Asrımızın Sapık Mezhebi Uygulaması" olarak târif etmekteydi."-İnsanların herşeyi DNA'larına,genlerine şifrelenmemiştir."İnsan Genom Projesi" de, günümüzun 'sapık mezhebi',"Cebriye Mezhebi" zihniyetidir..."
"İlmî İzahata" da sahipti.
DOLU DOLU BİR HAYAT

Adana-Kadirlili olan rahmetli Prof.Dr.Turan GÜVEN Hocamız da,"Yusufıyeli Ülkücüler"dendi de.
"Üniversiteli Asistanlar Derneği Genel Başanlığı"nı ise; "MHP Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ"ye de devreden şahsiyetti.
"MHP çatısı" altında da mücadele etmişti.
Hattâ bir ara "BBP MKYK Üyeliği" ile de mücadelesini idame ettirmişti.

Yine bir zamanlar Samsun'da bile şubesi olan-Recep TEMEL Başkandı- "Selçuklular Vakfı"nın da Mütevelli Heyeti Başkanı idi.
Çoğumuzun bile az bileceği iki mes'elede; biri "Çözüm Süreci"; diğeri ise "Başkanlık Sistemi" mes'elesinde, rahmetli Nevzat KÖSOĞLU gibi düşünmüş; mevcut "siyasî irade"yi desteklemişti.
Bu mezkûr iki mes'elede de,"U Dönüşü " yapmamıştı.
Ardından kalan tek kitabı ise;"İnsan Gelecekle Yaşar"
ÖNKUZU
Maateessüf "Şehid Ülküdaşlarımız/Ülkücü Şehidlerimiz"in şehadet Yıldönümlerinde,"yeni şeyler" söyleyemiyoruz.
Âdeta "anti-tezlerimiz"in alayvâri dediği üzre;"Vatan-Millet-Sakarya Edebiyatı" yapıyoruz.
Geçen senelerde,"Müslümanlar küfre karşı omuz omuza...Kanımız Aksa da Zafer İslam'ın" ve mevcut "Ülkücü Yemin"i de kaleme almış olan; rahmetli ARVASÎ Hocamızdan sonra da;"İ'lây-ı Kelimetullah için Nizam-ı Âlem Dâvâsı"na da emeği geçen "ikinci büyük şahsiyet" olan Dr. Lütfi ŞEHSUVAROĞLU;"Kafes Sinema Filmi"ni,"sinema salonları"nda da seyrettirdi de; çoğumuz "Ülkücü Hareket"in 'İslâmî Vechesi"ni,"İslamî Mayası"nı da hatırladık.
"Kafes Sinema Filmi", "Bir Dönemin Fedakâr Nesilleri"nden olan; rahmetli ÖNKUZU'nun da şehadet vetiresini mevzû alıyordu.
ÖMRÜMDE 'İLK OKUDUĞUM ROMAN:SANCI"
Şahsen, benim de,"Lise Talebelik Seneleri"mde, ömründe "ilk okuduğum roman" da, hâlen hayatta olan Emine IŞINSU(ÖKSÜZ)'nun "Sancı" isimli 'biyografik romanı' idi.
Daha "dün gibi" hatırlıyorum:"Terme Éşrafı"ndan "Katar"lara ait "Terme Birlik Kitapevi"nden "Sancı" romanını almış, hatırlayabildiğim kadarı ile de okumuştum.
Bir cuma günü, 'Yalı Mahallesi Camiî" avlusunda, Cuma namazını beklerken;"Süleymanlı bir ağbi"de, bana, rahmetli şehidimiz ÖNKUZU'yu da anlatmıştı.
KARAKAYA'LAR-ÖZDAĞ'LAR-AÇIKGÖZ'LER
Günümüzdeki "internet taramaları"ndan da bakılıp görüleceği üzre; 2010'larda, rahmetli "İslamcı" "Ayna" sahibi Hasan KARAKAYA'lar, birden fazla sayıdaki yazılarında;"Ülkücü Şehidimiz Ertuğrul Dursun ÖNKUZU" nun "şehadet süreci","şehadet vakıası" ile alakalı, âdeta yeni bir "Hukuk Dosyası" açar gibi, çok ehemmiyeli "belge"leri,"kanıt"ları,"delil"leri dillendirmiş ve şöyle suâl eylemişti:"-Kemal KILIÇDAROĞLU, Siz de Var mıydınız?"
Rahmetli ÖNKUZU'nun şehadetinin 49. Yıldönümü de geçti; hâlâ bir cevap yok.
Kezâ,"Dâvâdaşları" Selçuk ÖZDAĞ'lar da, Prof.Namık AÇIKGÖZ'ler de, mezkûr mes'eleyi dillendirenlerdendi.
Biliyorsunuz,rahmetli şehidimiz ÖNKUZU'nun katilleri,"4 sene sonra", "1974 Affı" ile hapislikleri de bitmişti.
Şimdilerde, kimbilir, kimileri "70'ini devirmiş" bir hâlde yaşıyorlar; kimileri de öldüler...
Aralarında "nedamet" duyanlar;'pişmanlık" duyanlar var mı?, bilemiyoruz.
Hattâ mezkûr suâl ile alakalı " Ne derlerdi?", bilemiyoruz.
EZCÜMLE:
Turan GÜVEN Hocamız da "uçmağa" vardı.
Hem de "Kürt" olduğu iddia edilen; Tokatlı,Zileli "Şehid Ülküdaş"ımız;"Ülkücü Şehidimiz" , rahmetli Ertuğrul Dursun ÖNKUZU'nun, şehadetinin 49. Yıldönümü gününde.
Üniversite'deki "şehid edildiği mekanı kapatılırken" de,;rahmetli nam-ı diğer OZAN ÂRİF'ler vefât ederken de; hadi diyelim en hafif tabir ile "bîgane kalan "tüzel yapı başındakiler", maateessüf GÜVEN Hocamızın da vefâtına " bîgane kaldılar.."
"Hasbünellahi ve nimel vekil"(Destekçimiz Allah(c.c.)'tır.)

Terme, 25 Kasım 2019
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: