1 Mart 2015 Pazar

"GÜLEN HAREKETİ" ve "NURCU GÖVDE-YENİ ASYA EKOLÜ" ELEŞTİRİSİ

“BİTEN” ’28 ŞUBAT SÜRECİ’NİN 18. YILINDA

“GÜLEN HAREKETİ” ve “NURCU GÖVDE-YENİ ASYA EKOLÜ” ELEŞTİRİSİ


Aylar öncesinden başladığı söylenilen “28 Şubat Post Modern Darbe Süreci”nde diyebileceğimiz bir ‘vetire’de, bir ‘süreç’te, ‘Milliyetçi-Ülkücü Camiâ’ da “iki büyük kayıp” yaşandığı, 28 Şubat 2015’lerde neşredilen güya “Milliyetçi-Ülkücü Gazeteler”ce bile hatırlatılmamakta. Biri, Rize Fındıklı’lı rahmetli “Galip ERDEM” Beğ; diğeri ise ‘Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in kitabını da yazmış olan” rahmetli “Başbuğ” Alparslan TÜRKEŞ Beğ…Günümüzün ‘günlük periyotlu’ güya ‘Milliyetçi-Ülkücü Gazeteler’in –ki biri Ortadoğu, biri Yeniçağ- gazeteleri, “28 Şubat Sürecindeki İki Büyük Kaybımızı Rahmetle Yâd Ediyoruz” veya “28 Şubat Sürecindeki Yüzakımız:Meral AKŞENER” gibi “manşetler” niye atamıyorlar ki?!
“Siyasî Şuur” sahiplerinin “Profesyonel Zihniyetlileri”, beni tiksindirmekte…Halbu ki, “Profesyonel Siyasetçiler” veya “Siyaseti Profesyonelce yapmaya gayret eden zihniyetliler”, “erdemliliği”, “fazileti” de baş tacı yapmaları elzemdir. Bir Allah’ın kulu çıkıp da şu suâli soramıyor: Ey Bahçeli! “10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim süreci”nde neden ‘Genel Başkan’ olarak ‘Cumhurbaşkanı Adayı’ olmadın?! Meclisteki dört ‘Genel Başkan’ın ikisi “Cumhurbaşakanı Adayı” olup; biri “Partisini daha fazla kuvvetlendirirken”; diğeri de “13. Cumhur Reis” olurken; siz, sizler, niye “Cumhurbaşkanı Adayı” olmadınız?!

Bir ikinci suâl ise; artık “28 Şubat Post Modern Darbe”nin “18. Yılı”nda, “12 Mart 1971 Muhtırasını, darbesini(!) de dahil, 12 Eylül’ü, 28 Şubat darbelerini bizatihî desteklemiş “Gülen Hareketi”ni hâlâ ne diye müdafaa ediyorsunuz ki?! “Gülen Hareketi”nin ‘avukat yetersizliği’ mi sözkonusu yoksa?!
Şahsen ben, “Gülen Hareketi”, 12 Mart’ı da desteklemiş yahu!”yu, “18.Yılı”nda birden fazla dedim..Star Gazetesi’ndeki “28 Şubat’ın Gülen’i” yazı dizisi size, sizlere hiçbir etki yapmıyor mu ki?!
Artık mevcut yaşanılan “olayları”, “vakıaları”  sahih bir şekilde an-la-ya-ma-yan “bir büyük kitle” görünümü arzetmekten ne zaman vazgececeksiniz? Hadi diyelim, gerçektende “Başkanlık Sistemi” mevzûnda mevcut “siyasî irade’ müthiş “propaganda gücü” ile de rahmetli Alparslan TÜRKEŞ’in meramını anlayamamakta; peki sizler üçüncü defa ‘nakl-i kubur’ olan “Mezar-ı Türk”ün yerinin değişmesini-hem de çok başarılı bir şekilde- niye sahih bir şekilde anlayamıyorsunuz?! “Emin PAZARCI”lar meselâ hepten de mi “yanlış” yazıyorlar?! Neden “müthiş çelişkiler” sergiliyor ve bazı televizyon kanallarının haber programlarında “çelişkileriniz haber” olmakta?!
“Siyasî Şuur” sahiplerinin “Profesyonel Zihniyetliliği”, “fırıldak olmayı mı” gerektiyor ki?! “Siyasette profesyonellik ‘fırıldaklık’ mı demek” yoksa?!
“Anti-tezlerimiz” diyebileceğimiz birtakım “siyasî kimlikler”in “güdümüne” mi girdiniz yoksa?!
“Seçim ile gelen seçim ile gitmez mi” yoksa?!
“GÜLEN HAREKETİ” ve “NURCU GÖVDE-YENİ ASYA EKOLÜ”
“28 Şubat’ın 18.Yılı”nda, “28 Şubat Bitmedi” manşetleri ile çıktı, “Zaman”ınız, “Yeni ASYA”nız..Sahi, “17-25 Aralık süreci” sonrası hele de “Nurcu Gövde”nin, “Yeni ASYA Ekolü”nün bu “birlikteliği”, bu “omuz omuzalığı” nereden kaynaklanıyor ki?! Neredeyse Türkiye’mizdeki çoğu “darbeleri” desteklemiş-12 Mart-12 Eylül-28 Şubat- bir “Gülen Hareketi” ile “sarmaş-dolaş” hâlinizi içime sindiremiyorum. Daha geçende Bülent ORAKOĞLU’nun Samsun’da dediklerini bile tamamiyle dikkate alamıyorsunuz? “Tank Hasan”ın dediklerini de “es” geçiyorsunuz?! Bir “28 Şubat Post Modern Darbe”nin “18.Yılı”nda bile bir harf ile de olsa, bir kelime ile de olsa, bir cümle ile de olsa “28 Şubat’ın Lideri Süleyman DEMİREL’i” e-leş-ti-re-mi-yor-su-nuz?! Bu ne “yaman çelişki”dir böyle?! Rahmetli Alparslan TÜRKEŞ’in “27 Mayıs”taki “rolünü” dilinize pelesenk yapmayı biliyorsunuz amma?!

Üstelik “Asrın İmamı” merhum Bediüzzaman(k.s.)’ın ‘bir ülküsü daha’, ‘bir mefkûresi daha’ neticede gerçekleşmiş ve “Risale-i Nur Külliyatı” “Devlet”ce basılmış iken; bu feryâd, bu figân niye ki?!
Doğrusu içime sindiremiyorum…Üstelik ‘bir tık kolaylığı ile’ de artık günümüzde bütün ‘Risale-i Nur Külliyatı’na, hem de “bedava” bir şekilde ulaşıldığı “dijital çağ”da!
NETİCE-İ KELAM
Son günlerde dilime takılıyor: “Olmaz olsun böyle Meclis içi muhalefet, meclis dışı muhalefet…”
Son günlerde dilime takılıyor: “Allah(c.c.) rızası için oyumu/reyimi AK PARTİ’ye vereceğim” diye…
Son günlerde dilime takılıyor: Neredeyse “bütün darbeleri desteklemiş” ‘Gülen Hareketi’, “17-25 Aralık Süreci”nde de pekâlâ ‘Tipik Cumhuriyet Klasiği”ne ilâveten “Dost Modern Darbe” de yapmış olabilir!!!
“Kürevî” ve “Türkiye”miz ölçeğindeki “çarpıklıklar”da, mevcut “siyasî iradeye” de ancak bu kadar yapabiliyor, dedirtiyor gibime geliyor!
Hakeza, “iman-küfür”, “hilâl-haç” “mücadelesi” de “büyük kıyamete kadar” devam edecek elbette.
“Siyasî Şuur” sahiplerinin “Profesyonelliği” ise  elbette ki “fırıldaklık” olmamalı vesselam…
Sarıyer, 28.Şubat.2015
İsmet GÜLTEKİN

metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: