8 Mart 2015 Pazar

CNR KİTAP ŞÖLENİ ve MİLLÎ MEFKÛRE BİRLİĞİ

CNR KİTAP ŞÖLENİ ve MİLLÎ MEFKÛRE BİRLİĞİ

Rabb’ül âlemine sonsuz hamdü senalar olsun ki; çok sayıdaki ‘devlet’ten daha fazla nüfusa sahip “Medine-i İstanbul”da, bu yıl ikincisi tertiplenen “CNR Kitap Fuarı-Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı”na bizatihî gidebilmeyi, görebilmeyi lütfetti. Kelimenin tam anlamı ile “Kitap Şöleni” diyebileceğimiz faaliyetin “Onur Yazarı” ise muhterem insan, hukukcu, muharrir, araştırmacı Mehmed Niyazi ÖZDEMİR Beğ idi. “Yazılamamış Destanlar”ı ile “İki Dünya Arasında”ki ile “Millet ve Milliyetçilik” ile “İslâm Devlet Felsefesi” ve elbette “Ötüken Yayınları”nca neşredilen “Çanakkale Mahşeri” ile “Kanije” ile “kütüphaneden çıkmayan velûd bir kalem” de olan o güzelim “bir neslin” güzîdelerinden biri: Mehmet Niyazi ÖZDEMİR…
Bu sefer ki gidişimde, “Milliyetçi Camiâ”nın mühim isimlerinden ve “velûd kalemleri”inden “Sivaslı”, “Yiğido” Yavuz Bülent BAKİLER Beği ise kitap imzalarken de gördüm. Ben de, “Keş Dağları”na ‘çaktırılmış’ güzîde hemşehrisi “Ülkücü Şehid Muhsin Başkan”ın şehadeti sonrası yazdığı eserini imzalattırayım dedim velâkin “TEDEV”ce basılmış eseri imza standında olmayınca imzalattıramadım.
En son “Türk Ocağı Genel Merkezi”nde yaptığı rahmetli “Bayrak Şairimiz” Ârif Nihat ASYA üzerine verdiği ‘konferansı’ “Türk Ocağı”mızın web site adresindeki üç bölümlük videodan gayet sükûnetle dinlemiş ve “yeni bilgiler” de öğrenmiştim. “Edebiyatçılarımızın ekseriyetinin ardında bir manevî yol, tasavvufî yol, ‘İslâm Tasavvufu’ var” dedirten ‘yeni bilgiler’ gibi. Rahmetli Ârif Nihat ASYA’nın da aslında “Mevlevî Şeyhi” olduğunu BAKİLER’in o konferansı sebebiyle de öğrenmiş oldum..
“Medine-i İstanbul”, elbetteki “Kültür-Sanat Faaliyetlerinin de Başşehri…” Öyle “İstanbul dışı”ndaki gibi, “taşra”daki gibi “Kültür-Sanat Faaliyetleri” bir-iki aya münhasır değil. Neredeyse senenin tamamında ve hergün çok sayıda “faaliyetler”in olduğu bir şehir “Medine-i İstanbul…”
Yine “heybem”, yine “poşetlerim” kitap-dergi-broşür-gazete dolu bir şekilde döndüm. Bu sefer bizatihî para verip aldığım iki eser ise: Daha 25 yaşında iken ilk eserini neşretmiş olan ve 45 yaşında iken de vefât etmiş olan Kırşehir’imizi güzîde “Türk Milliyetçisi” rahmetli Erol GÜNGÖR’ün “ilk eseri” olan-ki İlk Baskısı Bedir Yayınevi’nce yapılmış- “Türkiye’de Misyoner Faaliyetleri”(Ötüken) ile yine ismini “ilk defa” duyduğum ve öğrendiğim “Mısır’da Bir Türk Milliyetçisi” Asmaî Beğ’in “Yazımız” isimli eseri.. Mısır’da iken çok sayıdaki eserlere imza atmış olan rahmetli Asmaî, “Liverpol Müslümanlığı” diye bir kitap bile yazmış…”Tam İstiklal Yayıncılık” “Yazımız” eserini hem “Osmanlı Türkçesi” ile hem de ‘Latince’ ile yayınlamış…
Yaşadığım vatanımı, Türkiye’mi böyle dipdiri “yayıncılık faaliyetleri” ile çok sayıda neşredilen “kitap-gazete-dergi” canlılığı ile de çooook seviyorum…

Ve “men Türk”ün gönlünü şâd eden bir hususta, ‘CNR Kitap Fuarı’nın ‘Silivri Belediye’si standında, “internet ortamı”mdaki, “sanal ortam”daki adetâ “tamgam”ım olan adetâ “damgam” olan “Türk Bayrağı Dokuyan Türk Kadını” resminin ‘yağlı boya’ çalışmayı da görebilmiş olmamdır…
                            VE “MİLLÎ MEFKÛRE BİRLİĞİ”
 “Titrisiz Mütefekkir” Ali BULAÇ’ın zaman zaman vurguladığı üzre;her ne kadar “sahici sivil toplum teşkilatları” artık kalmasa da, hele de son on iki yılda “Sivil Toplum Teşkilatları” adetâ “Sivil Devlet Teşkilatları”na dönüştürülmüş olsa da, yeni yeni “oluşumlar”da ortaya çıkmıyor değil. “Çağımız Sosyal Medya Çağı” olduğu kadar, esaslı bir şekilde “Çağımız Think Thank Çağı”, “Çağımız Düşünce Kuruluşları Çağı”dır da… “Bir kişi bile”, bir laptop, bir internet bağlantısı ile böyle bir “Çağa” katkılar yapabilecek durumdadır. Nitekim, biiznillah, yıllardır “blog”larımda ve “site”mde de onca imkânsızlıklara rağmen “böyle bir çağa” katkı sunabildiğimden dolayı da, “çağın dışında olmadığımdan” dolayı da Rabb’ül âlemine çoook hamd ediyorum. “Mefkûre Adamları”, “Millî Mefkûre” , “Terme Birlik MEFKÛRE” isimli “blog” ve “site”lerim..
Ve elbetteki mevcut konjenktürel şartlarda bir araya gelip de, teşkilatlanılmış olmak da çok güzel gelişmelerden…2014’lerden beri gözüme çarpan “Millî Mefkûre Birliği” ni de böyle güzel “oluşumlar”dan görüyorum. Kaldı ki ikinci yılının içinde olan “Millî Mefkûre Birliği”, “Mefkûresi olmayan bir millet ölmüş demektir” şiarı ile rahmetli Ömer SEYFETTİN’in şiarı ile mesafe katedmek yolunda..Kıymetli insan, rahmetli Erol GÜNGÖR gibi Kırşehirli olan Erdoğan ASLIYÜCE Beğ’in öncülüğündeki “Hoca Ahmed Yesevî Vakfı” çatısı altında, bugünkü tarih ile on ikincisini yaptıkları “Yesevî Sohbetleri”nde, sanatkâr Kadir TURAN ile bir güzîde faaliyete daha imza attılar. Ayrıca, “Türk Dünyası Birlik Platformu” ile de “100. Yılında Ermeni Mezalimi”ni kınayıcı bir bildiri faaliyeleri ile de “üniversite gençliği” ile mesafe katediyorlar..Hele de bugünkü “Yesevî Sohbeti” nde konuşan Kadir TURAN’ın zaman zaman tekraren dillendirdiği bir gerçek: “Milliyetçi camiâ maalesef ‘Güzel Sanatlar’ın çoğu dallarında ‘yok’lar ve olmaya çalışanların da kıymetleri bilinmiyor…”
Ne kadar doğru değil mi? Hattâ, bence “Avşar Kızı Hülya”nın “Sana ne lan!” dedirtici kıvamda “acı ve katı hakikatler…”

VESSELÂM
“İğne ile kuyu kazarcasına” ‘Güzel Sanatlar’ın her dalında ilerlemeyi ve “Müslüman Türk’çe” faaliyetler yapabilmeyi “mefkûre” edinmiş bütün “gönüldaş”larımıza, “ülküdaşlar”ımıza Cenab-ı Hakk yâr ve yardım eylesin vesselâm…(âmin)
 Ve yirmi küsür yıldır “Güzel Sanatlar” sahasında müessir faaliyetlerde bulunan “Gözyaşı Geceleri”nin de daha nice seneler, bütün handikapleri biiznillâh aşarak devam edebilmesini de, Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum…
Fatih, 08.Mart.2015
İsmet GÜLTEKİN

metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: