22 Ekim 2017 Pazar

"Yeni AKİT Gazetesi"de,"AMAZONİZM İDEOLOJİSİ'NİN SESİ"Mİ!? TERME, "AMAZONLAR ÜLKESİ" ÖYLE Mİ!?

"Yeni AKİT Gazetesi" de, "AMAZONİZM İDEOLOJİSİ'NİN SESİ" Mİ!?
TERME, "AMAZONLAR ÜLKESİ" ÖYLE Mİ?
"Terme Bilgi GAZETESİ"nden sonra, "Yeni AKİT Gazetesi" de, "Amazonizm İdeolojisi'nin Sesi" mi oluyor ne!?

"Anadolu'da VAKİT Gazetesi" ismi ile bir " 12 Eylül"de, Türkiye'miz genelinde , günlük periyotta "yayın hayatına" başlamış olan "Yeni AKİT Gazetesi"ni, "dünden bugüne", "yüzelsel" de olsa "tahlil" edersek: Neredeyse 2005'e kadar, bugün "Sözcü Gazetesi"nin üstlenmiş olduğu, kaba ifade ile "Sistemin gazını alma, milletin gazını çıkartma" fonksiyonu görüyordu.Neredeyse "herşeyi"ni "de facto/fiîlen" sahiplenmiş olan bendeniz de, 2000-2005 seneleri arasında neşretmeye muvaffak olduğum "Terme Birlik MEFKÛRE-Birlik olmadan, dirlik olmaz" isimli, adeta "Pîr çıkar, bir çıkar" "yerel/mahallî" gazetemi işte bu süreçte, bugünkü ismi ile "Yeni AKİT Gazetesi"nin Dergah Ofset Matbaası"nda bastıyordum.
Bir yazımda da "ayrıntılı" bir şekilde açıkladığım üzre; "Terme Birlik MEFKÛRE-Birlik olmadan, dirlik olmaz" isimli gazetemin yeni sayısını ve " Terme'de Ermeni-Rum Zulmü" isimli " kitapçığımı" bastırmak üzre, İstanbul'daki "gazete idaresi"ne gittiğimde, "borcumdan dolayı" "boş senetlere imza"attığımda, akabinde olanlar oldu.Bugünkü ismi ile " Yeni AKİT Gazetesi"nin "hukukî sorumlusu", "Avukat Emin"in Terme'ye gelişi, bir-iki "görüşme" yapması ve neticede Terme'de "kimlerden tyo aldıysa", 3 (üç) milyarı aşan borcumu, "maaş"ımdan, "haciz yolu ile", 6 (altı) milyarı aşan meblağ ile "tahsil" etmeleri. Üstelik gazetemi ve kitapçığımı basmayarak da, hem "ekonomik lince", hem de "fikir/düşünce linci"ne maruz kalmam...
Zaten "2005 sonrası" da bir " kırılma noktaları" oldu ve tamamiyle "siyasî irade'nin sesi değil borazanı" oldular..
"FETÖ/PDY VAKIASI" öncesi, hem "17/25 süreci" öncesi "arşiv taraması" yapıldığında, daha düne kadar gazetelerinde "Muhterem M. Fethullah GÜLEN Hocaefendi Dedi ki" diye "haber başlıkları" atan "Yeni AKİT Gazetesi Ankara Bürosu da FETÖ'cü, PDY'ci çıkmış olmalı ki, "Serdar ARSEVEN"leri " Yeni AKİT Gazetesi Gemisi"ni "terketti..."!?
Hele "Haydar BAŞ Hareketi"nin, "İcmal Gençliği"nin öyle "dehşetengiz iddiaları" var ki!?
Ve yine daha düne kadar adeta "HDP'nin Yayın Organı" veya "PKK'nın Sesi"olan "15 Temmuz 2016 FETÖ/PDY -U.S.A. İşgal Girişimi" sonrası "kapatılan" "Özgür GÜNDEM Gazetesi"ile "aynı matbaada basılmaları...""U.S.A. ağzı ile" dersek, tanımlarsak; "Aşırı Uçların İttifakı..."
VE AV. YAŞAR BAŞ-"AMAZONİZM İDEOLOJİSİ"
Kendisi de esasında "Termeli" olan ve "Yeni AKİT Gazetesi"nde, " köşeyazarlığı" da yapan Av. Yaşar'ın; dünkü "Yeni AKİT Gazetesi"ndeki "köşesi"ndeki yazısı: "Bir yerel kalkınma analizi: Terme" Diyor ki Av. Yaşar BAŞ: " Terme, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından birine sahip. Bu nedenle amazonlar ülkesi kabul ediliyor."(*)
Ve daha geçen haftalarda "kongreleri"ni yapan "Amazon Termeli Kültür Derneği Başkanı" Mustafa GÜLER'in " Yazı Yorumları"ndaki cümleleri: "...Terme Amazonların (Themiyscra) adıyla kurduğu ve başkenti olmuş bir yerleşim yeridir.Böyle bir geçmişe sahip başka bir yer var mı?"
"Terme, "AMAZONLAR ÜLKESİ"" öyle mi!?
"Böyle bir geçmişe sahip başka bir var mı?!" öyle mi!?

Bendeniz "Amazonluğun İçyüzü" "kitabî" çalışmasını yapmış biri olarak tekrar ve tekrar ifade ediyorum ki:""Türkiye'mizdeki Amazonculuk"," Türkiye'mizdeki Amazonperverlik", "Türkiye'mizdeki Amazonseverlik"; evvelinde " İngiliz İntellijansı"ile ortaya çıkartılmış "uyduruk bir tarih"; günümüzde ise "Amerika Birleşik Devletleri"nin "sahiplenmesi" ile bir "ideoloji"ye,her "izm'li ideoloji" gibi, bir "Emperyal İdeoloji"ye, "AMAZONİZM İDEOLOJİ"ne dönüşmüştür...
Hâlâ bu "hakikati" sahih bir şekilde anlamak ve kavramak (ilmen) istemeyenler;"GAFLET, DALALET ve HATTA HIYANET İÇERİSİNDEDİRLER..." vesselam...
Terme, 21.10.2017, Cumartesi
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: