20 Ekim 2019 Pazar

"SALIPAZARI BELEDİYESİ", "SEÇİM VAADİ" DE OLAN "ALPARSLAN TÜRKEŞ" İSMİNİ HÂLÂ VEREMEDİ...

""SALIPAZARI BELEDİYESİ",
"SEÇİM VAADİ" DE OLAN,
"ALPARSLAN TÜRKEŞ" İSMİNİ, 
HÂLÂ VEREMEDİ...

Türkiye'miz "Mahallî İdareler/Yerel Yönetimler" seçim vetiresinde, bu sene, çok sayıda "ilkler" yaşandı.
"Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği Seçimleri"nde, farklı "ideolojik kimliklere" sahip "siyasî partiler" bile;"Cumhur İttifakı" ve "Millet İttifakı" ismi altında,"31 Mart Mahallî İdareler/Yerel Yönetimler Seçimi"ne katıldılar.
Hattâ o kertede ki; "MSP" ismini niye "12 Eylül Sonrası" "tekrar" almadığı hâlâ belli olmayan ve içerisindeki "ehl-i şia etkisi"ni ispatlarcasına, "Türk Siyasî Tarihi"nde Devlet Tören"siz Defnedilen Tek Siyasî Hareket" de olan ve "Millî Görüş Hareketi/Erbakan Hareketi Asıl Biziz" 'iddiası' ndaki "siyasî parti"nin "İngiliz karı ile evli olduğu elli sene sonra" anlaşılan, kamuoyuna mal olan "Genel Başkanları" bile;"- Biz mahallî idareler/yerel yönetimler seçimine "tek başına" giriyoruz" "yalanını" söyleyen "siyasîler" bile oldu.
YA "SEÇİM VAADLERİ?"
Artık normal şartlar altında, neticede seçilmiş "Belediye Başkanları" na verilen "mühlet" de doldu.
Neredeyse altı buçuk ay(6,5) geçti.
"Seçim Vaadleri"nin uygulanılanlarını, yerine getirilenlerini, gören, bilen, işiten var mı?
"Siyasî Tarihimiz"deki birden fazla sayıdaki "Partili Cumhurbaşkanları" gibi hattâ daha da öte bir târif ile "Genel Başkan" vasıflı âdeta "Partici Cumhurbaşkanları" gibi "31 Mart Mahallî İdareler"Yerel Yönetimler Seçim Süreci"nde, "siyasî faaliyetler" de bulunmuş olan "Başkan","Başkomutan" bile; "Ayasofya Dâvâsı"ndan tutun da, "öğretmenlere, polislere ve sağlık çalışanları"na yönelik "3600" rakamlı çok sayıda "seçim vaadleri"nde bulundular,"rey aldılar","oy aldılar..."
Neticede; ne olduğu malúm:
"MHP'liler AK PARTİ'ye; İYİ PARTİ'liler de CHP'ye seçim kazandırdılar", il ve ilçe Büyükşehir Belediye Başkanlıkları kazandırdılar.
Velâkin "ikinci defası" nda da İstanbul'u kaybettiler,"İstanbul eşittir Türkiye ise","Türkiye'yi kaybettiler"; Başşehir Ankara'yı kaybettiler, İzmir'i, Adana'yı kaybettiler...
Ve akabinde ise "tartışmalı bir mevzû" olarak da, hattâ "-Bakınız, İstanbul'a da, İzmir'e de, Ankara'ya da, hattâ Adana'ya da "Kayyım Atarız" tehditleri de oluştururcasına; Diyar-ı Bekr, Van gibi "Seçimle Gelmiş Büyükşehir Belediyeleri"ne , mevcut "hükmedici siyasî irade","Valileri Belediye Başkanı Yaparak","Kayyım" olarak "atadı..."
"Netekim Paşa"nın,"1982 Anayasası Oylaması ile kendisini otomatikmen "Devlet Başkanı"/"Cumhurbaşkanı" seçtirmesi gibi "tuhaf" durumlar.....
YA "LOCAL" ÖLÇEKTEKİ "SEÇİM VAADLERİ?"

"Local" ölçekte de, "ilçe" bazında da,"31 Mart Mahallî İdareler/Yerel Yönetimler Seçim Süreci"nde de, "Cumhur İttifak"lı veya "Millet İttifak"lı "Belediye Başkanı Adayları" da,"seçmenlere seçim vaadi"nde bulundular.
Samsun ili Salıpazarı İlçesi "Belediye Başkanı Adayı","Cumhur İttifakı" nın "adayı", AK PARTİLİ Halil AKGÜL de, "seçim vaadleri"nin de "etkisi" ile ikinci defadır,"Salıpazarı Belediye Başkanı" olarak,"AK Parti"den seçildi.
Salıpazarı ilçesinin "siyasî meteorolijisi"ni bilenlerce de malûm ki;"MHP, ikinci siyasî güç" ve "akraba etkisi" ile de "Demokrat Parti" nin de bir "siyasî güçü" de mevcut.
İkinci defa da seçilmiş olan "AK PARTİ"li Salıpazarı Belediye Başkanı Halil AKGÜL,"MHP seçmenleri"ne yönelik;"
-Seçildiğim takdirde, merhum Alparslan TÜRKEŞ'in ismini, Salıpazarı ilçesine vereceğim" şeklinde "seçim vaadi"nde de bulunmuştu.
"Bir neslin yetişmesi"ne de "Bsşbuğ"luk etmiş olan rahmetli Alparslan TÜRKEŞ; günümüzün "siyasî teşekkülleri"olan "MHP","BBP" ve "İYİ PARTİ" "siyasî kimlikleri"nin üzerinde bir "şahsiyet"tir de.
"Artıları ve eksileri" ile de, kelimenin tam anlamı ile de " Başbuğ" idi.
"-Hiçbir hakikî Mürşid-i Kamil'in sahip olamadığı talebelere sahipti" sözünün;"2019'lar Türkiye"si içinde geçerli olduğu "hakikati";"tartışılamaz" bile...
NETİCE-İ KELAM:
Hem, "Müslümancı" değil; "Müslümanca" tefekkür etsek; hem de "urf"u,"örf"ü dikkate alarak;"Türk-İslâm Töresi"nce tefekkür etsek;"vaadler de bulunmuş olma"nın ne demek olduğunu daha iyi anlar ve kavrarız....
Tez zamanda, "Horasan Alperenleri Diyârı","Ön- Türkler Diyârı","Peçenek- Kıpçak Türkleri Diyârı","eskimeyen ismi ile" "Bereket İlçesi"ne,"Salıpazarı İlçesi"ne, rahmetli "Alparslan TÜRKEŞ" ismi verile...

Çarşamba,16 Ekim 2019
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: