5 Ağustos 2020 Çarşamba

"NİZÂM-I ÂLEM OCAKLARI", "ALPEREN OCAKLARI" İSMİNİ NİYE ALMIŞTI?

"NİZÂM-I ÂLEM OCAKLARI", "ALPEREN OCAKLARI" İSMİNİ NİYE ALMIŞTI?

Son günlerde, zihnime bu suâl takılıp duruyor; hafızamda dolanıp duruyor;"Nizâm-ı Âlem Ocakları", "Alperen Ocakları" ismini niye almıştı?
"Sivil Mehmetçik"in "Âlâsı" olan fakat belki de hâlâ "Devlet Erki Hukukî Sistemi" nazarında "Şehid" telakki edil(e)meyen "Muhsin Başkan"ın; bu yazımın hacmini aşan kertedeki sebeplerden dolayı; "Kırıla Kırıla Yen İçinde Kol Kalmadı" düsturu ile de dönemin "MHP"sinden koparak; "yeni bir oluşum"; "Hilâl-Gül Hareketi"ni; "Ülkücü Hareket'in Çekirdeği-Özü" olan "Büyük Birlik Hareketi"ni başlatarak; 'BBP"yi; akabinde de "Gençlik Kuruluşu" "Nizâm-ı Âlem Ocakları"nı; "Nizâm-ı Âlem Dergisi Temsilciliği" ismi ile bütün sathında; sayıları "1000(bin)leri" geçen şekilde; bir "Sivil Toplum Kuruluşu(STK)" olarak da "Teşkilatlandırdı..."
Velâkin "2000'ler Türkiye"si sonrası; "Nizâm-ı Âlem Ocakları Dergi Temsilciliği"; "Alperen Ocakları Dergi Temsilciliği" olarak "isim değişikliği"ne gitti. "I'lây-ı Kelimetullah için Nizam-ı Âlem Dergisi" de; "Alperen Ocakları Dergisi" ismi ile yayın hayatına sürdürmeye başladı.
"SAMSUN NİZÂM-I ÂLEM OCAKLARI BAŞKANI RECEP TEMEL"İN AÇIKLAMALARI...

"Terme Birlik MEFKÛRE-Birlik olmadan, dirlik olmaz" isimli "dergivâri mahallî neşriyatı"mız vasıtası ile zamanında, böyle bir "isim değişikliği"ne "karşı" çıktım, "tepki" koydum.
Dönemin "Samsun Nizâm-ı Âlem Ocakları Başkanı Recep TEMEL", resimde "kupür"ünü gördüğünüz "açıklamalar" da bulunmuştu.
"Nizâm-ı Âlem Ocakları"nın "Alperen Ocakları" ismini almasının "sebepleri"ni şöyle açıklamıştı:
1- "2000'ler Türkiyesi' başında yaşanılan "Hizbulvahşet Olayı" ve "Nizâm-ı Âlem Ocakları"na yönelik "Hizbullah Örgütü Sızmaları..."
2- "Nizâm-ı Âlem" terkipli mefhumunun yazılışındaki zorluklar...
3- "Antalya'da yapılan İstişare Toplantısı"nda, "isim değişikliği mes'elesi tartışılmış, müzakare edilmiş ve "Alperen Ocakları" ismini alması "Karar"ına varılmış olması...
YA KADİR MAHİR DAMATLAR; NAM SERGERDE "MAHİR ABİ" NE DİYOR!?
"Nizâm-ı Âlem Ocakları"nın, "isim değişikliği"ne giderek; "Alperen Ocakları" ismini almasının belki de en ehemmiyeti "sebebi"; Kadir Mahir DAMATLAR; nam sergerde,"Ülküdaşların Mahir Abisi"nin "öyle istediğinden dolayı mıdır?
Geçen aylardaki bir yazımızda(*); "Ülküdaşların Mahir Abi"sinin, bir dergiye verdiği "röportaj"da, bu yönde bir "açıklama" da okumuştuk.
ELHASIL:

Benim bildiğim; bilhassa 'fikir mücadeleleri"nde, asla ve kat'a "ricat edilmez"; "geri adım atılmaz ..."
Hiçbir "Hukukî Mes'ele" veya "Darbe-Marbe Yok" iken böyle bir "isim değişikliği"ne gidilmiş olması; neticeten "çok yanlış" olmuştur.
Üstelik,"Nizâm-ı Âlem" başka; "Alperen" başkadır.
Elbetteki, "Nizâm-ı Âlem"i gerçekleştirecek; "hakikatleştirecek" olan "İnsan Modeli" "Alperen İnsan Modeli"dir.
Üstelik "Alperen İnsan Modeli" de, "Tasavvufì Hayatımız" da da, "Hakikî Mürşidler"e tekabül etmektedir.
02 Ağustos 2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci
Dip Not:
(*): İsmet GÜLTEKİN, "Vefatının Daha Doğrusu 'Şehid Edilişi"nin 11. Seney-i Devriyesi(25 MART 2009-25 MART 2020) Hâtırasına"; 15 MART 2020; "Sosyal Medya"

Hiç yorum yok: