5 Ağustos 2020 Çarşamba

NECİP FAZIL KISAKÜREK "HAKİKATİ" ÜZERİNE...

NECİP FAZIL KISAKÜREK "HAKİKATİ" ÜZERİNE...

Rahmetli "Kahramanmaraşlı" Necip Fazıl KISAKÜREK; "Büyük Türk Düşünce ve Mücadele Adamı", "Büyük Doğu Mefkûresi Lideri", "Sultan'uş Şuara"/"Şairler Sultanı",bilhassa "Mukaddesatçı Türk Nesli" üzerine büyük tesirler bırakmış bir şahsiyetimizdir, değerimizdir.
İtiraf edeyim ki; onun "Millî Türk Talebe Birliği"nde verdiği "Ayasofya Hitâbesi" konferansından, "Ayasofya Tartışmaları"nda, "Ayasofya-i Kebir Cami-î Şerifi"nin, "Camiî" olarak açılışına âdeta ramak kala öğrendim ve bu hâlden dolayı da çok hayıflandım.
Âdeta "basireti" ile dedikleri çıktı...
"24 Temmuz"larda, bir "Cuma Günü" ve "31 Temmuz"larda, yine bir "Cuma Günü","86 sene sonra ilk Bayram Namazı"nda, "İlk Kurban Bayramı Namazı"nda, bu Müslüman Türk Milleti, "koşarak namaza gitmesi" ile de âdeta "Sel üzerindeki bir saman çöpü"nden daha öte bir hâl sergiledi...
NECİP FAZIL KISAKÜREK "HAKİKATİ..."
"Necip Fazıl KISAKÜREK'i Farklı Gösteriyorlar"(1) başlıklı dünkü bir yazıda ise "Yahudi Türkler"den; "Yalancıktan Müslümanlar"dan, "İki Kimlikli, Gizli, Esrarlı ve Çok Güçlü Bir Cemaat" da olan "Sabetaycılar"dan bahis ile rahmetli KISAKÜREK'in çıkarttığı "Büyük Doğu Dergisi"nde, rahmetli Bediüzzaman'a da yer verdiği hattâ "Bediüzzaman Said NURSÎ" diye bir eserinin de, bir kitabının da olduğu hatırlatıldı.
Doğrudur.Tıpkı rahmetli Osman Yüksel; nam sergerde SERDENGEÇTİ de, "Serdengeçti Dergisi"nde, hem de "Kapak Resimli" bir şekilde, rahmetli Said NURSİ'den bahsetmiştir, okurlarına tanıtmıştır.
Velâkin rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK, "Büyük Doğu Dergisi"nde ve "kitap" olarak da, rahmetli Bediüzzaman Said NURSÎ'den bahsetmiştir de; Rahmetli Bediüzzaman Said NURSÎ, "Sözler" diye de bilinen "Kırmızı Kaplı Kitapları"nda, "Risale-i Nur Külliyatı"nda, rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK'den bahsetmiş midir? "Bir mısra" da olsa "şiirleri"ne yer vermiş midir.
Hayır! Bilebildiğim kadarı ile rahmetli Bediüzzaman Said NURSÎ; rahmetli "Şâirler Sultanı" Necip Fazıl KISAKÜREK'in "bir mısra" ile de olsa hiçbir "şiiri"ne, "Sözler" diye de bilinen "Risale-i Nur Külliyatı"nda yer vermediği gibi, hiç de bahsetmemiştir.
Niye!?
"Kronolojik" olarak bir "mes'ele" mi vardı.?
Yoksa, benim de bilemediğim "başka sebepler" mi vardı?
Kaldı ki; bu suâl, senelerden beri hafızama mıhlanmış bir suâl de...
"SÜLEYMANLILAR" NE DEMEK İSTİYORLAR?
"Türkiye Nakşibendileri"ni meydana getiren; "Tarikat-ı Âliye"mizin "Imam-ı Rabbanî Kolu"ndan gelen; rahmetli "Silistreli" Süleyman Hilmi TUNAHAN Efendinin "Talebeleri"; "Süleymanlılar" da, rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK hakkında, ne demek istiyorlar ki!? Dedikleri,"sosyal medya"da dolaşıp duruyor ve mevcut "Büyük Doğu Yayınları"nca da; "İslamî Büyük Doğu Akıncılar Cephesi"nce de hiçbir "tekzip" ile "yalanlama" ile de karşılaşmıyorlar yahut da bencileyin bilemiyor...
Bilhassa bencileyin de, "Süleymanlıların Son Liderleri"nden rahmetli Arif Ahmet DENİZOLGUN'un Eylül 2016'daki vefatı sonrası "sosyal medya"da okuduğumda, âdeta "şoke" olduğum rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK izahatları...(2)
ELHASIL:
Hasılı, rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK'i de "olduğu gibi" anlayabilmek ve kavrayabilmek icâp eder.
"Şark Kültürü"nde ise bu yönde çok gayret sarfetmek de icâp ediyor...
Rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK; elbette "Mukaddesatçı Türk Gençliği"nden ve de Müslüman Türk Milleti'nden soğutulamaz...
Velâkin "Hakikat"ler de çok ehemmiyetli...
Vesselâm..
01.Ağustos.2020
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci
Dip Notlar:
(1): Vehbi KARA, "Necip Fazıl KISAKÜREK'i 'Farklı' Gösteriyorlar",Yeni AKİT Gazetesi, 31.07.2020
(2): "Ona Neden Köpek Dendi?", mehdininordusu.blogspot.com, 9 Ağustos 2016 ve "Süleymanlılar Anlatıyor: Necip Fazıl KISAKÜREK'in Gerçek Yüzü", "m.youtube.com"daki "video"lar...
Not:"tr.wikipedia.com"da, "Süleymanlıların Liderleri"nden rahmetli Kemal KAÇAR'ın; Necip Fazıl KISAKÜREK'i, rahmetli Süleyman Hilmi TUNAHAN Hazretleri ile tanıştırdığı da ifâde ediliyor.

Hiç yorum yok: