10 Nisan 2019 Çarşamba

TERME'DEN, "GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER..."

TERME’DEN, “GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER…”



“3. Defa” Mahallî İdareler ,”Terme Belediye Başkanlığı”nı kazanma seçimine,’ CHP+İYİ PARTİ+DP+Fetullahçı Oylar’la girdi, yine kazanamadı..
“Hidolim “in ‘manevî sahibi’, merhum Halil İbrahim Amca , “Avukat Ali YÜKSEL”in ‘3.defası’nı görse idi, yüzüne tükürürdü…
“Terme Belediye Başkanlığı”nı kazanabilme seçimine, “1. defa”sında ve ”2. defası”nda  “Terme Sevdası İçin Duruşunu Bozmayan Avukat Ali YÜKSEL”in; “Terme Belediye Başkanlığı”nı kazanabilmek için,  “3.defa”  “er meydanı”na çıktığında ise maateessüf  “Terme Sevdası İçin Duruşunu” bozdu.
 Çünkü,”bu sefer”, “3. defa”sında, sadece “Saadet Partisi” ‘siyasî kimliği’ ile değil;“Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti ile Demokrat Parti ile “ hattâ Terme’mizde,  “iki bin civarında oy potansiyeli olan Fetullahçılar ile ““Kronik AK PARTİ DÜŞMANLIĞI”nda, “Kronik Erdoğan Düşmanlığında” ‘birleşerek’  “siyasî er meydanına” çıktı.
“3. defa”sında,”Terme Belediye Başkanlığı Seçimi”ni kazanabilmek için; “Terme Sevdası İçin Duruşunu Bozarak” ‘mahallî idareler seçimi”ne girdi de ne oldu?
“Boyunun ölçüsünü aldı…”
Daha “4. defası” da olmaz…
Daha kim, kimler “oy verecek” ki?
 “Siyasî hayatı” da  bitti…
Avukat Ali YÜKSEL’lerin “3. defası”ndaki “kadrosu”, “İstanbul”dan gelmişlerdi, diyebiliriz.
Ve neticede, Terme’den ,“geldikleri gibi gittiler…”
“Termeli MHP’li Ülküdaşlar” da, birikmiş hınçlarını, Av. Ali YÜKSEL’in ‘kadrosu”nu da ‘ engelleyerek ‘aldılar…
Avukat Ali YÜKSEL’ler, “1. ve 2. Defası”nda olduğu üzre,” 3. Defası”nda da ,sadece “Saadet Partisi’nden niye seçime giremedi?
Belki, bu şekilde de girse idi, “3. Defası”nda kazanabilirdi de…

Siz, “Termeli Seçmenleri”, “Termeli Müslümanları” ne sanıyorsunuz ki?
Neticede, Avukat Ali YÜKSEL’lerin “3. defası”ndaki “kadrosu” ile de, “boylarının ölçüsünü” aldılar…
Üstelik, artık,”Terme”mizde de ve “Karadeniz”de de, Samsun Coğrafyasında da,”Büyük Kıyamete Kadar”,“Saadet Partisi-Millî Görüş” olarak, “seçim kazanabilmeleri” de”, çooook imkânsız…
Artık mümkünatı yohtur…
“Türkiye Geneli”,31 Mart 2019 Mahallî İdareler Seçimi Sonuçları”na göre de,”Kazandıkları Belediye Başkanlıkları” itibari ile de, neredeyse “HDP’li Diyarbakır”ın Partisi olup çıktılar…
Şanlıurfa’da bile seçime saatler kala yaptıkları “siyasî gaf” ile de, “Şanlıurfa Belediye Başkanlığı”nı bile kazanamadılar…
Hatta ‘iki dönemdir’ “Saadet Partili  Akçakale Belediye Başkanlığı”nı bile “Ak Parti”ye kaptırdılar…

Üstelik de “2019’lar Türkiye”sinde de, çok da “Takiyyeci”ler…
Hem de “Fetullahçılar”dan da  fazla derece de “takiyyeci”ler…
Ve “ 3. defa”sında, bilhassa da, ‘Kronik Erdoğan Düşmanlığı’nda, ‘Kronik Ak Parti Düşmanlığı’nda “birleştikleri âşikar” olan bir “kadro” ile”Terme Belediye Başkanlığı”nı kazanabilme adına ,“Terme Sevdası İçin Duruşunu Bozan” Avukat Ali YÜKSEL’ler, neticede, belki de bir daha “aday olmamak” kaydı ile de Terme’mizden “Geldikleri gibi gittiler…”
Vesselam…
Terme, 05.04.2019
İsmet GÜLTEKİN

Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: