18 Nisan 2015 Cumartesi

"CHP'NİN GÜNAH GALERİSİNDEN SAYFALAR"(*)

“KADİR MISIROĞLU-Millî Hâfızamızı Tazeliyoruz!..
ALTI OKU İSLÂMÎ İMANIN ALTI ŞARTI YERİNE KONULMAK ÜZERE İCAD EDİLMİŞ OLAN:
CHP’NİN GÜNAH GALERİSİNDEN SAYFALAR”(*)
“Bu Bir Sebil Yayınıdır” Kitabının Hatırlattıkları
·        Rahmetli Osman Zeki YÜKSEL’in, “Toros Yüzlü Adam”ın, nam-ı diğer SERDENGEÇTİ’nin; “Serdengeçti Neşriyat”tan neşredilen “Radyo Konuşmaları” isimli kitapçığı da, Nisan 2015’ler Türkiye’sinde hâlâ yayınlanmamış olan “Birinci Radyo Konuşması” da eklenerek, mezkur eser gibi, kısaca “CHP’nin Günah Galerisinden Sayfalar” isimli eser gibi güzel bir baskı ile neşredilmeli. Ya nasib!!!
·        Yaşları ellileri bulan nesillerin hâfızalarına  ‘nakşedilmemiş’ti, ‘kazınmış’tı: “Kafatascılık” deyince akla “Türkçüler”, “Irkçılar” ve elbette “Me Ha Pe”liler gelir!!!
Hal bu ki, mezkûr/zikredilen eserde; “Kafatascı CHP-1”, “Kafatascı CHP-2”, “Kafatascı CHP-3”, “Kafatascı CHP-4”, “Kafatascı CHP-5”, “Kafatascı CHP-6”(s.257-262) sayfaları, aslında “Ce Ha Pe”nin “Kafatascı” olduğunu ispatlıyor…
Hal bu ki, “Türkçüler”, “Irkçılar”, 1944’lerde, “Tabutluklar”da çok da “işkenceler” görmüşlerdi.
Geçen senelerde, Star Gazetesi’nin ‘tıpkı basım’ olarak bazı sayılarını verdiği ve ‘tiraj’ da arttırdığı “Büyük Doğu” dergisinde , bir zamanlar ‘Oktay AKBAL’ yazdığı gibi rahmetli Hüseyin Nihal ATSIZ, nam-ı diğer ATSIZ da yazmış: “Türkçülüğe Karşı Haçlı Seferi: Çektiklerimiz”(s.264)
·        Maateessüf, 103 yaşına girmiş olan “Türk Ocakları”mızın yayın organı ve belki de Türkiye’mizin hâlen neşredilen en eski dergisi olan “Türk Yurdu” dergisinde, 1939’larda, “Ankara hâşâ Kâbe mi?!” dedirten “Türk’ün kâbesi Ankara” ifadeleri yazılmış.(s.154)
·        Bizim “devrim yılları” dediğimiz “dönem”de, “müderrislerimizin boyunlarına urganlar geçirilerek İstiklâl Mahkemelerine götürülmeleri, “İnkılâb Mezalimi” olarak tarif edilmiş..
Hal bu ki, doğrusu “devrim mezalimi” olmalı değil miydi?Maateessüf günümüzde böyle bir “mefhum hassasiyeti” neredeyse kalmamış gibi. Ortalık, “Küre-i arz”, “devrim”lerden geçilmiyor. Hattâ öyle ki, “devrim yapmayı meslek edinmiş devrimciler bile”, hayretlerde, gümanlarda!!!Ortalık, “devrimcilere bile kalmamış devrim çığlıkları ile dolu…” desek yeridir…


·        “M. Kemal”li “devrim yılları”nda, “İslâm Âlimlerimizi”, “yılanın başları ezilmelidir” dercesine, “yılan başlı resimler”le resimlerini yayınlayan “CHP Zihniyeti…”(s.61,62,286)
·        Mezkûr eserde iki yerde tashih hatası: Bir, “DÖNEMİN” yerine “DÖMENİN” yazılmış.(s.286)
İki, “İSLÂMÎ KİSVE DÜŞMANLIĞI” yerine “İSLÂMÎ KİSVE DÜŞMÜNLİĞİ” yazılmış. (s.112)
·        “Devlet terör işler mi?” “Devlet terörü” diye bir şey olabilir mi? “Menemen Vak’ası=Devlet Terörü” (s.428) değerlendirmeleri…
·        “Tek Parti Dönemi Uygulamaları-Benzerlikler” Yirmi yedi yıllık “CHP Tek Başına İktidarı Uygulamaları” ile dördüncü defa ‘Tek Başına İktidar’ olma hedefine mıhlanmış on iki yıllık “AKP Tek Başına İktidar Uygulamaları Benzerlikleri…”  “Sağcılaşmalar”, “Solculaşmalar”, “Düzene uymalar”, “Sisteme entegre olmalar…” “Dersim Katliamı”nın sorumlusu “CHP” ise “Uludere Katliamı”nın da sorumlusu “AKP”dir…”Dün”lerde “CHP Yolsuzluk” yaparken; “bugün”lerde “AKP Yolsuzluk” yapmakta ve setretmekte, örtmekte…”Dün”lerde “CHP Hukuksuzluklar” yaparken; “bugün”lerde de “AKP Hukuksuzluklar” yapmakta…Vesaire…
NETİCE-İ KELAM

Mezkur eser, bana “hizmet böyle olmalı” dedirtti: “Kalite en yüksek,fiatı en düşük” Dört yüz altmış dört(464) sayfalık güzelim baskılı-artık yayıncılık terminolojisinde neye karşılık geliyorsa- “Muazzez Davamızın Kılıçlaşan Kalemi ÜSTAD KADİR MISIROĞLU da; “Fahrettin ÇÖREKLİBATUR” ağbimizin, nam-ı diğer Cüneyt ARKIN’ın “Türk’üm desene! Türk’üm demek utanılacak bir şey mi?” sözleri ile “sol jargonlara gömülmüş kızcığı” paylaması gibi, tıpkı “Abdülhamid-i Sani Hazretleri” gibi, tıpkı rahmetli Abdülhakim ARVASÎ Hocamız gibi, “Yeni Türkiye Sözleşmesi”nde de görüldüğü üzre “milletimiz” de “milletimiz”e ilâve “ kadim” de “kadim” derken; asla ve kat’a hatırlamadıkları “kadim bir millet: Türkler”i; “Ben de Türk’üm” diye sahipleceğini ümid ediyorum..”Türk isen iftihar et; Türk değilsen takdir et…” ile de…
Ve mezkur/zikredilen eserin arka kapağındaki mısra: “zehî tasavvur-i bâtıl, zehî hayal-i muhal!...” AHMED CEVDET PAŞA
“Aklım, bu olmayacak bir düşünce, erişilmez güzel bir hayal dedi…”
Şahsen bu “Farisî/Farsca” mısradan şunu anladım: “İslamiyet Güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü yumanlar, sadece kendine karanlık ederler…”
Her Türk çocuğunun kütüphanesinde olması elzem bir eser: “Bu Bir Sebil Yayınıdır…”
Sarıyer, 18.Nisan.2015
İsmet GÜLTEKİN
Dip Not:
(*): Kadir MISIROĞLU, Millî Hâfızamızı Tazeliyoruz!.., Altı Oku İslâmî İmanın Altı Şartı Yerine Konulmak Üzere İcad Edilmiş Olan: CHP’NİN GÜNAH GALERİSİNDEN SAYFALAR-Bu Bir Sebil Yayınıdır., Sebil Yayınları Nu 289,Birinci Basım, Tunusbağı Cad. Nu.: 16 Doğancılar Üsküdar-İSTANBUL, Tel.: 0 216 553 51 51, www.sebilyayinevi.com(Sadece 10(on) Türk Lirası)



Hiç yorum yok: