10 Ağustos 2014 Pazar

12. "REİS-İ CUMHUR-RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

                     12.“REİS-İ CUMHUR-RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



30 Mart 2014 Mahallî İdareler/Yerel Seçimler sonrası başlayan “12. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci”, nihayet, bugün, 10 Ağustos 2014, Pazar akşamı bitmiş oldu. 12. “Reis-i Cumhur Recep Tayyip ERDOĞAN” seçildi.  İlk defa “milletvekilleri”nce değil, doğrudan “millet”in ta kendisince yapılan seçim ile.
Sahiden de “siyasetin üstünlüğü, Genelkurmay çizgisine, askerî vesayete” tescillendi mi???
Sahiden de geleceğin Türkiye’sinde hiçbir Genelkurmay başkanı, artık daha “Cumhurbaşkanı” olamayacak mı?
“Tartışmalı” mevzûlar elbette..
“Sistem değişikliği”ni, yani “Parlamenter sistemden Başkanlık sistemine geçişi” yapacağını alenen ifâde etmiş olan 9 Ağustos 2014’ün “Cumhurbaşkanı adayı”, artık fiîlen 10 Ağustos 2014, Pazar akşamı itibari ile “12. Reis-i Cumhur”umuz, “12. Cumhurbaşkanımız” Recep Tayyip ERDOĞAN se-çil-di.
“Tahlilleri, analizleri” sıhhatli olan “düşünce adamları”, “düşünce kadınları”, 10 Ağustos 2014, Pazar akşamı, daha saatler 22.00’ye bile gelmeden, TV kanallarında, benim izlediğim “Kanal D” de, hep şu hususları vurguladılar:
1-    Katılım yüzdesi, en son yapılan seçime, 30 Mart 2014, Mahallî İdareler seçimine göre çok geri seviyede. Neredeyse %15 oranında geride ve 7,5 milyon seçmen sandığa gitmemiş..Eğer ekseriyeti “tatil”de olan bu seçmenler de rey/oy kullansalardı, 12. “Reis-i Cumhur” seçimi, muhtemelen 2. tura kalacaktı..
2-    Mevcut siyasî iktidar, 30 Mart 2014,mahallî İdareler seçiminde aldığı “oy oranı”nın ancak bir-iki puan üzerinde oy alabildi. Bu ise “Yeni Türkiye” diye “yaldızladıkları”, “sistem değişikliği” yapabilecek bir “hukukî desteğin” ve “siyasî desteğin” de “yetersiz” olduğunu göstermektedir..
3-    Ekmeleddin Mehmet İHSANOĞLU, öncelikle CHP tarafından “Cumhurbaşkanı adayı” gösterildikten sonra, “CHP Teşkilatları” ‘kaynadı’, “Ulusalcı kanatları” ‘karşı’ çıktı ve “kamuoyu” nezdinde ise “ilk intibâ” çok menfî oldu. MHP ise çok çalışmadı. Üstelik “siyasî şartları” itibarı ile de ve “Ülkücülüğün de muktezası” olarak kendi “Cumhurbaşkanı adayı”nı da çıkartmadı, “Çatı Adayı”na ‘teslim’ oldu. Neticede ise, “MHP Teşkilatları”nın “üst seviyesi”nde “CHP Adayı Bir Cumhurbaşkanı” ‘tercih’ine de adetâ hiçbir ‘itiraz’, hiçbir ‘isyan bayrağı’ yükselmedi. Böyle bir ‘itiraz’ ve ‘isyan bayrağı’ “BBP Teşkilatı”nda, “Alperen Ocakları”nda yaşandı.  Belki de “siyaseten çok yanlış bir itiraz, isyan bayrağı” idi. Neticede  anında “işi bitti.”MHP Teşkilatları” ise beklentinin tam aksine, 10 Ağustos 2014, Pazar akşamı hemen hemen tamamen açıklanan “12. Reis-i Cumhur” seçim sonuçlarına göre, 30 Mart 2014, Mahallî İdareler seçiminde “Belediye Başkanlığı”nı kazandığı “bütün iller”de bile  “Çatı Adayı” ile kaybetti..
Sahi, neden “MİT’çi Genel Başkan” da denilen “Dr. Devlet BAHÇELİ”, kendi adayını, “MHP Adayını” göstermedi ki? “Büyük bir siyasî hâtâ “ değil miydi böyle bir “strateji”?
Çileli, “Daha Güzel Daha Güçlü Türkiye HERGÜN Gazetesi”nde “fikir mücadelesi” vermiş ve hâlen de “bir şekilde” “mücadeleleri”ne devam eden “Ülkücü İhtiyar Delikanlılar” bile neredeyse “çaresizlik”le “kötü MHP Yönetimi”ni desteklediklerini yazmaktalar!!!
4-    Ve 07 Ağustos 2014’de “Samsun”a da gelmiş olan “12. Cumhurbaşkanı Adayı”, “Çatı Adayı” Ekmeleddin Mehmet İHSANOĞLU Beğ’in değerlendirmesini yapan, kabaca Samsunlu “Solcu bir kalem”in de “yazdıkları”(*) hepsi  çıktı!. Elbetteki, “12. Reis-i Cumhur” seçimlerinde “en kazançlı” çıkan “siyasî hareket”-ki  aç-kapa’larla adetâ zoraki de oluşturulmuş olsa-“Haçlı Gül Hareketi”, “hadi diyelim “Kürt(!) siyasî  hareketi” oldu. “Solcu UZUN”un  da yazdığı üzre, hem Karadeniz Bölgesi’nde, hem Türkiye genelinde oylarını arttıran “HADEP’lerden BDP’ye ve HDP’ye uzanan siyasî çizgi”, neredeyse mevcut “seçim barajı”nı aşabilecek oranda, % 9’ları aşan oy aldı. İstanbul’da %9,İzmir’de %8, Ankara’da %3….Çünkü anlaşıldı ki, “MHP”nin “Belediye Başkanı” kazandığı illerdeki sonuçlarda gösterdi ki, kabaca “Solcular”,  her yerde, “Çatı Adaya” oy vermediler. “Solcular, MHP’ye yan çizdiler….””03 Şubat 1976’lardan 12 Eylül 1980’lere kadar “Ülkücü Hareket”in “fikir-düşünce bayrağı” olan “Daha Güzel Daha Güçlü Türkiye HERGÜN Gazetesi”nde adetâ “esamesi okunmayan” “MİT’çi Genel Başkan” ‘Dr. Devlet BAHÇELİ”, güyâ kabaca “Solcular”dan böyle “takdir” alıyor olmalı!!!!
5-    Elbette ki neredeyse “bütün Nurcular” da, “Nurculuğun ekseriyeti” de oylarını, tıpkı güyâ “çekimser” kalan  “Millî Görüş biziz biz!”, diyen “Saadet Partisi Teşkilatları” gibi, “Recep Tayyip ERDOĞAN”a  oy verdiler…Neredeyse “bir milyon oy”, “Millî Görüş Biziz Biz!” diyen, 2014’ler Türkiye’sinde bile “Tipik MSP Zihniyetleri” sergileyen  oylar…

NETİCE:

“12. Reis-i Cumhur” seçiminde reyimi kullanmak üzre vasıta ile giderken; karşı istikâmetten gelen otomobillerin farları, “öğle saati” de olsa yanıyordu ve ben şöyle diyordum: “- Herhalde ilerisi karanlık olmalı…”
Sahiden ŞEHSUVAROĞULLARI’nın “2024 Romanı”ndaki gibi bir “geleceğin Türkiyesi”ne , “karanlığa” doğru mu gidiyoruz ki?!
Bence, yine “arkada”, “arka fon”da ‘CIA Logosu…”
Yine USA’ce de olsa, “12.Reis-i Cumhur-Recep Tayyip ERDOĞAN” “hayırlı olsun” bâri, diyelim…
Terme, 11. Ağustos.2014
İsmet GÜLTEKİN
Dip Not:

(*): Necdet UZUN, “Sorun, İhsanoğlu Değil”, ‘Haberin İçinden’ Köşesi, Samsun Haber Gazetesi, 08.Ağustos. 2014, Cuma, sayfa 3

Hiç yorum yok: