20 Ekim 2019 Pazar

"SOLCU SAYIKLAMALAR" ve "NURCU SAYIKLAMALAR"

* "BARIŞ PINARI HAREKÂTI"MIZA,"5 GÜN MOLA" VERİLİRKEN...
* ŞİMDİ "TEFEKKÜR ZAMANI"
"SOLCU SAYIKLAMALAR" ve "NURCU SAYIKLAMALAR"


Türkiye'mizde, bilhassa "100.Yaş"ına yaklaşılan "Cumhuriyet Tarihi"miz boyunca;"Millî Mes'eleler"imiz;"yerel'den vatan sathına" kadar; "iki pencere"den değerlendirildi, değerlendiriliyor:
Ya "İlmî Mes'ele", ya da "Siyasî Mes'ele" diye...
"Cenup Hudutlarımız"da, üçüncüsü yapılan "Türk Askerî Harekâtı"mıza,"Mehmedçik Harekâtı"mıza, bilinen ismi ile "Barış Pınarı Harekâtı"mıza da, bu "iki pencere" den "bak"ıldı, değerlendirildi ve " gör"üldü.
Meşhur "GENÇ"in bir kitabının da ismi olan "Amerikan Köpekleri" demeyeceğim amma âdeta "Amerika Birleşik Devletleri"nden evvel "Barış Pınarı Harekâtı"mızı, "Amerikan Çomarlığı"nı ispatlarcasına, hemen hemen bütün "solcular" ve " solcu varyasyonlar"ca "karşı" çıkıldı.
Öyle ki,"5 gün mola" verilen "Barış Pınarı Harekâtı"mızın "9. Gün" bitimine kadar;"solcular"ın ve "solcu varyasyonlar"ın "cerideleri", "gazeteleri" olan "Cumhuriyet Gazetesi","Birgün Gazetesi","Evrensel Gazetesi" ve "Yaşlı"nın "Gazete"si,"Yurt Gazetesi", neşriyatları ile "yayın politikaları" ile "istikrarlı" bir şekilde,"Mehmedçiğimizin Harekâtı"na "karşı" çıkmayı sürdürdüler...
Bu "9 Gün" içinde,"hayat telaşası"ndan fırsat bulup da, gözlerimin televizyon ekranlarına takıldığı bir anda, ismini hatırlayamadığım bir televizyon kanalının "canlı/naklen yayını"n da konuşan bir "CHP Milletvekili", elinde tuttuğu bir gazete kupürü ile de "Barış Pınarı Harekâtı"mıza "ilk kim savaş dedi?" mevzûnda , âdeta "bilimsel sosyalizm" gereğince de,"bilimsel açıklamalar" yapmaya çalışıyordu.
Allah(c.c.) aşkına,"Uluslararası Hukuk" çercevesinde yapılan "Meşrû Harekâtımı"zı, "Cenup Hudutları"nda,"pin pon topu oynamak" için mi yapmıştık?
"SOLCU VARYASYONLAR"DAN "AYDINLIKÇILAR..."
Neredeyse ,hemen hemen, âdeta" Amerikan Çomarlığı" yaparcasına, bütün "solcular", bütün "solcu varyasyonlar; "Barış Pınarı Harekâtı"mızı,"USA Yetkilileri"nden önce "durdurmak" isteyen "Our Boys"lar gibi "karşı" çıkarlarken; cemaziyelevvelleri "karanlıklar" ile dolu "Aydınlıkçılar", eski "İP"çiler ,"İşçi Partililer", günümüzün "Vatan Partilileri", hangi sebeplerde"destek" çıktılar;"anlama"dık,"kavrayama"dık.
"NURCULARIN SAYIKLAMALARI"
Âdeta bütün "varyasyonları" ile "solcuların sayıklamaları" ,"istikrarlı" bir şekilde devam ederken;"Günümüzün Nurcuları" da, "Nurcu Sayıklamaları"na da devam ediyorlar.
"Dünün Risale-Nur Talebeleri","Dünün Nurcuları","siyasî"leri,"siyasî iktidar"ları, "fisebîlillah" 'destek'lerlerken;"Bugünümüzün Risale-ı Nur Talebeleri","Bugünümüzün Nurcuları" ise "siyasî"leri,"siyasî iktidar"ları,"para karşılığı"nda, bazı "kazanımlar karşılığı"nda "destek"liyorlar..
"Şark'ın Meşhur Kürd Âlimi",merhum "Bediüzzaman Said NURSÎ"(k.s.)'nin,"para" veya bazı "kazanımlar karşılığı"nda, merhum "Şehid" Ali Adnan MENDERES'i;"Demokrat Parti(DP)"yi "destek"lediğini, hâşâ söyleyebilir miyiz?
"Muhal ender muhal...."
"Siyasî Nurculuk/Siyasal Nurculuk" da, böyle birşey olsa gerek.
Üstelik; hâlâ "Risale-i Nur Hareketi"nin,"Nurculuğun Bütün Varyasyonları" ile âdeta "Nurculuk Hareketi"nin, neticede "bağrından fışkırmış" olan "FETÖ/PDY VAKIÂSI MES'ELESİ"nde,"Risaler-i Nur Talebeleri","Nurcular","adam gibi" bir "ÖZ-ELEŞTİRİ" de ya-pa-ma-dı-lar...
"Üstelik, son senelerde ortaya çıkan bir "Tarihî Hakikat"; bir "Siyasî Tarih Hakikati"de de olan;"Kıbrıs Barış Harekâtı"mız sonrası "yaptırımlar"a,"ambargo"lara maruz kalmamıza rağmen;"Mason Süleyman DEMİREL","İncirlik Üssü" dahil, bütün "USA ÜSLERİ"ni,bütün "AMERİKAN ÜSLERİ"ni, hem de "5 (beş) sene boyunca",'kapatmıştı", "kapatmıştık..."
Velhasıl, "Bugünümüzün Risale-Nur Talebeleri","Bugünümüzün Nurcuları","Nurcu Abiler"; böyle bir "Tarihî Hakikat" üzerinden; âdeta "prim yapmaya çalıştılar","prim yapmaya çalışıyorlar..."
Bilhassa da, "Mehmet KUTLULAR Cemaati","Yeni ASYA Ekolü..."
Rahmetli Osman Zeki YÜKSEL'in; nâm-ı diğer "SERDENGEÇTİ"nin bile " İ LOVE YOU AMERİKA " başlığı ile "şiir" de yazdığı "Tek Başına Demokrat Parti İktidarı Dönemi"ne, "madalyonun ön ve arka yüzü"nü de dikkate alan; " cihet-i sitte/altı cihet"ten;"holistic" bir şekilde "bak"amıyoruz ve tamamını da "gör"emiyoruz...
Halbu ki; "Ezber Bozucu Tarihçilerimiz"den de olan, Sinan MEYDAN'ın,"araştırması"(1), gözlerimizi âdeta fal taşı gibi açtı.
Rahmetli "Şehid Ali Adnan MENDERES"li "Demokrat Parti"nin "Tek Başına İktidar Dönemi"nde de, Türkiye'miz,"tamamiyle Amerika'ya bağımlı hâle de gelmişti."
"NATO'ya girebilmek için; Kore'ye bile Mehmedçik göndermiştik..."
"USA ÜSLERİ","AMERİKAN ÜSLERİ" mes'elesinde bile ;"Cemheriy-e Müttefiken Amerika"ya, daha da "bağımlı" olacak tarzda,"büyük yanlışlıklar" da yapılmıştı.
ELHASIL:
"Barış Pınarı Harekâtı" boyunca da,"Yeni ASYA Gazetesi" de, âdeta "PKK'nın/FETÖ/PDY'nin Paçavrası" dedirten türden "manşet"ler attı,zikzaklı "karikatürler" yayınladı...
Şimdi "Tefekkür Zamanı..."
Rahmetli "Harput'un Yiğit Delikanlısı","Alperen Ahmed KABAKLI Hoca"mızın ;"ZAHO'DA TÜRK BAYRAĞI DALGALANMAYA GÖRSÜN" 'başlık'lı bir "Gün Işığında" yazısını hatırlıyorum da...
Neticede,"9.Gün"ün de,"USA/ABD" tarafından;"5 Günlük Zoraki Mola" ile "durdurulan" 'Barış Pınarı Harekâtı"nda,"biiznillah", "Muzaffariyat ve "Muvaffakiyet" elde etmedik mi?
"Solcu Sayıklamalar"da,"Nurcu Sayıklamalar" da,"Kimbilir, belki yarın;; belki de yarından da yakın bir zamanda","biter" inşaallah.
Terme, 18 Ekim 2019
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci
Dip Not:

(1): Sinan MEYDAN," YANKEE GO HOME","Türkiye'ye Yönelik Amerikan Tehditleri", Sözcü Gazetesi, 14 Ekim 2019

Hiç yorum yok: