13 Kasım 2017 Pazartesi

"PAYİTAHT ABDÜLHAMİD" DİZİ FİLMİ ÜZERİNE İKİ MÜHİM İKÂZ

“PAYİTAHT ABDÜLHAMİD” DİZİ FİLMİ ÜZERİNE
 İKİ MÜHİM İKÂZ!!!




Bendeniz mümkün mertebe “tembellerin kutusu” denilen ve günümüzde yüzlerce “kanallar”ı olan “televizyonu”, şuurlu bir şekilde kullanmaya dikkat edenlerdenim. “Seçici” olmaya çok dikkat etmekteyim.
Bu sebepdendir ki, öyle hemen her şeyi, “peşin hükümlü/ön yargılı” bir şekilde, hemencecik “tu kaka” etmem.Mümkün mertebe “orijinali”ne kıymet vermeye gayret ederim.
Yine bu sebebdendir ki; elbette bendenizin de seyrettiğim, seyretmeye gayret ettiğim, “dizilerim var”, “dizi filmlerim var…”

“Payitaht Abdülhamid” dizisi, dizi filmi gibi…
Mümkün mertebe “Payitaht Abdülhamid” dizi filmini, sıcağı sıcağına seyretmeye gayret etmekteyim…
“Payitaht Abdülhamid” dizi filmi vesilesi ile çok sahih, çok doğru bilgiler de öğrenmekte ve kavramakta, “Millî Tarih Şuur”um ve “a
Anti-s
Siyonist ş
Şuur”um da artmaktadır.

Meselâ,“Kurtlarla Dans”ın mânâsını, yine “Payitaht Abdülhamid” dizi filmi vesilesi ile anladım, kavradım:”Aç kalan(Boz) Kurtlar, halka/yuvarlak olurlar ve dönmeye başlarlar. Nihayetinde hangi (Boz)Kurt yorulur da, yere düşerse, diğer (Boz)Kurtlar, yorulup da, yere düşen (Boz)Kurt’u yemeye başlarlar…”
Hayatiyeti idame eden bütün “X,Y ve Z Nesilleri”nin “Payitaht Abdülhamid” dizi filmini seyretmelerini tavsiye ederim.

                                             İKİ MÜHİM İKÂZ

Birinci ikâzım: “Payitaht Abdülhamid” dizi filminin başlangıç “görseli”, başlangıç “jeneriği” çoooook güzel olsa da; gözlerden kaçan/kaçırılan bir mevzû, bir mes’ele var: “Osmanlı Devlet Arması”ndaki “Ay/Hilâl” içindeki cümlenin yer almayışı…

Her ne kadar “internet”teki bazı “Payitaht Abdülhamid” dizi filmini tanıtıcı reklamlarında o cümle yer alsa da, “Payitaht Abdülhamid” dizi filminin başlangıç “jeneriğindeki görsel”de yer almamaktadır.
“Osmanlı Devlet Arması”ndaki “Ay/Hilâl “ içindeki  “Osmanlıca” yazılmış o cümlenin okunuşu ve mânâsı ise şöyle:””El müstenidü bi tevfikaati’r rabbaniye meliki’d-devlet’il-osmaniyye” Mânâsı ise: “Osmanlı Devleti’nin Padişahları, Allahü Teala’nın muvaffak kılması  ve yardım etmesine dayanırlar.”

İkinci ikâzım: Bendenizin bir “araştırma yazı”mda da- “Resmî Tarihçiler” de, “Gayr-i Resmî Tarihçiler” de “Gerçekci” Değiller”- dillendirdiğim üzre;

 (• Bir “Büyük Yalan” Daha Çöktü…
• “Otuz üç(33) senelik devrinde, bir karış toprak kaybedilmediği iddia edilen “Ulu Hakan”, “Gök Sultan” Sultan Abdühamid-i Sâni/ Sultan 2. Abdülmamid Han Devri, meğerse “622 senelik Devlet-i Aliyye tarihinde en çok toprak kaybettiğimiz devir” imiş. 
Bazılarının “Ulu Hakan”; bazılarının “Gök Sultan” dediği ve ekseriyetinin de “33 senelik devrinde bir karış toprak parçası kaybedilmediği” “Büyük Yalanı” sona eriyordu artık. “Resmî Tarihçiler” gibi “Gayr-i Resmî Tarihçiler” de, adeta “yalan söylemişler”di.. “Gerçekçi” değillerdi ve “Tarihî Hakikat” değildi yazdıkları…”Tarihî Hakikatleri” tamamiyle yazamıyor ve dillendiremiyorlardı…)

Bazılarının “Ulu Hakan”, kimilerinin “Gök Sultan” ve kimi ecnebî takımının da “Kızıl Sultan” dediği  SultanAbdülhamid-i Sâni/ Sultan İkinci Abdülhamid dönemindeki “toprak kayıpları mes’elesi…”
Bu “toprak kayıpları mes’elesi”, acaba “Payitaht Abdülhamid” dizi filmini kaçıncı bölümünde ele alınıp, dillendirilecek ki?!
13/Kasım/2017
İsmet GÜLTEKİN

metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: