26 Haziran 2018 Salı

MERHUM BEDİÜZZAMAN DA, MERHUM ATATÜRK DE "HASANEYN"

MERHUM BEDİÜZZAMAN DA,
MERHUM ATATÜRK DE
“HASANEYN”

“MÜSLÜMAN ATATÜRK”- ‘DERİN TARİH DERGİSİ’-İSMAİL KARA


“Tüm Bildikleriniz Tarih Olacak” şiarı ile Türkiye’mizde ‘aylık periyotlar’la neşredilen sözde “Gayr-i Resmî Tarihin Sesi” “Derin Tarih Dergisi” bile, tabiri caizse  kıyısından, köşesinden “Müslüman Atatürk Hakikati”ni de “yazmaya”, dillendirmeye” başladı.
Türkiye’mizde, yaptığı neşriyatı ile ‘hukuken’ de “Atatürk Düşmanlığı” tescillenmiş bu sözde “Gayr-i Resmî Tarihin Sesi” “Derin Tarih Dergisi”nin 75. Haziran 2018 tarihli sayısındaki; Türkiye’mizde “İslâmcılık/ Siyasî İslamcılık” sahasının bir numaralı “mütehassısı”, “uzmanı” olan Prof. İsmail KARA’nın bahse mevzû yazısında(1), “Atatürk’ün İslâm dinine yaptığı hizmetlere ne demeli?” suâli de tevcih edildi.

Mezkûr suâli  “Pravda’nın Sesi”, “Nazizmin Kalesi”, “Camuriyet”in, ‘Pardon’ “Kötülüğün Kümesi” Türkiye’mizin “en eski gazeteleri”nden “Cumhuriyet Gazetesi”nin Nadir NADİ’sine izafen; “…Bütün Cumhuriyet tarihi boyunca peşimizi bırakmayan, kısmen uyarılmış, kısmen korku salmak üzerinden dengeler arayan, kısmen dini alanı modernleşme istikametine doğru zorlayan ama her halükârda Türkiye’yi taşıma kapasitesi fevkâlede düşük bir bakış açısının , bir baskının ve biçimsizleştirmenin kelimelere bürünmüş hali olarak okunabilir”(**), diye yazdı.

Prof. KARA, “Peki ya Atatürk’ün İslam dinine yaptığı hizmetlere ne demeli? Bunu da sadece CHP, Cumhuriyet Gazetesi, Kemalistler savunmuyor; muhafazakâr  mütedeyyin siyasetçilerden, akademisyenlerden , ilahiyatçılardan, Diyanet’ten  nice kişiler ve metinler var bu işe soyunmuş…”(2) diye de vurgulama da yaptı…


“HOŞGELDİN ATATÜRK” KİTABI
ve SESSİZ KALAN BÜTÜN “NURCULAR”

Daha geçenlerde, Türkiye’mizde, Cumhuriyet tarihimizde, 18(onsekiz) sene boyunca “Ezan-ı Muhammedî”nin “Allahu Ekber” diye okunamadığı senenin yıldönümü idi.
Velâkin kuvvetle muhtemel ;ya “beyinsizliklerinden”, ya da kendilerine “tasarruf” eden, “hükmeden”, “yabancı servisler”den, hassaseten “İngiliz-Yunan-Amerikan Yabancı Servisler”in ablukasından dolayı; ekser “Nurcu ağabeyler” bile; “- Bu 18 senelik “Ezan-ı Muhammedî’yi ‘Allahu Ekber’ diye okuyamama yasağını, merhum ATATÜRK değil; “Millî Şef İsmet İNÖNÜ” uygulattırdı diyemiyorlar hâlâ…

Ekser “Nurcu ağabeyler”, toplasan 100(yüz) sayfayı bile bulmayan; toplasan “Sözler”in, “Risale-i Nur Külliyatı”nın % 1’ini ancak bulan “Mahrem Risaleler” ile belki de “Tek Suçu Yeni Bir Türk Devleti Kurmak” olan merhum Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “düşmanlığı”nda hâlâ ısrar ediyorlar…
“SÖZCÜ’nün Tarihçi Kalemi Sinan MEYDAN”ın “mes’eleye bütüncül/ şümullu ortaya” koyduğu malum “Mahrem Risaleler…”(3)
 Kaldı ki neredeyse bütün “Nurcu Ağabeyler”, yahut bu fakirin karşılaştığı “Nurcu Ağabeyler” de, bu “Mahrem Risaleleri” de “olduğu gibi” de ortaya koyamıyorlar ya!!!

“Ayasofya  Camii”ni merhum ATATÜRK mü kapattı?
“Camileri ahır” merhum ATATÜRK mü yaptı?
“Ezan-ı Muhammedî”yi ‘Allahu Ekber’ diye merhum ATATÜRK mü yasaklattı?
Cevap:- Hayır, elbette…
“Tek Partili Millî Şef CHP İktidar Uygulamaları” merhum ATATÜRK’e mal ediliyor!!! Hem de “Tarihî Hakikatlere” aykırı olarak…
Belki de bir “10 Kasım”da vefât eden merhum Osman Zeki Yüksel SERDENGEÇTİ’yi, nam-ı diğer SERDENGEÇTİ’yi bile merhum ATATÜRK “mes’elesi”nde  ‘yamultmuşlardı…”
Bu fakir bile, “İstanbul Eminönü Divanyolu Caddesi”nden “Beyazıd”a çıkarken; birden fazla sayıda; “bir mermer üzerine yazılı”, “Ayasofya Camii’ni Kapatana Beddua” yazılı ‘taş’ı okuduğumu, gördüğümü hatırlıyorum…
Biliyor musunuz, “16 Senelik Tek Partili Üçüncü Abdülhamid Han Dönemi”nde bile, “Pardon”, “Tek Partili AKP İktidarı Dönemi”nde bile hâlâ merhum  nam-ı diğer SERDENGEÇTİ’nin “Millî Şefli CHP”yi ele aldığı “Birinci Radyo Konuşması” yayınlanamadı bile!!!
Bir ‘vakıa’, bir ‘olgu’ olan Türkiye’mizdeki “Haydar BAŞ Hareketi” veya “İcmal Gençliği Hareketi”nce geçen 10 Kasım 2017’lerde neşredilen ve neredeyse bin(1000) sayfayı bulan “Ezber Bozucu”, “İngiliz-Yunan-Amerikan Yabancı Servisleri”n “oyununu bozucu” “Hoş geldin Atatürk” isimli esere, bilhassa da neredeyse “bütün Nurcular sessizler…”, “görmemezlikten” geliyorlar!?
Halbu ki, bu eserin neredeyse tamamını ‘okuyan’ ve Türkiye’miz genelinde yapılan “Atatürk Vatandır” programlarını “yakînen” takip eden biri olarak; bendenizin bile, bu fakirin bile merhum ATATÜRK’e bakışı değişti be!!!
Prof. Ahmet AKGÜNDÜZ’ce ortaya konan ve ispatlanan; “Merhum Bediüzzaman Hasaneyn” ‘hakikati’ gibi,”İcmal Gençliği Hareketi” de; “Merhum ATATÜRK de Hasaneyn” diye ispatlamışlar be!
Bilhassa “HOŞGELDİN ATATÜRK” isimli eserin “Giriş” ve “1. BÖLÜM” ile “2. Bölüm MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MANEVÎ YÖNÜ”nde(4), merhum ATATÜRK’ün de, ‘soy’ olarak; “hem şerif, hem seyyid’ yani “HASANEYN” olduğu ispatlanmış be!!!
Ne demek?!
Merhum “BEDİÜZZAMAN” gibi, merhum “ATATÜRK” de “HASANEYN” demek!!!
Ha, diyeceksiniz ki, “Hoş geldin Atatürk” isimli eserde, merhum “Bediüzzaman” ile “Nurculuk” ile ilgili “bilgi yanlışlıkları” var!
Var ise Türkiye’mizin “Nurcuları”, ‘gündemlerine alıp”, satır satır niye “bilgi yanlışlıkları”nı cevaplandırmazlar be!
Neticede, bir “vakıa”,bir “olgu” olarak “Cumhuriyet Tarihimizin En Büyük İşgal Girişimini Yapan Fetullahçılar, Paralelci Nurcu Terör Örgütü”, “Ülkücü Hareket’in Bağrından mı fışkırdı” be!?
Bir hayalim var, sözde “gayr-i resmî tarihin sesi” “Derin Tarih Dergisi”nin ‘Kapak Konusu’ olarak neşrettiği “Müslüman Atatürk” sayısını veya “Müslüman Atatürk Özel Sayı”lı “Derin Tarih Dergisi”ni…
Biliyor musunuz, Haziran 2018’e kadar birden fazla “Sultan İkinci Abdülhamid Han Kapak Konulu” sözde “Gayr-i Resmî Tarihin Sesi Derin Tarih Dergisi”, hâlâ “Sultan İkinci Abdülhamid Han Dönemi Toprak Kayıpları”nı yazamadı be!!!
Vesselam…
Terme, 26.Haziran.2018
İsmet GÜLTEKİN
Araştırmacı- Yazar ve Öğretmen

Dip Notlar:
(1): Prof. Dr. İsmail KARA, “Demokrasiden ve Seçimlerden Din Hanesine Ne Düşer?”, Derin Tarih Dergisi, sayı: 75, Haziran 2018 s. 52
(2): Prof İsmail KARA, adı geçen yazısı, s.52
(3): Sinan MEYDAN,”FETÖ’NÜN KARA KUTUSU SAİD-İ NURSİ’NİN ATATÜRK DÜŞMANLIĞI”, Sözcü Gazetesi, 09.Ekim.2017


(4): Prof. Dr. Haydar BAŞ, “HOŞGELDİN ATATÜRK”, İcmal Yayıncılık, Kasım 2017, “GİRİŞ” ve “1.BÖLÜM”, sayfalar 23-117 ve “İkinci Bölüm” “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MANEVÎ YÖNÜ”, sayfalar 123-153

Hiç yorum yok: