18 Nisan 2015 Cumartesi

"ERMENİ KATLİAMLARI" YAPMIŞIK DİYEN 'TARİH DERGİSİ': #tarih

“ERMENİ KATLİAMLARI” YAPMIŞIK  DİYEN “TARİH DERGİSİ”:
“NTV TARİH”İN “GEZİ OLAYLARI” SONRASI VERSİYONU:
“DİREN TARİH”-“#tarih Bugünü Anlamak İçin”

“Küre-i Arz”ın ‘Meclis’lerinde, ‘Parlementoları’nda, hukukî bir terim olduğu söylenilen “soykırım” mefhumu kullanarak; “Siz ey Türkler! Ermenilere ‘Soykırım’ uyguladınız”, ‘karar’ları çıkmakta.”1915- Ermeni Olayları”nın 100. Yılı sebebiyle de Türkiye’mizde,Hasan Celal GÜZEL, nam-ı diğer ‘Tank Hasan” öncülünde beş cilt hâlinde “Yeni Türkiye” dergimiz “Ermeni Mes’elesi”ni masaya yatırdı. Yine “Üstad Tarihçimiz” Kadir MISIROĞLU da, “Tarihten Günümüze ERMENİ MES’ELESİ ve ZULÜMLER” isimli “Ermeni Tehciri’nin 100. Yılı”nda, “Bu Bir Sebil Yayınıdır” dedirten eserini neşretti. Ciddî mes’elelere kafa yormaktan  adetâ imtina eden “toplum gerçeği”miz de, “1914-1915 Belgeseli” de pek “rayting” yapamamakta, “hit”leri, “görüntülenme sayıları” ‘komik’ kertelerde kalmakta…
Üstelik neredeyse muazzam kafa karışıklığı ile diyelim bari, “Soykırım” diyenlerle adetâ sarmaş-dolaş olabilen “Alt-Üst Düzey Yöneticilerimiz” de var artık!!! Buraya yazmak istemiyorum, burada demek istemiyorum velâkin “Büyük Ortadoğu Projeleri”ni, “İllüminalite Örgütleri”ni, “Ampul”lerin ‘açılımı’nı, anlamlarını hatırladıkca; “Küre-i Arz”da adetâ arşa çıkan; “Türkler Ermenilere Soykırım Yaptı” ‘koro’larına ‘içtenlikle iştirak ettikleri’ni, ‘uygulamaları’ndan da his-se-di-yo-rum!!!
Tutturmuşuz, “Dünyada Ermeni Mes’elesinde Arşivlerini açmayan tek kesim Ermeniler kaldı.Ermeniler arşivlerini niye açmıyorlar?!” Yahu, siz olsaydınız açar mıydınız? Bir “İstiklâl Mahkemeleri Arşivleri” bile nice zaman sonra açılmadı mı?  Daha hâlâ “ATASE”lerde, “Genelkurmay Arşivleri”nde “açılmayan nice arşivler” olduğundan dem vuran tarihçilerimiz mevcut..O kadar da “salak”lar, o kadar da “aptal”lar mı yani?!

“NTV TARİH-DİREN TARİH” –“# tarih”DERGİSİ
“Tarih Dergileri”ne ömrüm boyunca hep yüksek alaka göstermişimdir. “Gezi Olayları” öncesine fikrî takip yaptığım ve “çok yeni bilgiler” de öğrendiğim ve “ufkumu da açan” “NTV TARİH” dergisinin “Gezi Olayları” sonrası kapanması/kapatılması sonrası versiyonu olan “Diren Tarih”, “#tarih-Bugünü Anlamak İçin” dergisi,Nisan 2015 sayısı, “Ermeni Katliâmları Bir varmış 1915 Bir Yokmuş 2015-100 Yıllık Trajedi  ve İnkâr Tarihi” ‘kapak yazısı”, “kapak konusu” ile yayınlandı. Bayiden aldığım ilk zamanda, TİMAŞ’ın, ÖTÜKEN neşriyatın da kitap reklamları, hem de azımsanmayacak ölçüde, verildiğini gördüm.
Bu yazıyı yazarken, şöyle bir yeniden baktım, okudum: “EDİTO” yazmış: “Bu bir soykırım değil. Soykırımdan da beter. Bu bir tarihten-coğrafyadan silme girişimi. Bu sadece Teşkilat-ı Mahsusa operasyonu değil, dedelerimizin bizzat veya dolaylı katıldığı bir toplumsal linç hadisesi.Bu bir “onlar hak etti” değil,”onlar hiç yaşamamıştı ki”politikası. Bu bir tehcir değil bir idam kararı ve infazı. Bu bir kıyım veya “karşılıklı boğazlaşma” değil, bir insanlık suçu.
Lafı dolandırmadan söyleyelim: Ermenileri Türk-Kürt-Çerkez-Laz elbirliği ile öldürdük. Mallarına, arazilerine el koyduk. Onların mallarını ve parasını, erken Cumhuriyet döneminin ilk sermayeleri yaptık. Kadınlarına, kızlarına tecavüz ettik. Hayatta kalanları Müslüman olmaya, adlarını değiştirmeye, gizlenmeye mecbur etti.”(**)
“EDİTO” yazısı böyle devam ediyor. Ve sayfa 64’den 88’e kadar, 24 sayfada, “Ermeni Katliamları-100.Yıl” başlığında, “Ermenileri katlettiğimiz, Ermenileri kestiğimiz, Ermenileri öldürdüğümüz” anlatılıyor…
Ve TİMAŞ , İlber ORTAYLI Hocamızın “Türklerin Tarihi” isimli kitap reklamını, 17. Sayfada, hem de tam sayfa; ÖTÜKEN NEŞRİYAT ise arka kapaktan bir önceki sayfada, “Üç Tarz-ı Siyaset” kitabının reklamını, hem de tam sayfa vermiş..
Allah Allah….Hadi diyelim “#tarih” dergisi “Ermenilere Soykırımdan da beter uygulamalar” yaptığımızı ‘kabul’ ve ‘iddia’ ediyor da; böyle ‘zihniyetli’ bir ‘tarih’ dergisine tam sayfa, ciddî reklam desteği veren TİMAŞ ve ÖTÜKEN NEŞRİYAT da mı böyle düşünüyor yoksa?!!!
Allahım ,“İçimizdeki beyinsizler sebebiyle bizleri helâk etme.(âmin)”
Sarıyer, 18.Nisan.2015
İsmet GÜLTEKİN
Dip Not.:

(*): Gürsel GÖNCÜ, “Türklerin ve Kürtlerin Ermenilerden alıp veremediği”, “EDİTO” yazısı, “#tarih” dergisi, Nisan 2015, 

Hiç yorum yok: