22 Ekim 2017 Pazar

"NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!"

"NE MUTLU TŪRK'ŪM DİYENE!"


Çooook marazî/hasta zihniyetler "türedi zihniyetler", günümüzde de revaçta ve "hükmedici konumlarda"lar...
Türkiye'mizin yetiştirdiği en ehemmiyetli "sosyal ilim adamlarımız"dan,"sosyolog ve siyaset ilim adamı", merhum Prof. Şerif MARDİN'CE ifade edersek; "Kutsal Devletimiz gibi "Kutsal Mahallelerimiz" de, " farklı düşünmeye", " tenkid ve eleştiriye" ve "sosyal olaylara ilmî bir şekilde ayna tutulmaya, tutulmasına" hiç mi hiç, tahammül edemiyorlar.
."Kutsal Devletimiz gibi, "Kutsal Mahallelerimiz" de " totaliterler" ve "otoriteler. .."
Hele de bir "sekte"nin, bir "kiliğin",bir "ideolojinin, bir "fikriyatın" "sesi"değilseniz, "afaroz" edilmeniz kaçınılmazdır.
Biliyor musunuz, "Türkiye'mizin Bediüzzaman Olayını "fikirler âlemine "ilmen"taşımış ve "bedel" de ödemiş olan merhum MARDİN; "Bediüzzaman Olayına "özne" olarak değil de, "nesne"olarak ele aldığından dolayı, neredeyse bütün "Nurcu gruplar" tarafından sahiplenilmemiş ve ilgili ilmî kitapları da bir kenara konulmuştur...
"Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Olayı"na da, "ifrat (aşırı)" ve "tefrit"(çok geri) bir şekilde "yaklaşıldığı" velâkin bir türlü ilgili ilim dalları açısından ele alınıp da, değerlendirilemediği, ilim ve "orta yol" penceresinden" "gerçekci" bir şekilde analizler, tahliller yapılamadığı 2017'ler Türkiye'sinde yaşamaya devam ediyoruz.
"Ulus Devlet" diye-yok Kızılay Devlet!!!- diye insanlık tarihinin "Kadim Millet"lerinden biri olan "Türk Milleti" ne ve "Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK "e"aşırı allerjili" malum zihniyet sahipleri de; dün olduğu gibi bugün de " Ne Mutlu Türk'üm Diyene!" sözünden hâlâ "rahatsızlık" duymaktadırlar..Ūstelik "Ne Mutlu Türk Olana!" denilmediği hâlde..

Unutmayınız ki; bir merhum müteffekkirimizin de vurguladığı üzre;" Türk'ün düşmanları, İslâm'ın da düşmanlarıdırlar..."
"NE MUTLU TŪRK'ŪM DİYENE!"
Terme, 10/ Eylül/2017
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: